27 mars 2023

Jag snodde en lista

Godmorgon måndag! Idag var jag inte alls pigg när klockan ringde. Känner mig lite konstig i kroppen och vill helst sova. Men jobbar bara till två så det ska jag väl stå ut med. Den här listan har jag utan skam snott från Bossbloggen. Gillar du att läsa listor eller tycker du att det är tråkig bloggutfyllnad? Vad jag tycker är ju tydligt, haha.
Vad köpte du senast?
Jag köpte boken Inflammation av Martina Johansson och Ralf Sundberg.
Hur lång är du?
Enligt mitt pass 164,5.
Vad stod det i ditt senaste sms?
Jag skickade en födelsedaghälsning till P på mitt jobb som fyllde år igår. Min finaste kollega som jag saknar nu när vi inte jobbar på samma våning längre. Hon har ett hjärta av guld!
Vad gillar du mest med dig själv?
Att jag är rolig och glad. Att jag har lätt för att samarbeta med olika personer och att jag är grym på att hålla pass.
Vad gillar du minst med dig själv?
Att jag ibland kan säga lite konstiga grejer (som ingen annan reflekterat över) som jag sen går och grubblar över.

Är du romantisk?

Sådär, Rickard är mer romantisk än mig. Han kan överraska med blommor och gulliga meddelanden. Jag är inte lika bra på det även om jag uppskattar det. Vem säger inte nej till ett gäng vackra blommor. 🙂

En person du saknar
Det får bli P som jag skrev om inlägget ovan.
Vad tycker du om Ernst?
Ernst Kirchsteiger? Om honom tycker jag ingenting. Det enda jag vet är att han är duktig på att inreda och göra om.
Har du söndagsångest?
Nej, det tror jag är fördelen med att jobba oregelbundet. Den dära ångesten över att det är måndag och  ny arbetsvecka igen har jag inte känt av. Mitt liv är ju så varierande. Vissa måndagar jobbar jag och andra är jag ledig. Perfekt tycker jag.
Vilka städer har du bott i?
Ända tills jag var nio år så flyttade vi runt en del. Till Linköping flyttade jag 1993. Nu bor jag strax utanför Linköping i ett radhus som jag älskar. Ja städerna var det ja, och byar:  Fellingsbro, Laxå, Sandviken och Gävle.
Lyssnar du på poddar? Vilka?
Jag är ingen frekvent poddlyssnare men jag gillar verkligen En underbar pod med Clara Lidström och Erika (kommer inte på efternamnet just nu). Den podden har just nu uppehåll men jag hoppas verkligen att den kommer igång igen. Jag föredrar mer det skrivna ordet. Att lyssna tar ibland så lång tid. Det är därför jag inte är inne på Jonna Jintons blogg så mycket längre. Hon har allt mer gått över till att videoblogga och jag tycker sällan att jag har en halvtimme att kika.
Låt på huvudet just nu?
För en gång skull har jag ingen låt i huvudet, det brukar annars vara fullt ös. Oftast konstiga låtar som jag egentligen inte alls gillar.
Är du en ringare eller smsare?
Helt klar sms:are. Tycker inte om att prata i telefon med folk jag inte känner. Då skickar jag hellre ett sms med alla detaljer som personen sedan bara kan bekräfta.
När går du och lägger dig?
Nu har jag kommit in i en rutin då jag släcker lampan klockan tio. Det känns bra. Får se om jag kan hålla den rutinen även de kvällar som jag slutar nio. Men det hoppas jag på såklart.
Har du något klädesplagg/pryl som du använt i flera år och aldrig blir trött på?
Min virkade mössa från MQ, har haft den i tio år och är fortfarande inte trött på den. Sen såklart en spetströja som jag fick av Rickard. Den har jag ofta och tröttnar inte. 🙂
Vad köper man för blommor till dig?
Jag blir alltid glad för blommor men det jag gillar mest är orkidéer. Har hela fönsterbrädan i vardagsrummet full. Dock så blommar inga just nu och jag behöver vattna dom. Några ser lite väl ledsna ut…. 
Hur uppvaktar man dig?
Ge mig en blomsterkvast så blir jag glad. Eller träningskläder…. hrmm….
Vad är det modigaste du gjort?
Föda barn. Första gången var inga problem, andra gången var det hemskt och efter Ida blev jag förlosningsrädd. Så om jag skulle bli gravid igen har jag ingen aning om hur bebisen ska komma ut då kejsarsnitt skrämmer mig lika mycket.
Har du någon gång åkt ambulans?
Ja, det har jag. Dömde fotboll för några år sedan och råkade komma ivägen för ett skott. Fick bollen rakt i huvudet, svimmade men dömde ändå färdigt matchen. Pucko, säger jag om mig själv idag. Fattar inte hur jag tänkte. Rickard var på plats och kunde ta över matchen…. Efter matchen iallafall så fick dom ringa efter ambulans. Allt bara snurrade och jag mådde inte bra. Det typiska var att jag skulle gå bredvid på ett nytt jobb bara två dagar senare. Jag kunde inte sjukanmäla mig första dagen så gick dit ändå. Det är inte heller mitt mest intelligenta beslut. Men man lär av sina misstag.
Har du haft urinvägsinfektion någon gång?
Ja som barn men inte som vuxen.
Vilken är den lökigaste quoten du vet?
Alla de där citaten av stilen ”no pain, no gain”. Citat som fokuserar på smärta under träning är jag allergisk emot. Träning ska vara roligt, och därmed basta.
Hur många kuddar sover du med?
Två, fast inte ovanpå varandra utan bredvid varandra. Jag sover helst på mage eller sidan.
Äter du några vitaminer/kosttillskott?
Ja, både magnesium, msm+c-vitamin, silicea och mct-olja.
Vad läste du för språk i gymnasiet? Vilka språk kan du?
Jag läste bara engelsa i gymnasiet. Eftersom jag gick hästlinje så var det fokus på termer som handlade om hästar och ridning. Jag kan svenska och engelska. Skulle dock gärna vilja kunna något mer språk.
Hav eller pool?
Att bada i: pool. Däremot så älskar jag att promenera vid havet. Det ser jag fram mot att få göra på Gotland när vi åker dit i sommar.
Tycker du det är värt att lägga mycket pengar på fina smycken?
Nej inte för egen del. Använder inte så mycket smycken.
Kan du busvissla?
Har aldrig kunnat.
Vad har du för ringsignal på telefonen?
Vibration. Jag har nästan aldrig ljudet på. 
Är du religiös?
Ja, jag är kristen och har alltid varit det. 
Har du någon tatuering? Vill du göra någon tatuering?
Nej på båda frågorna. Däremot tycker jag att det kan vara snyggt på andra.
Go to-mat som alltid är gott?
Vad menas med go to-mat? Något som är enkelt att göra kanske. Då får det bli spenatsoppa med ägg. 
Hur ofta tvättar du håret?
Vågar jag skriva det? Inte ens en gång i veckan… Däremot så blöter jag håret efter träning såklart men tvätt blir inte så ofta. Torrschampo är min bästa vän, haha.
Har du bra självförtroende? 
Ja generellt. Dock kan jag såklart tänka mindre smickrande tankar om mig själv ibland.
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Jag snodde en lista

 1. Så läskigt att du svimmade på matchen när du täckte skott lite fel. Jag har åkt ambulans en gång med ena sonen då han fick blindtarmsinflammation. Minns att det regnade in via ena fönstret vilket alla tyckte var komiskt.

 2. Härlig lista, hittar man mågot man gillar skall man använda tycker hag helt klart. Å vad duktigt att släcka 10 på kvällen, skulle behöva vara lika rutinerad. Mitt tvättar jag varannan dag typ, annars får jag ont i hårbotten 🙈

 3. Vilken rolig lista som man samtidigt får reda på mer om dig. Jag har heller inte något ljud på min telefon kör ljudlös eller vibration 🙂

 4. Jag gillar listor! Har själv återkommande veckolistor varje söndag som jag använder för att reflektera över veckan som gått. Igår var jag dock alldeles för trött för att ens komma ihåg att jag skulle ha skrivit. Jag jobbar också oregelbundna tider och det passar mig så bra. Ett vanligt 8-17 jobb hade jag inte klarat av då fasta rutiner stressar mig.

 5. Denna listan var faktiskt lite roligare än dom flesta andra listorna.Shit du är 1 cm längre än mig 🙈Vilken tur att det inte blev något allvarligt med dig efter den matchen.Ibland gör man saker som man kanske borde låtit bli.

 6. älskar oå men både hav o pool kanskke pool mera
  roli lista o man får alltid veta lite mera saker om personen sånt där "oviktigt" brukar ja säga men roligt :
  hoppas din ag varit bra o glada persone gillar i dt är ju alltid ja oxå men det sista vet ja inte

 7. Najs att han är romantisk 🙂 Jag håller med dig, vem tackar nej till blommor och gulliga meddelanden 😉 Gör man det så är man ju dum 🙂

 8. Håller verkligen med dig om de där med att smsa, gillar inte heller alls att prata med folk jag inte är nära i telefon. Ända jag typ känner mig bekväm med är min familj🌷

 9. Jag visste faktiskt inte att du var religiös! Jag bodde i Linköping i typ 1 år när jag var 17-18 och hatar också att prata i telefon, kul att vi har en del gemensamt hahah

 10. Så är jag med att jag ibland säger mer än jag vill och så tänker jag på det efteråt och önskar jag var tystare eller så, hehe

 11. För något år sen gillade jag inte alls dessa listor, men har ändrat mig. Så roligt att läsa, och även att skriva.

 12. Trevliga ”lära känna” frågor. Förlossningar är ju speciella, hemska men ändå urhäftiga tycker jag. Ambulans har jag aldrig åkt. Lite läskigt kan jag tro. Älskar också orkidéer men de är så tråkiga när de inte blommar. Men man kan ju då ha en fejkblomma i 👍

 13. Jag gillar också listor faktiskt. Det är lite roligt att fylla i. Tycker denna var bra så fick jag lära känna dig lite bättre 😉

 14. Jag tycker sådana här listor både är roliga att besvara själv men även att läsa hos andra! Jag gillar också orkidèer men jag lyckas aldrig ha de så länge, de bara dör… =/

 15. Hoppas det gick bra och jobba idag och du känner dig piggare nu!
  Jag spela fotboll och fick med ett skott i huvudet, jag spela lite till, sen gick det inte, fick hjärnskakning, börja med nytt jobb och jag kände jag kan inte stanna hemma så jag gick dit, så dumt. mådde inte bra på flera veckor 🙁

 16. Vilka underbara bilder på dig ❤
  Jag duschar heller inte håret så ofta pga hårbotteksem.
  Sen blir jag så full i skratt då folk tror att bara för att man får träningsvärk så har man tränat rätt. Jag fåf inte alltid träningsvärk, men vet att jag gör rätt ändå. Så det där med no pain no gain stämmer ju inte ens haha 😉

 17. Kul att få veta så mycket mer om dig! Jag är också en sms:are och tycker inte alls om att prata med människor jag inte känner! 😊

 18. Åh, jag minns den gången jag åkte ambulans för egen räkning. Och de gånger jag åkt med barnen. Alltid lika ”läskigt spännande” på något sätt.

 19. Listor är roliga man får veta lite mer om personen bakom bloggen. Jag tvättar håret också väldigt sällan. Som jag har tjockt hår så tar det sån tid innan det torkar. Torr schampoo är ju bästa uppfinningen

 20. Super kul lista alltså! Jag är också expert på att säga saker som jag sen står och funderar över, haha!
  Jag läste franska i sex år och idag minns jag ändå ingenting så det var bortkastat haha!

 21. Listor kan vara väldigt bra och roliga, beroendepåvad det är för listor. Din lista var riktigt kul att läsa tycker jag.
  Jag är mer en sms-människa, jag tycker inte alls om att prata i telefon.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: