Jag som alltid är svullen och får så ont varje gång jag äter oavsett. Men vill inte äta
ketogen kost.
Den här kommentaren fick jag idag. Jag har full respekt för att man inte vill äta ketogen kost. Det vill inte jag heller alla dagar. Särskilt inte idag, känner mig lite låg efter en tuff dag på jobbet. Inte stressig men intensiv mentalt.
En livsstilsförändring måste inte innebära det extrema. Man måste inte äta ketogen kost. Är man överkänslig mot gluten och laktos kan man välja att prova att ta bort det en i taget och se om man mår bättre. Idag finns det bra glutenfria alternativ och laktosfritt smakar precis som vanligt. Jag tror att många skulle må bra av att testa utesluta olika födoämnen. Sen behöver man inte ta det till extrema nivåer som jag gjorde men jag var trött på att alltid gå runt med ont i magen. Just nu blev det dock inte som jag tänkt mig med den delen heller. Ont i magen och allmänt blaha men tänker att det beror på äggen. Jag skulle behöva ta bort äggen och se vad som händer. Det blir iallafall minst tre ägg om dagen, idag är jag uppe i fem och jag tror inte att jag kan äta så många. Så det blir nästa experiment i min ketojourney. För jag är inte redo att ge upp än!
Men åter till kommentaren. Jag tycker inte att man ska behöva gå runt och ha ont. Det finns saker man kan prova att göra om man bara vågar och är beredd att göra ”uppoffringar”. Vad dramatiskt det låter, men det är ju lite så. För att må bättre måste något stryka på foten. Det går inte att komma i från. En annan sak som är intressant är ju att födoämnesallergier/överkänslighet behöver inte visa sig som magproblem utan det kan vara att man får hudproblem, allergier eller att man blir deprimerad. Jag tycker att det är viktigt att våga prova och inte stirra sig blind på ”alla kan äta allt” och ”en varierande kost är bra”. För sanningen är den att alla kan inte äta allt och allt är inte bra för alla. 
PS: Återanvänder bilden ovan då den är applicerbar i fler situationer än bara pilates. DS
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Så knepigt och verkligen en hel vetenskap det där med kost och hur man kan äta för att må bäst tycker jag. Jag har under många år ätit mjölkfritt och naturligt glutenfritt för att jag mår bättre då. Nu testar jag en vända igen med AIP-paleo. Det svåraste tycker jag är alla tillsatser och skit som finns i allt nästan.

 2. avatar

  Något vi provat här hemma på både gubben och dottern är uteslutningsmetoden. Vi har liksom plockat bort lite i taget för att se vad som funkar och inte för deras magar.

 3. avatar

  Bra att ta upp det här. Jag är också känslig mot saker och ting, särskilt laktos, gluten och vissa frukter. Så jag började äta enligt FODMAP och det funkade sååå bra! Problemet är att man känner att man utesluter ALLT som går att äta. Man lever i princip på luft. Just nu har jag inte ekonomin till att äta enligt det konceptet heller… men riktigt bra grej!

 4. avatar

  Som sagt tycker jag det är väldigt intressant att få höra om detta! 😀 <3

 5. avatar

  Intressanta tankar, jag har provat jättemycket för min mage men nu är det hjälpt mot ätstörningar som är prioritet på min lista, jag hoppas så det ska hjälpa. Jag tror liksom på att det är olika i olika fall och för mig är det regelbundenhet som ska komma först, sedan ska jag försöka att undvika det som gör mig svullen 🙂

 6. avatar

  Jag är alltid svullen så fort jag äter något. Har alltid laktos , och jag kökar inget med gluten längre , men ibland kan jag inte låta bli haha !

 7. avatar

  Håller med dig. Tänker också vad beroende vi är av vår mat rent mentalt, att det kan trigga bara av tanken att behöva utesluta något. Jag kämpar själv med det eftersom allt är så gott. Att kosten skapar ohälsa för oss är inte längre någon nyhet och inget hittepå, men som du säger så måste man prova sig fram. Ägg innehåller nåt som inte är bra för tarmslemhinnan, minns inte vad ämnet heter nu. Tarmen måste vara frisk för att fixa ägg ❤️. Tipsar om paleotekets podd där de verkligen går in i vad olika ämnen gör med magen.

 8. avatar

  Klokt skrivet, tycker jag. Om man har ont i magen kan man ju testa att ta bort mjölkprodukter, eller laktos. Hårdost kanske man tål ändå. Om inte det funkar kan man utesluta gluten istället och se om det hjälper. Det finns ju något som heter fodmap också. Man kan enkelt googla och se vad det innebär. Tydligen har det hjälpt en hel del. Att ta bort socker tror jag alltid är bra. Men var och en måste hitta sitt sätt. Vi är ju inte alldeles lika, vi människor.

 9. avatar

  Väldigt bra inlägg! Jag har en lite känslig mage som helst inte ska ha för mycket av något utan det ska vara lagom laktos, lagom gluten och lagom med fiber, lagom fett osv osv. Vissa frukter ska jag också äta måttligt av. När jag var hos läkaren för detta som tonåring och fick detta förklarat trodde jag typ att undergången var nära för jag älskar ju onyttig mat och kött. MEN det räckte ju med att göra små förändringar och jag har ju inte behövt utesluta något helt, endast minska 🙂

 10. avatar

  Jag förstår dig med din text jag äter ju helst bara laktos fritt och ibland tyvärr blandat men de är ju för min IBS har du också de ? Sen så har ja ju Diabetes som krockar med varandra så ibland är de hel kaos 😄😂

 11. avatar

  Men ja! Så himla bra svar på kommentaren vännen! Tror heller inte att man på något sett ska stirra sig blind på en kost och följa alla dess regler. Testa istället ett livsmedel åt gången. Det behöver liksom inte ens handla om att utesluta något utan kanske bara dra ned på något speciellt. Så superbra svar vännen! Kram <3

 12. avatar

  Jag kan förstå att vissa dagar känns mer jobbiga än andra med denna kost. Skulle jag dock någon gång behöva ändra min kost är jag villig att testa denna kost. Men skulle nog inte fungera för mig att sluta helt med allt jag äter på en gång.
  Slutade du helt med de andra produkterna på en gång?

 13. avatar

  Jag har stora problem med min mage så jag har länge funderat på att testa att utesluta exempelvis gluten eller laktos. Kanske skulle det påverka magen positivt!

 14. avatar

  Jag körde strikt lchf i början av min resa och jag upplevde det först som att min hud blev katastrof när min kropp började "rensas" men sen fick jag bättre hud än jag någonsin haft innan. Sen har jag märkt det att när jag fuskade och tog en chokladbit någon gång t ex så fick jag massa finnar direkt, så jag kan absolut inte äta vadsomhelst utan att det påverkar.

 15. avatar

  Tror att alla som lider av smärta både fysisk eller psykisk gör det mesta de kan för att undvika den. Då gör man uppoffringar i livet liksom.

 16. avatar

  Jag åt rätt så mycket ägg när jag åt lchf första ggn, och fick högt kolesterol, men det är säkert bara tillfälligt, =D

  1. avatar

   Det är inte farligt med högt kolesterol. kolesterol är kroppens sätt att lappa och laga.

 17. avatar

  Du har helt rätt tankesätt att pröva sig fram sakta men säkert är bättre än att gå runtoch ha ont.Ojdå låter som du är lite beroende av äggen

 18. avatar

  Jag försöker undvika laktos i största utsträckning och kött, framförallt rött kött, då båda de gör mig dålig. Vet inte om jag är riktigt laktosintolerant men dricka mjölk eller ära pannkakor är helt utesluter då strejkar magen och samma av kött. Jag väljer tillfällen att äta det och är då medveten om att det kan bli tufft.

 19. avatar

  ja denna värk o allt man inte tål sånt är jobbigt
  ja tycker det är jätte bra att du prövar va in kropp tål eller kan äta o prövar annorlunda det är inte alla som vill göra huvudsaken du mår bra

 20. avatar
  säger:

  Intressant att läsa om för mig som verkligen har noll koll på kost osv! Skulle du kanske kunna göra något inlägg om träningsmotivation? Hade verkligen uppskattat att läsa de, tycker du är så inspirerande. Hoppas du fått en fin Onsdag 😊

 21. avatar

  jag vet inte om din värk men sitter den vid ryggen.? Ett tips ring till din läkare och fråga om du kan få testa en så kallad TENS apparat jag hade de i början av min smärt karriär. de kanske kan hjälpa för dej

  1. avatar

   Det som gjorde att jag valde att äta ketogen kost är min smärta i magen. Men jag har problem med mina höfter så det där med TENS var en bra idé.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: