5 december 2023

Pilates är inte yoga

En del som kommer på mina pass förväntar sig yoga. För något år sedan var det en person som kom till mig för att träna Pilates. När jag sen frågade vad h*n tyckte så sa h*n: ”jag trodde att det skulle vara yoga”. Den här personen kom inte tillbaka till mina klasser. Det kan jag förstå, förväntar man sig en sak och det sedan blir något annat blir besvikelsen ganska stor.
Jag har nu tränat pilates med flera olika pilatesinstruktörer och jag blir mer och mer övertygad om att Pilates och yoga verkligen inte är samma sak. Visst kan vissa övningar likna varandra, jag tänker då på några av de avancerade övningarna, men det finns inga fler likheter. Andningstekniken är inte samma, syftet med övningarna är inte samma och det viktigaste: det finns ingen andlig aspekt i Pilates. Övningarna som körs i mina program och andra tränares program är styrkeövningar som liknar andra styrkeövningar men med betydligt mer fokus på teknik och att hitta rätt muskelaktivering. Fokus på rätt teknik gör att det blir jobbigare, färre repetitioner behövs och du får snabbare resultat. 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: