25 mars 2023

En dag i Stockholm

Vilken spännande dag jag hade igår. Vi i klassen fick bland annt jobba i våra basgrupper och så fick vi även lyssna på en föreläsning om en person som lidit av en psykossjukdom i tjugo år. Man fick ställa frågor och jag kommer såklart på saker jag undrar över så här i efterhand när jag inte har chansen att fråga hen. Så typiskt! Men det var en riktigt bra dag!
Vi blev ivägsläppta en timme tidigare och jag som hade tid med Julia först vid halv sju funderade över vad jag skulle sätta händerna i. Men det behövde jag inte fundera över. Det tog nästan en timme att ta mig från skolan till hennes studio. Underbara rusningstrafik. Ibland stod det nästan stilla. Sen var det ju det där med parkering. Jag hittade först en ficka där jag kände att jag kunde stå Gav dock upp, fickparkering och dessutom i uppförsbacke är inte min grej. Lite längre fram fanns det en parkeringsplats som jag kunde ta mig in i. Men det tog säkert en kvart… Sa jag att jag älskar att fickparkera… hrm…..
I väntan på att det skulle bli dags för mig att gå till studion så promenerade jag runt lite i stan och såg ställen jag aldrig varit. Stockholm är en väldigt vacker stad!
Jag strosade runt med Rickard i telefon och hittade till en park. Så fint det var här. En löpargrupp var ute och körde lite teknikövningar och jag blev så sugen på att få vara med. Men jag skulle ju få träna pilates så jag hade det att se fram emot.
 
Suddig bild men vi bestämde iallafall att träna i maskinerna. På matta kan jag träna hemma. Det var så roligt att få testa nya övningar, gamla godingar som jag kört med Linnea i Norrköping och  nya övningar som jag inte provat tidigare. Grymt kul och välinvesterad pilates-timme även om det var dyrt.
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “En dag i Stockholm

 1. Å samma här avskyr att fickparkera, då får det verkligen inte finnas något alternativ. Längesedan jag var i Stockholm hoppas kunna åka dit snart igen, finns massa platser jag vill besöka

 2. Håller med om att fickparkera inte är alls kul särskilt inte med vår stora bil. Skulle jag väl få in bilen så är man väl helt in parkerad. Skönt att du fick till ett pass pilates.

 3. Vilken spännande dag. Jag vet, alltid kommer man på massor av frågor efteråt. Det var väl tur att du fick gå en timme tidigare, i Stockholm bör man nog gå eller cykla kan jag tänka mig.
  Du ser ut att vara vansinnig nöjd ut:).

 4. Ibland får det kosta lite, det är du väl värd?
  Parkstrosande är så mysigt och att få upptäcka nya platser likaså!
  Men du, visst borde det väl finnas någon bloggare med psykossjukdom som kan vilja svara på de frågor du har?

 5. känner till en i min närhet som får psykoser ibland. Hen hör röster & sånt. På ett sätt tycker jag synd om hen förstås men samtidig är nyfiken på hur det är asså. Har tänkt efter liksom hur det skulle vara att höra röster o sånt måste vara hur obehagligt som helst. Vågar inte fråga hen hur hen känner eller hur det känns & "hörs".

 6. Så typiskt att man ska komma på saker när det är försent :/ Vad jobbigt med trafiken och parkeringen :/ Najs att du hann kolla runt lite i Stockholm 🙂

 7. Det låter som att du hade en bra dag. Jag gillar också Stockholm, allt vatten och det är vackert. Jag hatade också att fickparkera tills jag fick ett jobb där jag varje dag tvingades göra detta. Jobbigt då men skönt nu när jag är trygg med det 😉 Ha en fin helg❣️

 8. Låter ju som en fantastisk dag, så kul med nya övningar…nytt är ju alltid roligt att testa 👍
  Föreläsningen lät spännande 👍

 9. Visst är det typiskt att man alltid kommer på frågorna i efterhand? När man fått reflektera och smälta det en stund själv. Har ni ingen mejladress eller någon annan kontaktinformation som du kan få fram och höra av dig till? ❤️

  1. Haha, jag tänkte nog mest att man inte skulle prata i telefon och telefonen på ljudlös. Inte att man inte fick använda den alls. 🙂

 10. Jag kommer också alltid på massor frågor efter åt. Det är ju lite små jobbigt hehe. Så skönt att du hann gå runt lite i parker innan passet 🙂

 11. Råkade skicka min kommentar för tidigt.. haha…
  Skulle skriva
  Åh va spännande att få höra från någon som levt med en psykossjukdom i så många år.
  Jag har oxå massor av frågor.. haha!!
  Jag tycker det här med psykoser är så intressant samtidigt som det är så läskigt och svårt att förstå hur hjärnan kan bli.
  Hur mådde hen nu?
  Jag håller med dig stockholm är verkligen vackert! Speciellt på sommaren 🙂
  Hoppas du får en fin dag,
  kram kram

 12. Låter som en givande dag, självklart kommer man alltid på saker i efterhand hehe!
  Stockholmstrafiken är verkligen inte kul för det mesta, förstår att du inte var sugen på att fickparkera.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: