Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Hur skiljer sig ditt midsommarbord från ditt julbord?
 2. Hur firar du midsommar i år?
 3. Kommer du dansa runt en majstång?
 4. Känns det som om halva sommaren gått?
 5. Har du någon midsommartradition?
1. Hur skiljer sig ditt midsommarbord från ditt julbord?
När jag var barn så åt vi alltid traditionell sillunch på midsommar. Mamma och pappa åt matjesill och vi barn fick hotdogs till potatisen. Nu som vuxna äter vi grillad mat om vädret tillåter. Förra året tillät dock inte vädret att grilla men vi åt fläskfilé med svampsås och kokt potatis med mera. Så med andra ord skiljer det väldigt mycket. Vår lunch är inte i närheten av julbordsmat.
2. Hur firar du midsommar i år?
I år firade vi med att först ta en lång välbehövlig sovmorgon och därefter så åkte vi till mina föräldrar för att fira min bror som fyller år imorgon. Vi åt god grillad mat, tårta och hade några roliga timmar tillsammans.
3. Kommer du dansa runt en majstång?
Majstång, heter det inte midsommarstång? Jaja, spelar roll. Nej, jag kommer inte dansa runt en stång.
4. Känns det som om halva sommaren har gått?
Ja, en aning faktiskt. Det känns som att sommaren gått innan den knappt börjat. Det jobbigaste tycker jag är att efter i natt börjar det bli mörkare igen. Inte på en gång men det vänder och det ger mig lite ågren. Det är ljust så kort tid jämfört med hur lång tid det är mörkt.
5. Har du någon midsommartradition?
För det mesta jobbar jag midsommar, så också i år och så firas brorsan. Det är väl de traditioner vi har. Annars är det flexibelt.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Sillen o laxen är densamma, men nypotatisen! Den hör midsommaren till oavsett vilket pris den betingar. Och så mycket mer än salt och smör till behövs inte. Efterrätt jordgubbar.
  Hoppas er midsommar var till glädje för er

 2. avatar
  säger:

  Vi äter nästan alltid grillat på midsommar 🙂

 3. avatar

  Vi ha rinte heller direkt tradition vi brukar träffa lite olika, men midsommarlunch tar vi alltid

 4. avatar

  håller så med dig att de ljust och varmt så kort tid på året och det känns verkligen som man bor i fel land😅 hoppas ni fick en härligt dag igår 😊

 5. avatar
  säger:

  Hoppas du hade en fin midsommar och glad fortsättning 🙂 Kram!

 6. avatar
  säger:

  Jag älskar ju matjesill. Bästa med midsommar

 7. avatar

  Nej ingen dans för mig i år 😛 Jag säger midsommarstång, har nog aldrig hört majstång.. det är ju juni nu 😛

 8. avatar

  Er lunch såg ju så god ut! Svampsås tycker jag är gott. Och så tycker jag om svamp. När jag var yngre så träffades vi släkten och åt traditionell midsommar mat, vuxna åt sill och potatis och vi barn åt köttbullar och prinskorv "julmat" 🙂

 9. avatar

  Åh vad härlig midsommar. Jag firade inte iår. Vårt midsommarbord är som vårt julbord fast utan kalkon

 10. avatar

  finns godare sill än matjessill

  1. avatar
   säger:

   Det håller jag med om. Matjesill är inte min favorit heller. 😊

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: