27 mars 2023

Racereport Victorialoppet 2019

I år är det fem år sedan som jag och Rickard sprang Victorialoppet för första gången. Första gången var 2015 och då sprang Rickard fyra kilometer och jag sprang nio kilometer. Dock sprang jag skadad så efter det kunde jag inte springa på ett halvår..
Här kan du läsa racereoports från tidigare år:
Igår var det så dags igen. Som vanligt de senaste åren var Rickard anmäld både till fyra kilometer och nio kilometer. Vi kom iväg ganska sent, åkte hemifrån vid ett så vi var på plats 40 minuter innan start. När vi skulle hämta nummerlapparna så hade någon redan hämtat Rickards nummerlapp. Vi tänkte att någon funktionär strukit honom när de såg att han var anmäld till båda loppen. När jag kollade resultatlistan såg jag dock att någon faktiskt sprungit i Rickards namn. Det konstiga var att det var inte anmäld någon mer Rickard så det fanns ingen annan nummerlapp kvar. Jättemärkligt! Vem var killen som sprang i Rickards företags namn?
I väntan på att Rickards lopp skulle starta så satt jag och åt frukt. Till sist så gick starten och Rickard drog iväg i full fart. Som vanligt så vann han loppet. Tvåan var även det här året hela minuten långsammare.
 

Uppvärmningen gick längs med fyra kilometersbanan, vi gick Prinsessan Leonores stig och här började jag också springa efter en stund. Det kändes inte särskilt bra i kroppen, inte knät men hade en allmän olustkänsla.
En selfie nere vid havet, här har jag aldrig varit och det var roligt att se lite annat än bara startområdena.
Jag ställde mig någonstans emellan beräknad sluttid 40-45 och 45-50. Blev dock lite nervös över om jag ställt mig på fel ställe och om jag skulle bli nersprungen i starten. Jag var så nervös, har aldrig varit så här nervös förut. Peppade mig själv att det är bara att springa.
Har du orkat läsa ända hit? Äntligen ska du få veta hur det gick för mig. 🙂 Till slut gick starten och jag kände mig alldeles ångestfylld. Hade på känn att det skulle bli en jobbig resa men första kilometern gick ändå bra. Inte på lätta ben men relativt pigga. Det jobbiga skulle börja vid tre kilometer då jag började må illa (note-to-self är att inte äta lösgodis i bilen ner. Så dumt! Det dummaste jag gjort inför ett lopp tror jag). Jag var tvungen att sänka tempot men första fem gick ändå på en bra bit under trettio minuter (27,40 ungefär vilket ändå är en helt okej tid.) Jag tog sikte på rygg efter rygg som jag fick släppa. Första vätskekontrollen tog jag lite vatten, enbart för att få stanna och hämta igen lite kraft. Likaså vid den andra vätskekontrollen tog jag också vatten, också här bara för att ha en anledning att få gå några steg. Det här loppet är en riktig publikfest och det är folk överallt. Ville verkligen inte stanna och gå. Illamåendet höll jag i schack genom att djupandas, försöka tänka på något annat och hålla nere tempot. Till slut kom jag i mål! Det var verkligen hemskt! Men inte så hemskt att jag inte kommer ställa upp igen nästa år och dessutom då springa fyran också.
Yes, så här trött var jag efter loppet. Det tog en bra stund innan jag kunde tänka på att äta och dricka var inte att tänka på då jag mådde så dåligt. Slog mig att nio kilometer var det länge sedan jag sprang på träning. Visst sprang jag en mil i intervallform förra veckan och så har jag ju matcherna men det är inte riktigt samma sak. Men! Jag är nöjd och jag känner att bara jag håller i träningen så är jag snart tillbaka i gamla takter.
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Racereport Victorialoppet 2019

 1. Du ska verkligen vara nöjd. Att du orkade springa så långt är ju toppen. Det såg ut att vara väldigt mycket folk som sprang loppet i år. Brukar det vara väldigt mycket folk? 🙂

 2. Men jisses så duktig du är, jag skulle inte ens komma runt och vet du, det finns nästa år också. Kanske äta chokladkaka (kexchoklad) istället 😉😂

 3. Ja godis i bilen är nog inte bästa uppladdningen, men du tog dig igenom ocv det är fantastisk tycker jag, själv är jag urdålig på
  Att springa och hade aldrig tagit mig runt

 4. Du slutförde det och det är toppen 💪 hade aldrig orkat springa så långt. Tycker iförsig inte om att springa 😂🙂

 5. Vilken härlig tradition för er!! Kul med folkfest, det verkar vara lite som Vårruset. Men kära Hanna, det hade till och med jag kunnat räkna ut att godis inte var så bra. GRATTIS ändå till väl genomfört lopp!

 6. Men åh grattis till Richard som vann sitt lopp. Tråkigt att det var någon som hade hämtat hanns och sprang ena loppet i hans namn. Ett mysterium om vem det var!
  Grymt av dig som ändå tog dog igenomom loppet trots du mådde lite illa.

 7. Ohh bra kämpat, jag hade nog gett upp om jag mådde illa för att vara rädd att tuppa av, men du klarade det GRYMT. Märkligt att din mans namn stod där?

 8. Stort grattis till dig som sprang loppet med fin prestation. Men du vad mysko med kille från makens jobb som ni inte visste något om. Slottsruinen är bra allt vacker på Öland. Där har jag varit många gånger på konsert när jag ff bodde i Småland

 9. Va härligt att se bilder från Borgholm =) jag har bott där i 15 år och jag saknar verkligen det stället det va verkligen mitt hem . Härligt att ni va där och sprang viktorialoppet =)

 10. Grymt jobbat att springa så långt med de känslorna att vilja ge upp redan från början.
  Vilken rolig tradition att ni båda är med i samma lopp men vem sprang i din mans namn?
  Lite lustigt måste jag säga 🙂

 11. Åh superspännande inlägg att få ta del av! Man blir verkligen så sugen på att prova själv något år, det verkar så kul. Vem vet kanske får med mig sambon med 😉 Jag tycker det är kul att utmana sig själv i sånt här 🙂

 12. Många hade nog gett upp i din situation. Grymt att du genomförde det. Godis är nog inte det bästa att ladda inför ett lopp med 🙂

 13. Alltså jag tycker ni båda är riktigt grymma som springer lopp.. Jag sprang en del förut och tyckte det var rogivande. Vem vet kanske tar upp det efter förlossningen o när bebis bkicit lite större 🙂

 14. GRYM DU ÄR TJEJEN! HEJA DIG! Låter och ser så kul ut och jag hade precis som du varit nervös vid starten, den peppen ifrån alla samlande samtidigt kan gå fel, trist men sant, skönt att allt gick så bra minus illamåendet, STOR KRAM! och igen! GRYM! <3 Kram!

 15. Ni imponerar verkligen!! Bra jobbat av båda två! Konstigt att någon har kunnat springa i Rickards namn. Undra hur det gick till?! Kul att han vann, förresten!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: