Jag var så irriterad över att jag fuskade och därför indirekt tvingade mig själv att börja om. Allt som jag byggde upp och kämpade för under två månader kändes helt bortkastat. Men jag har under en vecka levt som vanligt (till och med ätit gluten, aj aj aj, min stackars mage….) Jag har verkligen provat mig fram och noga känt efter. Fördelen med att jag gjorde som jag gjorde är  att jag fått nya insikter. 
Jag lärde mig en hel del om hur min kropp fungerar. Vad händer till exempel i min kropp när jag äter mer kolhydrater? Jo, jag blir mer hungrig av kolhydrater och mer beroende av mellanmål. På min kost med mer fett är jag piggare och inte alls lika hungrig. Det saknar jag lite nu, att hela tiden känna mig mätt och inte vara så där vrålhungrig. Jag vill inte ha känslan av att vara sur och tvär på grund av att blodsockret är lågt. Jag testade mitt blodsocker för skoj skull förresten när jag var så där ”låg” och jag hade inte alls lågt blodsocker utan det låg på 5,2 vilket är normalt. Med andra ord så är det inte lågt blodsocker man känner av utan att kroppen är i skriande behov av energi.
Idag börjar jag alltså om men den här gången kommer jag göra det lite annorlunda. Den största skillnaden är att jag kommer följa mitt blodsocker och jag kommer heller inte ta bort alla kolhydrater från ena dagen till den andra. Jag kommer istället börja med gluten och mejerier (ingen skillnad mot livet innan ketogen kost) pasta och ris. Rotfrukter kommer få hänga med ett tag till. Jag ska även bredda vilka grönsaker jag äter. Det blev mest broccoli, blomkål och haricot verts i förra rundan och inte undra på att man blir deprimerad av det. Det finns många grönsaker som är ketogodkända som jag i min okunskap glömt bort. Fortfarande ska jag såklart komma upp i 80% fett. Om förra vändan var lite mer hardcore så tar jag det lite lugnare den här gången och jag tror det också kommer passa bättre med min aktiva livstil att ge kroppen en chans att hänga med. Det blev en lång utläggning! Ketojourney 2:0, hänger du med mig?
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Pasta och ris förstår jag inte riktigt hur någon kan/vill äta. Blir mest som en näringsbefriad klump i magen och hela min kropp slaggar igen. (Undantag möjligtvis någon slags bönpasta alt råris) Grönsaker däremot! Fina grejer! 🙂

  2. avatar

    Gott det där såg ut… 😀

  3. avatar

    Hoppas du hittat något som fungerar för dig nu 🙂 Det är bra att man kan testa sig fram lite så man kan anpassa. Lycka till nu och jag hejjar på dig!!

  4. avatar

    Va tråkigt att du fuskade . Hoppas det går bättre denna gången nu då o att du inte fuskar .

  5. avatar

    Håller med om att återfall är nyttiga just på grund av den erfarenhet de ger. Det jag reagerar starkast på, och snabbast, är socker….himmel vad dålig jag kan bli på det, med början med hjärtrusning. Trist med rotfrukterna för den del :/, vissa av dem, som polkabetan är ju som godis att äta så gott det är. Själv fuskar jag nu med spagetti på ris och majsmjöl….men träningen är igång igen iaf, för tillfället ;p.

  6. avatar

    vad spännande jag kommer absolut följa detta. Har du blodsockermätare hemma? 🙂

    1. avatar

      Ja, det har jag. Har köpt på apoteket. 😊

  7. avatar

    Men du hjärtat, var inte elak mot dig själv. Du FUSKADE inte, du valde att äta ditt påskägg. Jag brukar se ordet fuska så negativt och det ska vi ta bort. Ibland brister det och det är okej. Och se hur mkt du har lärt dig som du själv skriver om. Det är ju jättebra. Var stolt att du snabbt kommer tillbaka igen.

  8. avatar

    Hoppas det kommer gå ännu bättre denna gången! Ibland behöver det verkligen ske "fel" för att man ska öppna upp ögonen och förstå hela sammanhanget och sen lättare kunna leva efter en annan livsstil, om du förstår hur ja menar? Hoppas det kommer gå bra!! Kram

  9. avatar

    Ja man mår ju bättre för att man blir mättare och då mår ju magen också bra. Ja det är lätt att göra den gröten och den mättar, https://nouw.com/sweetwords/aprilutmaning—ett-recept-jag-gillar-35769614 där har du receptet, jättegott och mättande

  10. avatar

    Jag påbörjade lchf kost, men under påsken föll jag tillbaka :-/ Håller helt med dig, man är ju mer mätt och klarar sig längre med mer fett och mindre kolhydrater. Ska komma tillbaka på banan igen snart.

  11. avatar

    Men åhh! Det är verkligen ingen kost för mig, men det är så himla spännande att följa dig! Älskar att läsa dina tankar och reflektioner om hur allt påverkar kroppen. Så heja heja heja dig!! STOR KRAM <3

  12. avatar

    Jag tycker det låter klokt att faktiskt ta det lite lugnt och att ta bort gluten är ju bra om du inte tål det. Tror man måste få fuska och se vad som funkar för en. 🙂 Är det något i gluten kost du saknar/önskar du kunde äta?

  13. avatar

    Det klan ju vara klokt att börja om och göra på annat sätt som passar dig bättre men förstår att du delvis känner att du får börja om. Härlig bild på dig i början av inlägget.

  14. avatar

    Behöver du ens fråga mig? Klart att jag hänger på! Vill ju lära mig mer, gillar att du själv hittade den positiva biten. Att du har fått nya insikter och av det skapat en ny plan. Att lära är ju att utvecklas!

  15. avatar

    Det är bra att du vet vad du inte kan äta utan att din mage far illa. Men jag måste fråga av nyfikenhet äter din familj samma mat du som eller gör du potatis pasta ris till dom ?

  16. avatar

    Jag tycker verkligen att du är så duktig! Det är verkligen jobbig känsla när man fuskar men sålänge man kommer på banan igen så är det okej, det är så jag känner iaf. JAg tycker att dina middagen alltid ser så sjukt goda och frsächa ut, älskar det 🙂

  17. avatar

    Absolut visst följer jag med, det ska bli spännande att läsa. Hur testar du blodsockret? Har du sådant kit hemma eller hur gör du? 🙂

  18. avatar

    Hejja dig 🙂 kram Diana

  19. avatar

    Vad bra ändå att du har lärt känna din kropp om vad det är som händer när du äter med kolhydrater. Jag skulle också vilja lära känna min kropp, men jag har tyvärr alldeles för lite koll på vad jag stoppar i mig. Du är superduktig som börjar om, spännande att lägga upp det lite annorlunda, då kanske man kan jämföra lite skillnader. Ha en fin dag! 🙂

  20. avatar

    Härligt att du fick lite lärdom av det hela☺️

  21. avatar

    Tycker du gör helt rätt som lyssnar på din kropp! Skönt att du kommit med nya insikter!

  22. avatar

    Så härligt att du startar upp igen & så intressant att läsa hur det blev och hur du mådde när du åt bara ” vanlig ” mat igen. Det är ju ett starkt tecken och för mig en liten ögonöppnare, att kanske bör jag tänka om vad jag stoppar i mig 🙂

  23. avatar

    Jag tycker det är så häftigt hur kosten påverkar kroppen så mkt. Jag menar vi alla äter ju väldigt olika, det som passar en själv helt enkelt🙂 Spännande att du ska mäta blodsockret under tiden 🙂

  24. avatar

    Åter igen du är grym, vilken själv diciplin du har , hade aldrig klarat det själv

  25. avatar

    Ketogen diet är det bästa jag vet, jag har energi hela dagen, jag sover bättre, jag ser bättre ut, min hälsa är bättre. Du skriver intressant, bilderna är fantastiska, du är smart tänkande och ärlig, och jag älskar det. :-))

  26. avatar

    Min ketogen diet har varit i två år, med enstaka fall och återkommande. Jag har varit med dig länge nu. Detta översätts nu av Google översättare. 🙂

  27. avatar

    Na ketogenoj prehrani sam dvije godine, s povremenim padovima i ponovnim usponima. Pratim https://martinajohansson.se/ i http://www.stephanieperson.com/the-ketogenic-diet/. Pratim i Vas već dulje vrijeme.
    Hej från Kroatien!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: