Idag är det tre veckor sedan som jag åt godis. Tre veckor som gått relativt lätt. Jag har bestämt mig för att det inte ska ätas något sött och då är det lättare att hålla på det.  Det största problemet den här veckan är att jag har varit så hungrig. Det har inte funnits någon botten i mig, trots att jag inte på något sätt begränsat mig utan verkligen ätit tills jag är mätt. Rickard upplever samma sak och hans teori är kroppen ”saknar” kalorierna som den fick genom godiset. En annan intressant effekt är att känsligheten för det som är sött är så mycket högre nu än när jag började. Sylt till exempel smakar enbart sött, sötsliskigt och dant. När jag tänker på det så saknar jag inte godiset ett dugg. Jag har dock fortfarande inte bestämt om till exempel chips och popcorn räknas in i godis. Ett undantag har vi också bestämt att det kommer göras: grillad banan med smält choklad och glass. Det bara måste jag ha en gång.  Vem vet, i år kanske jag inte ens tycker att det smakar gott….
En annan grej jag tänkt på som jag inte vet om det är relaterat till sockerstoppet men jag sover mycket bättre. Jag somnar som en sten och vaknar till någon gång bara. Jag vaknar även klarvaken vid fem. Först tänkte jag att det berodde på att när det är soluppgång så lyser solen direkt in i sovrummet. Dock så vaknar jag även om jag drar för gardinerna och stänger dörren. Det ska bli spännande att se hur kroppen känns efter ytterligare några veckor.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Bra jobbat av dig och jag önskar dig fortsatt lycka till! 😀 Kramis

  1. avatar
   säger:

   Tack snälla! Kram 💕

 2. avatar

  Jag gör godisstopp med jämna mellanrum, men brukar tillåta mig chips och liknande. För mig är rent godis det värsta, för jag kan äta det istället för mat.
  Men när jag testade LCHF åt jag ju inte vetemjöl och sånt heller och absolut inte chips. Det var otroligt spännande och jag tror faktiskt att jag egentligen blev både piggare och gladare. Men mitt blodtryck föll lite väl, så jag höll på att svimma hela tiden.
  Så nu äter jag vad skit som helst! 😀

 3. avatar

  Bra jobbat :D. Gick på en 100 dagar utmaning efter nyår höll upp till 75 dagar sen föll jag för godis. Gör något liknade igen nu sedan en vecka tillbaka :D.

  1. avatar
   säger:

   Det blir spännande att se hur länge jag kommer klara med tanke på hur sugen jag är. 🙂

 4. avatar
  säger:

  Det blir intressant att följa hur det går.

  1. avatar
   säger:

   Kul att du tycker det! 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: