Det här är dag fyra i Madeleines bloggutmaning. Häng med du också!
Jag var den i högstadiet som inte direkt var mobbad men jag var inte en i gänget heller. Det fortsatte när jag började på gymnasiet. Det har lett till en känsla av att vara utanför under många år. En känsla som tack och lov börjar försvinna. Men det tog ett bra tag!
Men åter till högstadiet. Jag var duktig i skolan och satsade på så bra betyg som helst. Minns ett par grabbar som hade högsta betyg i princip allt. Funderar ibland på hur det gick för dom.
Jag minns en tävlan och att man hela tiden jämförde resultat på prov. Stressande värre…. Jag läste franska som c-språk. Det var jag och två killar och så franskaläraren. Vilken förmån vi hade som kunde fråga läraren hela tiden om det var något vi undrade över.
Jag hade två kompisar som jag umgicks med, jag kommer ihåg översovningar. En gång så skulle vi titta på Seven med Brad Pitt i huvudrollen. En film som handlar om de sju dödssynderna och som kanske egentligen inte var något för mig och min vän. Men kul hade vi.
Den ena tjejen ”var okej men eftersom hon umgås med töntarna….” Töntarna var jag och min andra kompis och kommentaren kom från en av skolans coolaste tjejer.
Inser när jag läser mitt eget inlägg att jag kanske var lite mobbad ändå men någonstans vill jag inte se det så. Lever kanske lite i förnekelse. Undrar om det är därför som min barndom/tonår är en lite blurrig massa. Har svårt att komma ihåg händelser.
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar
  säger:

  Åhh jag känner så igen mig i det du skriver!

 2. avatar

  Oftast förtränger man gärna det dåliga som hänt . Har oxå förträngt massa. Men det är bra att du vet om att du gör det . 💕

 3. avatar
  säger:

  Så trist å lese! Mobbing er så lite greit..
  ❤️❤️

 4. avatar
  säger:

  ja men ja tror att man i bland upptäcker det serare det Va som mobbing men kanske inte kändes så farligt just då

 5. avatar

  Jag läser i flera av de inlägg som deltar i Madeleines utmaning idag har haft det jobbigt med vänner under högstadietiden. Jag var bra i skolan i 7:an och 8:an därefter fick jag andra intressen…

 6. avatar

  Vilken tur att du valde att inte uppleva eller förstå det. Tänk så mycket dåliga minnen du slipper tack var din smarta hjärna. Kram

Kommentera

%d bloggare gillar detta: