Imorse bar det av till Stockholm, jag hämtade upp C i Norrköping och sen åkte vi raka vägen. Dock så hade det hänt en allvarlig trafikolycka  med en lastbil inblandad (föraren avled 🙁 ) så vi satt fast i bilkö i över en timme. Vi kom över en timme sent och när vi kom fram gick vi igenom en gruppuppgift som de andra hade jobbat med. Det var tre dilemman som skulle diskuteras med problem som kan uppstå när man jobbar i grupp.
Därefter hade vi en paus och delades sedan in i två grupper. Min grupp började med att titta på film kring normer, män och mäns psykiska ohälsa.
Filmen finns på Youtube och tillgänglig för vem som helst som vill veta mer.
Det var så intressant att få männens perspektiv och mer information om mansrollen och hur den påverkar mäns sätt att visa känslor. Eller snarare att män generellt inte visar känslor. Det är kvinnors psykiska ohälsa som syns mest men att män kan må precis lika dåligt talas det inte lika mycket om. Eller det faktum att det är flest män som begår suicid.Efter filmen så var det lunchdags och sedan var det min grupps tur att diskutera kring olika frågor. Men det blev tunga tankar det här så tror jag bryter med dessa rader. Jag fick med mig många insikter hem och jag känner verkligen att min kunskap har ökat.
Jag hade pilates ikväll så det blev till att åka tidigare och givetvis hamnade vi i kö igen, en olycka hade hänt och bilen höll på att bärgas. Så typiskt när jag har bråttom. Jag kom såklart sent men deltagarna fick sig en rejäl omgång. Och jag med som ska prata samtidigt. Det är en konst att kunna prata och demonstrera övningarna samtidigt på ett bra sätt. Jag blev så glad då M verkligen vill att det ska bli en fortsättning på min pilates i höst också. Hon tycker det är ett bra komplement till övriga kurser. Hon har också bara fått positiva omdömen vilket gör mig väldigt glad.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  När sådana förseningar händer tänker jag alltid att jag är tacksam det inte är jag som är den drabbade…

 2. avatar

  Det är konstig att det alltid händer saker och ting när man har som mest bråttom, så att man blir stressad och sen. Är drygt.

 3. avatar

  Typisk när man redan är lite stressad att det är en massa problem i trafiken då.
  Så kul att din kurs blir en fortsättning i höst också.
  Ha en fin fredag.
  Kram Carin

 4. avatar
  säger:

  Fy vad otäckt med bilolycka. Man är så rädd att nåt ska hända en själv eller familj

 5. avatar

  Ja den där olyckan var hemsk! Synd också att ni fastnade i köerna! skönt att kursen gav mycket och att du känner dig påfylld med nya kunskaper!

 6. avatar
  säger:

  nej men två olyckor usch så tragiskt
  det lät spännande o ja har oxå hört det är mest men som gör det
  kram fin fredag

 7. avatar

  Gud vilket intressant ämne! Det här med mäns psykiska hälsa/ohälsa. Att det är fler män än kvinnor är aldrig någonting som har förvånat mig då mansrollen, precis som du skriver, ju tyvärr lär män att känslor är någonting som absolut inte skall visas. Fruktansvärt!

 8. avatar

  Usch vad tråkigt att föraren avled :(. Synd ni fick trakfikstopp . Och va fin du va på bilden 🙂 💕

 9. avatar

  Tack för tipset detta tyckte jag lät så intressant så jag ska se på filmen jag med. Tycker det är ett bra och viktigt ämne och det här med männens psykiska ohälsa är ju också jätteviktigt 🙂

 10. avatar

  Nej stackarn som avled gud va hemskt :// hoppas du mår ok ändå. Skönt med pilates

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: