Jag fick frågan från Madeleine om jag inte kunde berätta lite mer om föreläsningen som jag tittade på idag. Föreläsningen handlade om trauma och psykiska sjukdomar ur perspektivet människor som flyr sina länder på grund av krig. Föreläsningen började med en sann, gripande berättelse om en kvinna som förlorade först sin man och sedan sin lilla femåriga flicka. Mamman flydde efter det med sina två tonåriga pojkar. Det var fruktansvärt att lyssna på och jag ville nästan inte fortsätta. Tårarna brände bakom ögonlocken. Efter den starten kom föreläsaren in på att dela med sig av sina erfarenheter kring posttraumatiskt stressyndrom, orsaker till det och varför man drabbas. Att det finns behandling och att man aldrig ska acceptera att få det svaret att det inte finns behandling.
Jag skrev färdigt uppgiften som hörde till och vet redan nu att jag är godkänd. Det var snabbt genomgånget av läraren. Fick bra kritik så det känns bra.
Hoppade på nästa uppgift om lågaffektiv bemötande. I korthet handlar det om en metod för att hantera problemskapande beteende. Föreläsningen var superintressant men det störde mig att han svor på flera ställen. Det hör inte till. Men jag satt och skrattade mycket också. Han visste precis hur han skulle fånga lyssnarens intresse. Det är också den boken som jag skrev om i morgonens nlägg att jag skulle läsa som han är författare till. Föreläsningen är en sammanfattning av boken kan man säga.

 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Att svära det passar inte in sådana ggr, det ska man vara så pass proffsig att kunna låta bli

 2. avatar

  Vad intressant. Jag hade också velat vart med på den föreläsningen kram

 3. avatar

  Skönt med positiv feedback. Uppgifter som berör och fångar ens hjärta är oftast lättare att relatera kring för man fångas av dem. Den fl skulle jag vilja se.

 4. avatar

  Nej usch. Jag hade knappt klarat av att lyssna på det heller trot jag. Är så svag för sånt.

 5. avatar

  så härligt att läsa sammanfattning av en bock jag älskar böcker 🙂

 6. avatar

  Va bra att du blir godkänt och sånt är väldigt inspirerande att lyssna på att få höra andras historier

 7. avatar

  Usch, så hemskt. Jag hade nog inte kunnat lyssna på det. Är så känslig och börjar gråta väldigt lätt. Kram

 8. avatar

  Jag tycker dessa inlägg om vad du får plugga om är så intressant som du redan vet. Hade jag kunnat hade jag gärna kommit hem till dig och lånat böckerna. 😉 Ser fram emot när du ska börja lära ut 😀

 9. avatar

  Så härligt med sådana dagar – älskar att vara effektiv haha 🙂 Kram

 10. avatar

  Jag önskar att alla någon gång kunde få höra flyktingarnas berättelser. Jag har hört så många berättelser och det är så skrämmande allt de varit med om😂😂

 11. avatar

  Åh vad intressant. Den föreläsningen hade jag gärna följt med dig på!! Nä svärdomar känns oproffsigt!!

 12. avatar

  Fy så gripande. Jag hade lipat massor. Vad roligt att du blev godkänt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: