5 december 2023

Mina nya leksaker

I förra veckan fick du en liten sneakpeak på lite nya träningsgrejer. I setet hittar man en miniball, ett kort gummiband och ett långt brett gummiband och glidande diskar. Hmm, gliding discs låter bättre på engelska än när jag översätter rakt av…..
Idag tänkte jag visa några övningar med redskapen. Först ut mina diskar och ett hett tips är att inte köra direkt på parkettgolvet. Det blir tungt….Eller så har jag diskarna åt fel håll. Nej men skämt åsido.
                                                                            

Övning 1: Stå i plankposition med en disk under varje fot. Gör mountain climbers.
Övning 2: Stå på alla fyra och sätt disken under foten. Gör en halvcirkelrörelse med benet.
Övning 3: Stå i plankposition och sätt en disk under varje hand. Skjut fram handen och tillbaka. Repetera på andra sidan.
                                                           
Vi måste såklart ha med lite armar och rygg också. Placera bandet med stöd av fötterna. Se till att du har lika mycket band i varje hand.
Övning 1: Rodd, tänk på att i bakåtläget pressa ihop skulderbladen.
Övning 2: Vill du kunna göra smala armhävningar så är det triceps du ska träna. (Inte bara såklart men de behöver lite fokus). Ha raka armar och sträck armarna bakåt och återgå till utgångsposition.
Sist men inte minst, pelvic curls, denna övning som går att kombinera på alla möjliga sätt. Med en boll mellan knäna får du med insida lår och med bandet mellan händerna får du också med armarna genom att öppna och stänga armarna.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Mina nya leksaker

  1. Så kul att du visar träningsredskap som man enkelt kan använda hemma. När jag såg orden glidande diskar såg jag som hastigast för min inre syn en ryggrad med glidande diskar mellan kotorna😆 Jag känner på mig att det är rätt så kännbart att träna med dessa😄
    Såna där gummiband tycker jag är bra. Har haft men slarvat bort.

  2. Bra övningar ja måste nog börja med sånt för min onda arm och så 🙂 får inte göra för hastiga och jobbiga rörelser ännu ifall att för jobbar bara 50% nu så

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: