och Mat

Dagens tips: fluffiga ostägg

Idag tänkte jag tipsa om en härlig äggrätt. Med en rejäl smörklick till så blir rätten ketovänlig också. Förresten behöver jag inte smör till. Ägg och bacon är alltid 100% keto. Perfekt för mig. 🙂 Det här receptet har legat i min utkastmapp i flera år faktiskt. Men nu så är det dags att publicera.
Till fyra personer behöver du:
4 ägg
2 msk riven parmesan
4 skivor bacon
1 msk gräslök hackad (om du vill, jag hade inte det i och det blev jättegott ändå)
Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200grader och separera äggulan från vitan. Placera äggulorna i separata skålar så att de inte går sönder. Vispa därefter vitan till ett fast skum, det ska gå att vända bunken upp och ner utan att äggvitan rinner ur. Rör därefter i bacon, ost och gräslök. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och skapa fyra moln med äggviteblandningen. Forma väggar med en sked i mitten av varje äggmoln. Grädda i ugnen i tre minuter och ta ut äggen och placera en äggula i mitten av varje moln. Krydda med peppar och ställ in i ugnen ytterligar 2-3 minuter eller tills äggulorna stelnat.
 
 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Dagens tips: fluffiga ostägg

  1. Men så gott det här låter! Jag åt något liknande när jag åt LCHF kost, känns som jag hämtar tjatar om det haha! Men nu ska jag ge det ännu ett försöka att börja med LCHF igen efter nyår 🙂

Lämna ett svar