28 mars 2023

En dag i Sollentuna

Igår var jag i Sollentuna för närträff nummer två. Jag och kurskamraten C möttes upp på Media Markt för att ta bilen upp till Stockholm. Fram till Nyköping snöade det men sen var det bra väglag. Annat var det på vägen hem… Det var en givande och spännande dag!
– Att parkera bilen i Gävle….
Jag råkade skriva in fel kod när jag skulle parkera bilen. Som tur var kom det upp ett felmeddelande så jag gick tillbaka till automaten för att kolla om det var några begränsningar vad gäller hur länge man fick stå. Jag kollade även vilken områdeskod jag egentligen skulle skriva och det visade sig att jag blandat ihop koderna. Enligt appen hade jag parkerat bilen i Gävle. Intressant det hade varit för parkeringsvakterna i Gävle som inte kunnat hitta min bil…. Och vad synd det hade varit om jag kom hem med parkeringsböter igen när det var nästan det sista han sa att jag inte skulle ställa till med…
– Att nästan kissa på mig
Alltså den panikkänslan när jag stannade vid en mack och det var en riktig långsittare på kundtoaletten. Jag frågade kassören om det fanns en annan toalett och det fanns det inte. Jag fick ännu mer panik och risken att faktiskt kissa på mig var överhängande. Kassören såg till slut min panik när han märkte att det tog tid för den som var på kundtoaletten. Han var snäll och släppte in mig på personaltoaletten. Det var i grevens tid alltså….
– Att få kramper i magen
Igår fick jag kramper i magen vid samma tid som iförrgår. Så jag satt och försökte andas igenom smärtan. Jag gick till och med och la mig på ett bord (fanns inget vilrum) för att få magen att slappna av.
– Att ha grupparbete
Vi har inte haft någon ren föreläsning på den här närträffen utan vi har istället haft grupparbete om olika ångestsyndrom. Vi i min basgrupp skulle göra ett grupparbete om social fobi som sedan skulle redovisas för resten av klassen. Fy för att prata i grupp men det gick ju bra. Varje basgrupp blev tilldelad en grupp som vi skulle göra en bedömning på. Det gick ju bra det med. Till nästa gång ska vi jobba med bland annat förstämningssyndrom och tvångsvård.
– Att fundera över om jag valt rätt….
Den senaste veckan har jag funderat över om jag valt rätt. Jag kommer givetvis inte bestämma mig idag om jag ska hoppa av eller inte. Jag gillar inte att ge upp då jag verkligen vill slutföra det jag påbörjat. Men känslan är lite ”vad håller jag på med”. Kanske att alla som hoppar på en utbildning känner lite så.
– Att folk kör som idioter (ursäkta ordvalet)
Men när jag ser hur andra bilister kör fast det råder riktigt vinterväglag blir jag irriterad men även förvånad över att det inte händer fler bilolyckor än vad det gör. Normalt sett åker jag till Stockholm på lite drygt två timmar. Idag tog det över tre timmar. Dels fastnade vi i rusningen i Stockholm, stannade till i Nyköping på grund av att spolarvätskan tog slut och sen på grund av snöfall körde jag inte snabbare än 90 och på vissa sträckor till och med långsammare. Jag och kurskamraten hade en sådan konstig känsla när vi började närma oss Norrköping. Kändes som att vi varit borta i flera dagar fast det bara var över dagen.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “En dag i Sollentuna

 1. Vad snällt att du fick låna personalens toalett. Tror inte att man vill gå in direkt efter en långsittare heller 😂 Jag svär jämt när jag kör bil, hinner knappt lämna vår gata innan jag är igång 🤪 Alla kör som idioter, förutom en själv 😜 Vad härligt att redovisningen gick bra och vilken fin bild på dig!

 2. Usch, bevare mig för att vara så nödig och få vänta!! Har varit med om det några ggr jag med! Verkligen hemskt och paniken är nära. Låter så kul att plugga! Kan inte låta bli att med jämna mellanrum få superlust att börja plugga något igen 🙂 Men känner också igen känslan av att hjälp, tänk om jag inte klarar det här, tänk om det är fel. Är likadan med att alltid vilja slutföra det jag påbörjat. Har märkt att det ofta blir lättare efter ett litet tag, när man vant sig vid allt det nya och börjat smälta lite information. Då känns det inte lika överväldigande längre.

 3. Så bra att du fick gå in på personal toan ! 🙏🏻 jag hade nog inte kunnat vänta hahaha ! Och alla som verkligen inte kan köra bil ! Det vill man ju inte en prata om 🙄🙄

 4. Som du sa till mig när jag tänkte hoppa av matten. Det är nytt och mycket ny information men ge det lite mer tid så du kommer in i det mer. Du kommer klara det, de vet jag 🙂

 5. Fy vad hemskt det är att vara i skriande behov av en toalett, och nån verkar ha bosatt sig på toaletten! Jag har faktiskt till och med drömt mardrömmar om det.

 6. Ohh pheew du såg att det var annan kod, för hua för böter, vi har också varit med om häftiga grejer eller ja inte i parkeringshus

 7. Jobbigt med magen. Så galet med parkeringen….skönt att det inte hann bli böter. Segisar på toaletter kan man ju bli galen på.

 8. Tur att hon släppte in dig på personaltoan! Har suttit i samma sitts men har gott fått väntat :/ Då när dom säger ” nej vi har ingen toa ” vill man nästan fråga vart dom kissar haha! Ja undra hur parkeringsvakterna hade reagerat i Gävle när dom inte hittat bilen!

 9. Vilken tur att du märkte att du hade tryckt in fel kod! Det är aldrig kul att betala parkeringsböter.
  Att vara kissnödig länge är riktigt jobbigt. Snällt att du fick låna personaltoaletten.

 10. Du har haft ont på samma sätt och plats i magen två dagar i rad vid samma tid? Jag har för mig att binjuren kan orsaka sånt. Själv har jag börjat få ont i nedersta delen av ryggen, bara på kvällarna. Det startar allt mellan 17-20 och det gör så ont att jag blir illamående, det enda jag kan jämföra det med är en födslovärk och precis som dig försöker jag andas igenom det. Heeelt sjukt fick dock läkartid imorgon.
  Jag tror att vi alla tvivlar ibland på de val vi tar i livet i form av utbildningar och sånt. Dels tvivlar vi kanske på oss själva men också om vi verkligen har hamnat ”rätt”. Man lägger ju trots allt ner en del tid på t.ex studier..

 11. Najs att du hade nån att åka ihop med 🙂 Det finns så mycket idioter i trafiken :/ Man undrar ju hur dom fått sitt körkort..

 12. Gud det där med att bli så där akut kissnödig och sedan inte kunna gå på toaletten :-o. Schysst i alla fall att du fick komma in. Tänker också mycket kring andras körning när jag själv är ute på vägarna. Det kan vara riktigt läskigt ibland hur vissa kör.
  Det där med att fundera om man är rätt är ganska vanligt förekommande, speciellt första terminen. Sen blir det bättre 😀

 13. det där med parkeringar och koder herregud! Tur att du såg vad som hade blivit fel. Vet när jag pluggade i Uppsala och jag skulle börja om 5 min när jag hade kommit fram och skriver in en bokstav fel i regnr så när jag slutade vid 16 så hade man ju självklart böter på 800 kr och jag vår verkligen 100% säker på att de var rätt haha

 14. Vilken dag! 🙂 Jag kan också störa mig på hur vissa kör vid halt väglag. Ingen respekt alls för vädret eller andra människor.
  Tror det är vanligare än man tror att man undrar vad man har gett sig in på. 😛🙂

 15. Kul att ha varit på kurs ju!!! Förstår din känsla av att tveka på om man verkligen valt rätt, men klura på det och bolla med någon du kan prata med. Jag hoppas att det löser sig. Vad det gäller att hålla på att kissa på sig, i feel you! TUR att du fick låna personaltoaletten. Vilken ängel! Kram

  1. Jag har bestämt mig för att göra färdigt den här terminen till att börja med. Ungefär som när jag dömde fotboll och fortfarande inte bestämt mig för om det var något för mig. Då tog jag en säsong i taget. 🙂

 16. Det var snällt utav han att han släppte kn dej på personal toaletten . Jag menar är man i panik så gör väl det inget . Hoppas det blir bättre i magen för dej 💕 inte kul o ha kramper

 17. Haha vad förvånad den parkeringsvakten skulle bli =) Bästa tipset när du är så kissinödig så att du sprängs, stå på tå!! Det finns en reflex i hälen som stänger av "kiss-känslan". Det är därför alla barn springer på tårna när dom är kissiga =) Det funkar =))))

 18. Körde också hem igår, E4an var allt annat än kul och jag vet inte hur många gånger jag tänkte, hoppas jag kommer hem. Vilket jag gjorde. Hatar när man står utanför en toa sådär. Känns ju som en evighet och man hinner knappt få ner brallan.

  1. Jag tyckte det var lite konstigt att det inte var snöröjt på 20 mil. Det är en sak att de kanske inte hinner innan det är översnöat igen men tyckte det var så konstigt att jag inte ens såg en plogbil.

 19. Vad skönt att du kom på det med koden innan du fick böter, det är så tråkigt att råka skriva in fel och få parkeringsböter bara för det. Jag har ställt mig fel ett par gånger och fått böter för det men det är ju självförvållat, att råka skriva in fel kod är trist att få bot för. Och de som fått bot för att de har sin bil och sin partners bil inskrivna i appen och glömmer att välja rätt registreringsnummer och parkerat fel bil.

 20. Skönt att du såg att du skrivit in kod. Inte roligt att få böter trots man betalar fast genom fel kod. Har hänt liknande mig men tog mammas reg nummer när jag hade pappas bil. Märkte de först när jag kom tillbaka och skulle stänga av parkeringen, som tur var ingen böter.
  Skönt att du fick gå in på personalens toalett. Sega personer på toaletten vid de ställen är så störande!

 21. Parkeringsbøter er noe dritt. Jeg synes ikke det skal være mulig å gjøre sånne feil. Jeg synes appen var teit, den burde være sikret mot slikt. Godt du fant ut av det.

 22. Vad skönt att redovisningen ändå gick bra. Kan tro att det är flera som tänker så när dom har påbörjat en kurs. Man undrar verkligen hur endel tänker när dom kör så fort när de är halt

 23. Det finns många idioter ute på våra vägar och nu när vi har det väder vi har så borde dom tänka till lite extra. Men alla gör inte det tyvärr!

 24. Om du vet hur många gånger jag tänkt så. Vad håller jag på med, hur tänkte jag?
  Men sen fokuserar jag på målet, jag gillar ju kursen och den kommer öka på min lön lite. Det är kämpigt medans man håller på, men i slutändan kommer det vara värt det ❤
  Jag tror de flesta människor som pluggar och jobbar känner så.

 25. Oj, vilken dag! Lite onödigt spännande må jag säga! Hoppas att denna dag blir bättre och att du tar dig tid till att fundera på om du valt rätt eller inte <3

 26. Usch, hatar när man blir så panik kissnödig.
  Tror alla känner så när de börjar med något nytt, undrar om det är rätt eller inte. Hoppas du kommer till ro med ett beslut.
  Trafikanter ska vi inte ens prata om, folk skrämmer mig.

  1. Jag kommer gå den här terminen och sen tar jag ett beslut. Jag har ju en ide med utbildningen och den kan jag inte genomföra om jag inte går färdigt.

 27. Åh, vilken snäll kassör som lät dig låna personaltoaletten. Jag kunde riktigt känna hur jobbig väntan var. Haha! Jag tror nog att de där funderingarna kring om man gör rätt med studierna är ganska vanliga. Det är ju ändå mycket tid och jobb som ska läggas ner, så det blir nog att man funderar både en och två gånger under tiden om det känns rätt 🙂

 28. Ej kul med rusning, kan ju bli kaos med sånt här väder. Hoppas det gick bra ändå :). Hehe kan förstå att det kändes som flera dagar ^_^

 29. Jag verkligen avskyr att åka bil i dåligt väder när jag ser hur folk kör. Ibland kan jag undra om de inte är mer rädda om livet.
  Lite trist att känna som du gör om du valt rätt. Jag tänker att det kan ta ett tag innan man kommer in i det hela, men ibland är det helt enkelt inte rätt för en och då är det ju bra att man kommer till den insikten.
  Jag led med dig och din kissnödighet. Det är så jobbigt. Skönt att du fick låna personaltoaletten!

 30. Åh haha den där panikkänslan när man är kissnödig och ingen toa är ledig är verkligen så hemsk. Haha jag kommer nog bli så irriterad i trafiken många gånger när jag skaffat körkort 🙂

 31. Vilken tur att du inte fick parkeringsböter. Det är så surt och så onödiga pengar, Speciellt då man tror att man gjort rätt iaf. Att vara supernödig känns igen. Att åka bil är något som triggar igång min blåsa kan jag säga. Så många gånger jag känner att jag behöver toaletten nu,, fast jag kanske var på toa en halvtimme innan.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: