Godmorgon! Stort tack för alla grattishälsningar i mitt senaste inlägg. Jag har blivit så dålig på att svara på era kommentarer men jag läser verkligen alla.
En insikt:
”Inse det enkla men svåra: på ett plan är tankar bara tankar och känslor är bara känslor och inget man egentligen behöver agera på”. Citat från min kurslitteratur, Omvårdnad vid psykisk ohälsa – på grundläggande nivå.

För ganska många år sedan träffade jag en psykolog som sa till mig att tankar kommer och går och det är upp till mig som tänker tanken att avgöra om jag vill fästa vikt vid den eller låta tanken bara försvinna och ersättas av någon annan tanke.

Dagens lunch:
Idag önskar jag mig en väldigt grön tallrik ihop med en härlig kycklinggryta med kokosmjölk, salt och sambal oelek. Istället blir det nog köttfärs med vitkål och spenat. Eller så kör jag på bullet proof coffee men utan kaffet.
Dagens träning: Pilates i Mjölby ikväll. Planerar en utmanande klass med en rad godbitar.
Dagens väder: Ingen aning. Har inte kollat vädret än.
Dagens jag vill: Strunta i jobbet och stanna hemma och plugga. Fick hem en så spännande bok igår som vi ska ha till nästa kurs. Jag tjuvstartade och läste sida efter sida. En sån där bok som jag lätt kan läsa från pärm till pärm utan ansträngning. Vore perfekt om fler böcker som vi ska använda är uppbyggda på det sättet. Lättläst men ändå fullspäckat med fakta.
Dagens vill ha: Fokus! Mitt huvud är alldeles för splittrat när jag försöker läsa. (Förutom boken som jag skriver om ovan.
Dagens planer: Jobba till klockan tre. Hinna springa en runda innan jag åker till Mjölby för pilatespasset. Fullt ös alltså!
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Stort grattis till er på eran 14 års dag i efterskott hoppas att dagen var till belåtenhet

 2. avatar

  Stort grattis i efterskott på eran 14 års dag 🙂 hoppas dagen va till belåtenhet

 3. avatar

  Vad gott det ser ut =) Vilken härlig lista du har =) Fin bild på dig =)

 4. avatar

  Det var ett bra citat och helt rätt 🙂 vilken nyttig lunch du åt ,önskade jag kinde äta spenat men tycker inte om det :/

 5. avatar

  Hoppas du hann med springrundan innan ditt pilatespass igår. Önskar dig en toppen fredag.

 6. avatar

  Vad härligt med er kärlek fina du! Underbart när man hittar sin maka söker kaka. Jag är också så dålig på att svara på kommentarer för tillfället. Jag kom på det att jag blev så stressad av det och mådde inte bra. Då får man prioritera <3 Jag vet att du är super engagerad i vad vi skriver i alla fall.
  Stor fin varm fredagskram till dig <3

 7. avatar
  säger:

  Skönt med fullt ös 🙂 så gott med kyckling , blev sugen på flygande Jacob 🙂 idag är det så tråk väder

 8. avatar

  Härliga planer och stort grattis till 14 åriga äktenskapet, underbart! Länge leva kärleken🙌

 9. avatar

  Men alltså HERRE vad gott det såg ut!! Och hoppas verkligen att passet gick bra vännen =) STOR KRAM <3

 10. avatar

  Så väldigt klokt om tankar och känslor! Får jag lov att dela denna bloggposten på min FB-sida?

  1. avatar
   säger:

   Ja det får du! 🙂

 11. avatar

  Man hinner ju inte alltid svara på kommentarerna man får :/ Kycklinggryta i kokosmjölk är gott 🙂

 12. avatar

  Det där citatet snor jag tror jag skulle behöva höra/läsa det väldigt ofta då jag är fast vid mina tankar ofta. Lunchen såg god ut 🙂

 13. avatar

  skönt med såna lätta böcker
  alltså va duktig du e med din träning
  hoppas kvällen blev bra kram

 14. avatar

  Vilket bra citat! Förstår att du tycker det är spännande/intressant och att du hellre vill plugga än att jobba 🙂

 15. avatar
  säger:

  Jag skulle också vilja testa på pilates, jag har läst om det och förstått det som att det är en väldigt bra träningsform 😀

 16. avatar

  Så himla bra insikt med citatet och det var kloka ord! <3 Kramis

 17. avatar

  Det är så sant det där om känslor, även tankar faktiskt. Men det är svårt att inte agera på dem tycker jag, särskilt när man blivit van med det…

 18. avatar

  Tror jag missat att säga Grattis till dig *skäms* så stort grattis till dig 🙂
  Maten ser riktigt god ut faktiskt, vilket underbart inlägg – blev helt glad av de 😀

 19. avatar
  säger:

  Det första jag såg när jag öppnade din blogg var den där tallriken.. wow va gott det ser ut!!!
  Älskar när man får sånna böcker som är inbjudande. Värst är böcker med så där tråkig text rakt upp och ner och inga bilder. Sånna skolböcker kan jag inte läsa.. blir bara gröt i huvudet.
  Hoppas du får en fin dag
  kram kram

 20. avatar

  Vilken fin mössa :-D! Citatet känns typiskt mindfulness, var mycket så vi fick lära oss att tänka under de kurserna. Himmel middag….jag har inte ens tänkt på att det kan behövas idag också ;p, kanske bäst att se vad som finns tinat med andra ord.

 21. avatar

  JAg förstår att du ville strunta i jobbet idag. Så kändes det alltid när jag pluggade och hade uppgifter som låg och väntade på att bli gjorda. Ha en bra dag.

 22. avatar

  Den där lunchtallriken såg inte helt fel ut! 😍 Så himla gott med avokado.
  Och det lät spännande med boken du fått hem, bra när det är på det hållet ☺️

 23. avatar

  Ja ibland känner man så att man skulle vilja börja studera eller något istället och man känner att man vill göra något annat, lite så går jag och tänker med

 24. avatar
  säger:

  Men åh ja, stort grattis till er. 14 år är inte illa! Hur länge hade ni varit tillsammans innan det?
  Vilken klok insikt. Har hört liknande tidigare om att man ska låta tankar få försvinna bara. Har testat det med varierande resultat, men känns ändå skönt att ha i bakhuvudet att en tanke bara är en tanke.

 25. avatar

  Det hade vart så skönt att vara kvar hemma och bara varit. Vad roligt att en av böckerna till kursen är så bra och spännande. Hoppas att du hinner springa innan pelates passet sen 🙂

 26. avatar

  Hade inte heller tackat nej till den där maten! Här ser det lite halvmulet ut men hoppas det ändrar sig under dagen. Förstår att det känns lockande att stanna hemma, hehe!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: