7 december 2023

Svar på frågestunden del 2

Jag tänkte att jag skulle vara smart och kopiera alla frågor från inlägget. Det var inte smart. Jag har suttit i flera timmar på förmiddagen och försökt att få ihop mitt inlägg och ännu är jag inte nöjd då jag inte får bort strecken. Det ser inte bra ut men nu får det vara som det är. Det är så dumt för så som inlägget ser ut som publicerat, så ser det inte ut medan jag sitter och skriver….  Aldrig mer en frågestund kan jag säga, haha. Eller rättare sagt aldrig mer kopiera från kommentarsfältet.
Moa Larsson undrar: Som föredetta domaransvarig är jag så nyfiken på vilken nivå du dömer i fotboll? Och vilken situation tycker du är svårast att bedöma på en fotbollsplan? Jag dömer herrar division fem och damer division 2 som domare. Jag har även haft några matcher i damer division 1 men jag är inte rankad på den nivån än. Jag assisterar i herrar division 2. Den svåraste situationen på fotbollspan tycker jag är offside som ensamdomare. På fotbollsplan gäller det annars att hitta rätt vinklar. Utan rätt vinkel så blir alla situationer svår att bedöma och det är lätt att det blir fel.
Vilka är dina favoritövningar på gymmet? Jag tycker väldigt mycket om marklyft och benpress.
Rickard Karlsson undrar: Vad har du för resplaner i år?
Jag skulle vilja åka till Gotland igen. Något annat som vore roligt är att åka på spa. Jag har sett så många bloggare som åker med sina killar på spa och det vore roligt om vi kunde göra samma sak. 🙂 Jennifer undrar: Hur håller du motivationen på topp?
Motivation håller jag på topp genom att träna det som jag tycker är kul och som ger mig en kick. En kick av glädje.
Vad är det viktigaste att tänka på när det gäller att gå ner i vikt, enligt dig? Jag lovade mig själv för några år sedan att inte blogga om viktnedgång. Jag blev stressad av ett blogginlägg som någon skrev och då tog jag beslutet att aldrig skriva om vikt. Jag vill inte att andra ska känna så när de kikar in hos mig som jag gjorde då när jag läste den här personens inlägg. Min blogg är en frizon från viktnedgångsprat. 🙂

 
Björn undrar: Vad är ditt bästa mellanmål?
Jo jag äter mellanmål. Något som jag tycker är väldigt gott att äta men som jag inte kan äta är stekta äpplen i kanel och så vaniljkvarg till. Åh, vad sugen jag blev nu! Men även en härlig smoothie är gott. Det blir det dock mest på sommaren.
Chanelle undrar: Åh vad roligt!
Vad har du för intresse förutom träning?
Jag älskar att läsa böcker. Men när tiden brister så är det läsa böcker som är det första jag stryker. Jag blir inte så social heller då jag har svårt att släppa boken innan den är utläst.
Vad är ditt mål med träningen just nu?
Just nu är mitt mål att bibehålla flås och få explosivare muskler lagom till löptestet som jag ska springa andra februari.
Vad är dina 5 bästa tips för att få eller behålla motivationen för träning?
Det kommer ett inlägg med mina bästa tips för att komma igång. 🙂
Vad får dig att fastna för en annan blogg?
Det som får mig att fastna är bra skriven text, fina bilder och så vill jag att bloggen uppdateras iallafall en gång om dagen. Det finns en blogg som jag tycker är så bra men den uppdateras alldeles för sällan vilket gör att jag tappar intresset för den.
 
Yela undrar: Vad har du för klädstil?
Träningkläder…. Nej jag skojar bara. Eller kanske inte. Till vardags går jag mest i träningskläder. Mina kollegor undrar alltid om jag ska träna. Även när jag inte ska det. Men det jag gillar annars är klänningar och gärna jeans med en vanlig tröja till. Behöver inte vara så märkvärdigt. Förr, (läs innan jag blev gravid med Ida) så gick jag alltid runt i högklackat men slutade med det när jag blev gravid. Sen har jag aldrig kommit tillbaka till att använda klackar. Det ska vara bekvämt på fötterna.
Vad tycker du är de roligaste med att blogga?
All positiv respons och att få dela med mig av mina stora intressen.
Jeanette undrar: Har du några mål för 2019?
Oh ja, det har jag. För många kanske en del skulle tycka. HÄR kan du läsa ett inlägg med mina mål och önskningar för 2019. I korthet handlar det dock om att utvecklas som domare och pilatesinstruktör. Att ta ytterligare kliv framåt på fotbollsplan och att klara av första året där jag läser till specialistundersköterska.
Julia undrar: Har du något drömresemål?
Det finns så många fantastiska ställen som jag gärna skulle åka till. Men det ställe som stått på min önskelista väldigt länge nu är New York.
 
Mirre undrar: Hur gamla är era barn och är det era gemensamma båda två? Bor ni i hus? Samt vart bor ni? är det din hemstad sedan du växte upp?
Samuel är 15 år och är inte Rickards biologiska son. Däremot så är Alexander och Ida våra gemensamma barn. Vi bor i radhus i ett litet samhälle som ligger någon mil utanför Linköping. Jag, min bror och mina föräldrar flyttade till Linköping 1993 efter att ha flyttat runt en hel del. Så man kan säga att det är min hemstad men jag är inte född här.
Maria undrar: Har du provat på Yoga?
Jag har testat yoga och kan säga att det inte är något som passar mig. Jag får ångest av att yoga då det går emot min kristna tro. Det spelar ingen roll att ett yogapass på ett gym inte handlar om att meditera. I yogans historia kan man läsa om vad syftet med yoga var. Det var inte att bli stark eller vig utan syftet med övningarna är att komma in en hög nivå av meditation för att till slut bli ett med brahman (världsaltet).  För mig går det inte att komma i från bakgrunden till yoga. Hur mycket vi än ”försvenskar” det på gymmen.
Hur äter du när du tränar. 🙂
Det skiljer inget i hur jag äter jämfört med när jag tränar och inte. Det enda är att jag brukar tänka på hur mycket jag äter om det är nära inpå ett pass. Det värsta jag vet vid träning är när jag ätit för mycket och börjar må illa.
Johanna skriver: Men vad kul!!! Har du något bra intervallupplägg? Kör alltid samma, även om jag älskar de så vill man ju ha lite variation. Kram<3 Det här är också en fråga där jag kan skriva ett väldigt långt svar. Men ett pass jag gillar att köra på löpbandet är att springa på det här sättet:
16km/h 45 sek 1 minut vila (10 intervaller) 16,4 km/h 35 sek 1 minut vila (10 intervaller)
17km/h 30 sek 1 minut vila (10 intervaller) 18km/h 30 sek 1 minut vila (10 intervaller)

Ett annat förslag är att springa tex 400 meters intervaller (om du springer i 12km/h så är det 2 minuter). Du kan också springa 800m eller 1000 metersintervaller. Det beror helt på vad man har för syfte med intervallerna.
Sara undrar: Vem är din största förebild i livet och varför?
Jag har inte bara en källa till inspiration. Jag har flera som jag inspireras av. Jag inspireras av flera profiler på Instagram och då är det träning det handlar om. Jag inspireras också av Isabella Löwengrip. Jag håller inte med henne om allt men hennes driv kan jag inte annat än att inspireras av.
 
@nancycastiglioni. En av de kvinnor som jag inspireras av på Instagram.
Annelie @Spinkfinger undrar: Hur ser en perfekt dag ut för dig?
En perfekt dag är en dag där barnen kliver upp ur sina sängar utan tjat. Vi har en mysig och harmonisk morgon där alla är glada. Jag springer en runda där det känns som att jag kan springa hur långt som helst utan att behöva stanna. Energin flödar. Under dagen tidsinställer jag några inlägg och svarar på kommentarer. När barnen kommer hem gör vi roliga saker tillsammans och vi äter en härlig kvällsmat och när det är läggdags så görs det utan tjat.
Amanda undrar: Vad är det bästa med att blogga?
Det bästa är all positiv feedback som jag får. Utan läsarna skulle det inte vara ens hälften så roligt att blogga.
Emelie undrar: Vad är ditt mål med bloggen?
Att inspirera andra. Jag vill inte komma med en massa pekpinnar. Gör så här blablabla. Jag vill att det ska komma från hjärtat för att man vill, inte för att någon annan tycker si eller så. Jag vill ge mina bästa tips och så tar man till sig det som man vill. Min blogg är även ett sätt att komma ut med pilates och öka intresset kring denna fantastiska träningsform.
Mrs Kjellstrom undrar: Var tror du att du/ni är om fem år. Vill ni ha barn?
Om fem år har jag min pilatesstudio. Jag är utöver min specialistutbildning inom palliativ vård också specialistundersköterska inom psykisk ohälsa. Jag har även gått min pilatesdrömutbildning, CTTC.
Vi har tre barn, Samuel, Alexander och Ida. De är dock inte så ofta med i bloggen. Ibland blir jag sugen på ett fjärde barn men tror det är bra så här.
Madde undrar: Om du fick välja helt fritt utan att behöva bry dig om någonting. Hur hade du tillbringat en semestervecka då?
Jag hade inte nöjt mig med en vecka utan då hade jag tillbringat en sommar på Gotland tillsammans med min familj. Besökt alla våra favoritställen men också hittat nya favoritställen. Jag hade ätit gott på fina restauranger och kanske shoppat något fint här och där. Men framförallt uppleva saker.
Daisy undrar: Vad är din favoritmusik?
Jag är allätare, jag gillar allt från radioskval till Avicii och Within Temptation. Något jag däremot aldrig skulle lyssna på är opera. Just nu lyssnar jag mycket på soundtracken till A star is born och The greatest showman. 
Therese Carlsson undrar: Hur kom du fram till att du skulle blogga om träning? Är du pt inom träningen?
När jag började blogga så ville jag skriva om mode och kläder. Det var dock inget aktivt beslut att börja blogga om träning utan mina intressen ändrades. Utifrån det har det bara blivit så att jag bloggar om träning. Det är en så pass stor och viktig del i mitt liv. Jag är inte personlig tränare utan jag är pilatesinstruktör. Däremot så är min man pt och jag har lärt mig mycket av honom. Han får även svara på alla frågor jag ställer kring grejer där jag själv kör fast.
Jennifer undrar: Vad är ditt bästa tips för någon som vill komma igång med träning?
Jag har skrivit ett helt inlägg med mina bästa tips och det kommer upp i början på veckan. 🙂
Vad är det bästa med att blogga? Se svar ovan. Vart ser du dig själv om 10 år?
Om tio år så driver jag min egna pilatesstudio. Jag dömer fortfarande fotboll men för skoj skull och hjälper även till att utveckla domare. Vi bor kvar i vårt hus, jag, mannen och barnen. Min kompetens som jag har som specialistundersköterska hoppas jag även på att kunna använda i mitt jobb som pilatesinstruktör.
Tommy Tott skriver: Härlig blogg. Vad äter du innan du tränar? Skiljer det sig vad du äter innan träning beroende på om du tränar på morgonen eller om du tränar på eftermiddagen /kväll?

Det jag brukar tänka på är att inte äta för mycket för nära inpå träningen. Annars skiljer det inte särskilt mycket från en dag utan träning.
Madelene undrar hur länge jag varit domare i fotboll och jag gick steg 1 2007 så det är tolv år sedan som jag började.
SannaEvelyne Beskriv dig själv med tre ord?
Jag är energisk, glad och väldigt driven.
Ëlisa undrar: Vad gör du helst en ledig dag förutom träning.
Nu lägger jag mycket tid på sociala medier men annars tycker jag väldigt mycket om att läsa. Det är dock det första som ryker när jag inte har tid.
Vill du läsa del 1 så finns den HÄR.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Svar på frågestunden del 2

  1. Så kul att läsa dina svar, verkligen kul att få veta mer om dig!
    Jag gillar också hur du håller igång din blogg. Jag hinner ju inte med att läsa! (men jag prioriterar inte att läsa bloggar eller att blogga lika mycket just nu…. men jag ska nog ändra på det)
    Din inställning till träning och hälsa gillar jag också. Nu ska jag läsa del 1 🙂

  2. Så många intressanta frågor och svar! Det är roligt att få lära känna dig lite mera😊 Kul att läsa att din blogg är en frizon från viktnedgångsprat. Sånt finns det tillräckligt av ändå. Kul att se att du gillar att läsa också. Det gör även jag, men läsning blir tyvärr lätt bortprioriterad.

  3. Åh älskar verkligen såna här inlägg, får aldrig nog av dom för det är så intressant att få veta mer om andra bloggare 🙂

  4. Trist att inlägget inte blev så som du önskade, men härligt att få den gjord. Många bra frågor! Gotland är något jag också gärna vill åka till samt åka på spa. Båda låter helt magiska 😀

  5. Då bor vi ju grannar 😉 jag bor i Norrköping, (eller utanför) jättekul o läsa alla frågor o svar, lär man känna dig bättre

Lämna ett svar

%d