30 mars 2023

Pingsthelgen 2018

Den här helgen har rymt allt möjligt. En fotbollsmatch ute i det härliga sommarvädret, årets första besök på badet, jobb, löprunda, besök hos mina föräldrar. Häng med för en härlig bildbomb!
Fredagens match spelades i mina gamla hoods. I dungarna här har jag varit många gånger och lekt. Mina föräldrar bor även bara ett stenkast härifrån. Samma lägenhet som vi bodde i när vi flyttade till Linköping 1993. Helt galet när jag tänker hur fort det gått. Kvällens match var kvartsfinal i Danske Banks herrcup. Det var riktigt roligt!
Syrendoft som jag njöt av! Det är bara att konstatera att jag varit blind tidigare år för hur fantastiskt vacker naturen är!
Filurade medan jag väntade på att grabbarna bytte om.
”Sjön” som jag åker förbi varje gång jag ska till och från jobbet. Det är ingen sjö egentligen men det har blivit. Varje gång jag åker förbi vill jag kliva i och se hur djupt det är.
Pingstaftons Hanna i min härliga virkade poncho. Den har blivit vårens favorit.
Jag kombinerade ponchon ihop med mina nya brallor. Också en ny favorit! På jobbet hade jag så roligt och jag kom hem full med energi. Tur det, för jag hade lovat barnen att gå till badet.
Alla barnen var i men inte jag. Jag kände inte för ett dopp den här gången. Det är tradition att äta glass på hemvägen från badet.
På pingstafton lagade jag till en sådan god potatissallad. Till det hade jag kyckling och så en kall sås utan krusiduller. (Fil, majonäs, salt och peppar var allt som behövdes.) Varför inte sitta ute och skära ingredienserna till potatissalladen tänkte jag.
 Stretch efter den härliga löprundan.
Min favoritstretch som känns ända från tårna ända upp till rumpan.
Det här var bara så gott. I potatissalladen hade jag potatis, vattenmelon, basilika, champinjoner och körsbärstomater och så en härlig vinegrätt med örter. Barnen älskade måltiden.
Idag jobbade jag till ett med helt fantastiska vänner och kollegor. Jag hade så roligt och åkte hem med lyckokänslor och energi kroppen.
Igår pratade jag och P om syrener och att jag kunde få en buske av henne. I morse stod den i trädgården och väntade på mig. Så snällt av henne!
I det här hörnet ville jag sätta den. Vilken syn det måste varit, jordiga fingrar och gräva i gräsmattan med virkad finklänning. Jag kände mig lite stressad att få ner den i jorden eftersom vi bestämt lunch med mina föräldrar och bror så jag brydde mig inte om att byta om.
Som vanligt i våra rabatter fick jag börja med att få bort myror.
Jag tänkte göra finliret ikväll men kände att jag verkligen inte orkade. Jag ska gräva bort ogräs och så vill jag slänga på mer jord i samtliga rabatter. Det behövs lite nytt och fräscht. Jag hoppas verkligen att den tar sig.
Nu är det nog inte långt kvar innan jag har blommande pioner. De är attackerade av myror men jag läste att knopparna har en söt vätska som lockar till sig myrorna. Enligt google ska de dock försvinna när knopparna slagit ut. Jag har garderat mig med blomspruta och såpa utifall att.
Har du orkat läsa ända hit? Egentligen vill jag lägga upp några bilder från eftermiddagen hos mina föräldrar men det här inlägget har tagit sin tid att slutföra eftersom blogg.se strular. Jag hoppas verkligen att blogg.se får ordning på buggen för det är grymt störande. Jag har testat att byta webläsare men det hjälper inte. *Suck* Vi hade iallafall en riktigt härlig eftermiddag hos mina föräldrar med god grillad mat. Marcus är en fena på att grilla och det blir alltid lyckat när han står vid grillen. Precis som det alltid blev lyckat när pappa grillade.
Ikväll har jag inte gjort många knop. Jag sov riktigt dåligt i natt och jag hoppas på bättre sömn i natt. Imorgon har jag en viktig match som jag vill vara pigg på. Pigg i huvudet och pigg i benen vill jag vara.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Pingsthelgen 2018

    1. Helgen var alldeles underbar! Jag vill ha många fler sådana helger! Nu har bloggen äntligen slutat strula. Men det var några tråkiga dagar.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: