En övning som jag mer eller mindre alltid har med i mina pilatesklasser är rollup. Det är en klassisk pilatesövning som jag älskar att variera med extension. Känns underbart för ryggraden och att öppna upp i bröstet.
Den är enkel att modifiera: 
1. ligga raklång (eller med böjda ben och fötterna i mattan) och höja och sänka armarna över huvudet. Fokusera på att axlarna ligger kvar mot mattan.
2. Göra armrörelsen och lyfta upp i ett chestlift. (I videon pausar jag innan jag rullar resten av vägen upp.
3. Göra hela rörelsen men med böjda ben och fötterna i mattan.
4. Hela rörelsen med ett sträckt ben och sedan använda det andra för att hjälpa dig upp med. Blev det här för rörigt och krångligt? Hojta till isånafall så kan jag göra en video där jag visar alla stegen. 
Det är bra att filma sig själv, då ser man sina detaljer att jobba med. Så mina Note to-self är:
– ”Dyk” inte ner med huvudet mellan armarna.
– Höj armarna en aning.
– Jobba ännu långsammare.
– Tilta bäckenet bakåt
– Försöka placera ner en kota i taget, både när jag rullar ner och upp. Ner med ländryggen i mattan.

– Tänk på att inte dra upp axlarna till öronen.

OBS: Videon är på snabbspolning för att hela sekvensen ska kunna vara med på Instagram. Där är ju gränsen på videoklipp 1 minut. Jobba långsamt och med kontroll. Låt övningen ta tid så garanterar jag att det kommer kännas i magen.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Så himla bra tips! <3 Kramis

  2. avatar

    Gillar den övningen 👍🏻

  3. avatar

    Jag har sagt det många gånger men det går aldrig att säga för många gånger enligt mig. Jag tycker det är så inspirerande och kul när du lägger upp sånt här så tack 🙂 <3

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: