Jag har bara läst några sidor i min bok men har fått så många intressanta tankar kring medicinering. Borde medicin alltid vara förstahandsvalet eller finns det andra metoder som är bättre? Att kapitlet började med kritik kring forskning och mediciner gjorde mig väldigt intresserad av att läsa vidare i kapitlet. Superspännande! Jag som är skeptisk till medicinering har fått mer vatten på min kvarn, haha. Kommer säkerligen skriva mer om det framöver.
Jag tog en paus förut och gick en regnig promenad med Sofia. Vi gick ungefär en timme och tog vägen igenom Vallastaden. Det var så länge sedan vi sågs nu så det var kul att ses och snacka lite.
Jag har aldrig sett så många snäckor samtidigt. Eller är det sniglar? Iallafall så tog jag bara kort på två av dom.
Jag blev så galet sugen på kyckling med kokosmjölk, lime och ingefära idag så det lagade jag till lunch.
Du behöver:
kycklingfilé
zucchini
lime
ingefära
en burk kokosmjölk
2 klyftor vitlök
chilipulver
1 lök
Skär kycklingen i bitar och stek den i smör. Pressa i vitlöksklyfta, hacka lök och stek ihop. Häll i burken med kokosmjöl, riv ingefära och ha i och pressa i saften från lime. Smaksätt med lite salt och chilipulver. Servera med ris. Jag serverar till mig på ketovis med smörstekta bönor.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Har vinbärssnäckorna sniglarna redan kommit fram? När jag jobbade på min första förskola när jag nyss flyttat upp hit var det ett barn som gav mig en present två hinkar med just vinbärssnäckor som han ställde eller gömde i hallen över natten. Den morgonen grät jag när jag öppnande och hela vår avdelning var full med sniglar överallt. Till råga på allt ogillar jag dessa skarpt.

 2. avatar

  Jag tror att vissa mediciner är definitivt nödvändigt så som ergenyl , det behövs för epilepsi personer som jag . Annars får jag anfall . Men pgrav att det finns mediciner för det så har jag inte haft anfall på 9 år . Sen finns det ju mediciner absolut som kanske kan ta bort el minska beroende på vad det är .

 3. avatar

  Härligtmed promenad i regnet, blev en kort för mig i regnet oxå. Lunchen såg ju så god ut!

 4. avatar

  Medicin eller nått annat i första hand? Svår fråga. Beror på vad det gäller. Alla saker behöver man inte medicin för, medans för andra saker är det livsviktigt att få mediciner. Men om man lever "rätt" så kanske man kan minska på medicin, men inte sluta helt.

 5. avatar

  Jag är lite i samma tankebana som du, många gånger slängs nog medicinering på som ett quick fix, samtidigt som det i andra fall är bra. Tror man får överväga lite kanske? En person som är djupt deprimerad och behöver höja serratoninnivån kan det i vissa fall vara en "skjuts" på vägen åt. När jag var utmattad var mina fluoxetin det som fick mig att orka börja ta promenader. Promenader som sedan blev lusten att blogga, lusten att städa sedan lusten att fotografera och slutligen lusten att jobba. Började jobba i samband med att jag slutade med fluoxetinet. Så tror det var min kick, det och naturens helande kraft.

 6. avatar

  Jag har testat både dbt, KBT och ergt för min depression. Tyvärr så hjälpte inte det lika bra som medeciner gjort. Fast detta var ett bra tag sen och ibland glömmer ja av min medecin och det märks inte längre på samma vis som de gjorde förr. Kanske inte behöver dem rent av?

 7. avatar
  säger:

  Spännande tanke. Jag borde själv äta rätt starka mediciner pga kronisk smärta. Pga graviditeter och barn har jag varit utan i över två år. Har hittat andra sätt men nog skulle det vara skönt med en tablett när musklerna krampar ihop

 8. avatar
  säger:

  Åh vad jag uppskattar när man får lite tips på recept sådär ibland, såg hur gott ut som helst ju! Vad trevligt att ni tog en promenad tillsammans, det är så mycket roligare när man har sällskap 🙂

 9. avatar
  säger:

  Så härligt att komma ut på en promenad tillsammans även om vädret bjöd på regn. Det där med medicinering har jag väldigt blandade känslor kring. Fantastiskt hur mycket hjälp det finns att få, men till exempel vid psykiska besvär tror jag inte på att bara sätta in medicin om man inte får terapi vid sidan om för att ta tag i problemen och inte bara symptomen.

 10. avatar
  säger:

  Jag tror inte heller att medicin alltid behövs men att läkarna skriver ut medicin många gånger istället undersöka varför det ev behövs. Sedan finns det tillfällen där det verkligen behövs ex vid hjärtproblem mm

 11. avatar

  Men ja, skriv gärna mer om det. Jag har svårt att tro att medicinering är bäst i alla lägen men läkemedelsbolagen vill ju att det ska vara så. Tjäna pengar ju.

  1. avatar
   säger:

   Jag läste faktiskt att i studier som är sponsrade av läkemedelsindustrin så lyfts fler fördelar med medicinen fram medan oberoende studier inte alls visar på samma bra effekter. Intressant att tänka på, hur mycket forskning är egentligen köpt?

 12. avatar

  Vad gott det ser ut =) Jag äter medicin när jag väl måste inte annars =) vilka fina hus ni har hos er =)

 13. avatar

  Din lunch ser ju bara för god ut. Jag måste finna lite mer inspiration innan jag börjat att lägga om min kost. Så härligt med en promenad i regnet. Luften känns ju så frisk när det regnar 🙂

 14. avatar
  säger:

  Intressant det med medicinering!
  Här där vi bor skriver de ut antibiotika för man är lite öm i halsen utan att ta några odlingar.
  Helt galet!!! Tycker det är läskigt hur vissa länder missbrukar antibiotika…
  Så mysigt område ni tog promenad i!!
  Kram kram

 15. avatar
  säger:

  Väldigt intressant tanke, jag tycker inte medicin borde gå först om det finns andra vägar.
  Skönt att träffas och promenera lite. Lunchen ser super god ut.

 16. avatar

  jag tycker vi ser lösningar i substanser i alldelles för hög krad i samhället & inom vård. Det är inget fel med medcin det är bra det finns , jag tar själv dagligen medicin för epilipsi, och i såna fall är det ju en bra sak. men om man säger kring pskiska besvär, som t.ex. att man är depprimerad och får antidepprisiva utskrivet en längre period tycker jag är fel. medsinen ska vara mer för akut och tillfällig lösning, så sätt i många fall . och att man istället lägger mer krut i att ta reda på varför personen mår som den mår.
  lika som sömnproblem, man får medicin så man kan sova, men långsiktigt måste man ju kanske få hjälp att reda ut varför man inte kan sova. vilket man inte alltid prioriterar eller tar folks problem på allvar i.

 17. avatar

  Intressanta tankar kring medicin! Det där såg så gott ut! Älskar kyckling med kokosmjölk, tyvärr tål mm mage det sådär…

 18. avatar

  Usch jag avskyr dessa sniglar 🙈🙈🙈🙈🙈! Maten såg sjukt God ut ! Kokosmjölk och kyckling är verkligen de bästa !

 19. avatar
  säger:

  Ser ut som en lugn och skön dag även om det blev lite regn. Maten såg riktigt god ut så tack för tips

 20. avatar

  Förstår dina funderingar kring medicin.
  Jag personligen kan ibland tänka att vi inte behöver medicinera allt typ förkylningar. Fine när de behövs, men hur ofta behöver vi egentligen medicinera ex; en vanlig förkylning?

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: