VÄNTA INTE…

” Man övertygar sig själv om att livet kommer att bli bättre efter det att man gift sig, fått barn, sedan fått ett till. Sedan är man frustrerad över att barnen inte är gamla nog att vara mer tillfreds och man vore mer tillfreds om de vore det. Efter det så är man frustrerad över att man har tonåringar man måste klara av att hantera. Man kommer verkligen bli glad när de är ur det stadiet.

Man intalar sig själv att livet kommer att bli fullkomligt när ens partner skärper till sig, när man skaffar en bättre bil, när man kommer iväg på den där resan när man är pensionerad. Sanningen är att det inte finns ett bättre tillfälle att uppskatta livet än just nu. Om inte nu, så när?

Ditt liv kommer alltid vara fullt av förändringar. Det är bäst att erkänna för sig själv och bestämma sig för att vara lycklig ändå. Lycka är vägen. Så, värdesätt varje ögonblick du har och värdesätt det ändå mer för att du delat det med någon speciell, speciell nog att spendera din tid med.

Och kom ihåg att tid inte väntar på någon.
Så, sluta vänta…
Tills din bil är färdigbetald.
Tills du skaffar ny bil eller nytt hem.
Tills barnen flyttar hemifrån.
Tills du börjar plugga igen.
Tills du slutar plugga.
Tills du går ner 10 kg.
Tills du går upp 10 kg.
Tills du blir gift.
Tills du skiljs.
Tills du får barn.
Tills du går i pension.
Till sommaren.
Till våren.
Till vintern.
Till hösten.
Tills du dör.

Det finns ingen bättre tid än just nu att vara lycklig.
Lycka är en resa inte en destination. Så arbeta som om du inte behövde pengar, älska som om du aldrig blivit sårad och dansa som om ingen såg dig. ”

Okänd.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Det är alltid bäst att ta den inte resan först, för då behöver man inte vänta på något i livet, utan allt kommer falla på plats naturligt ❤

 2. avatar

  Vilka super fina bilder 😊

 3. avatar
  säger:

  Helt rätt. Om man väntar hela tiden så tar man inte vara på nuet och går misste om så mycket

 4. avatar

  Riktigt bra skrivet som skapar mycket tankar och funderingar 🙂
  Tror inte att människan kan bli helt nöjd, tyvärr

 5. avatar

  Det här var riktigt bra skrivit av okänd. Bra att du delar med dig för det är nog viktiga saker att tänka på lite allt för ofta. Iaf hos mig… jag tänker mig alltid över allt.. Som nu, längtar till sista aug för ska på spelning, varför längta över hela sommaren.. istället kan jag njuta av varje dag på sommaren fram till dess att det är dags för spelning =) Får ut mycket mer av det då =) Tiden för spelning kommer ju vilket fall som helst.

 6. avatar

  Det ligger mycket sanning i de orden, fast man måste få vara sorgsen ibland och arg ibland och nervös över hur man ska klara ett och annat. Och man måste få längta. Det är att vara människa. Men att samtidigt ta vara på dagen och den glädje som finns i nuet, det är klokt.

 7. avatar

  Åh vilket fantastiskt peppande och bra inlägg! Jag är expert på att leva i framtiden och drömmarna vilket inte alls är bra. Jag jobbar varje dag med att vara i nuet och njuta av dagarna 🙂

 8. avatar

  Sant! Jag tycker själv man ska vara lycklig under den tiden som gör en lycklig . Jag tycker inte man ska sträva efter så mycket, man blir så besviken om det blir så man tänkt :/

 9. avatar

  håller verkligen med dig om att det är på tok för många och även jag själv ibkland i vissa lägen som skjuter upp och tänker tänk om, annan dag, när jag väger 2 kilo mindre, när konto visar lite mera. Vi måste sluta tänka så för livet är här och nu och går inte i repis på jorden i detta livet i alla fall

 10. avatar

  Det är sant att det är så där, samtidigt beroende på när man befinner sig i livet är frågan om man inte har rätten att fundera kring dessa frågor. Jag tror det är naturligt, att man kommer i faser när känslan av att en förändring skulle ge något annat. Att leva här och nu är ju mottot i denna stressiga tid, att öppna ögonen och se det vi har framför oss i stunden. Frågan är dock om det är ett rimligt mål att acceptera sådant? Kan man ens det?

 11. avatar

  Här och nu. Varför är det så svårt. Så löjligt svårt. Tack för påminnelsen och ja, varför vänta…

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: