5 december 2023

En blogglista om bloggen

En bild på mig i början av min bloggkarriär, tror det är 2008 men jag är lite osäker då jag vet att kameran under den tiden satte datum lite hur som haver.
Varför började du att blogga?
När jag skapade min blogg i mars 2007 så ville jag blogga om kläder och mode. Inspirerad av Englas showroom och Käthe bland annat. Englas showroom sträckläste jag 2006 när jag var gravid med Alexander och så blev jag så inspirerad av hennes klädstil. Jag blev dock aldrig någon storbloggare inom mode. Under årens lopp har jag allt mer och mer kommit in på det här med träning och hälsa. Att få inspirera och peppa är nu för tiden mitt största mål med bloggen.  Och få en liten större läsarskara såklart.
Om du hade Sveriges största blogg, vad skulle du blogga om då?
Det jag bloggar om nu, pilates, träning och hälsa. Och så det jag gör på dagarna.
Vilka bloggar följer du?
Oj, det är många. Men först och främst bloggarna i ”Länka med kärlek” och så ”Social media support & share group (swedish)”. Jag länkar inte till bloggarna då jag inte vill missa någon.
Detta är två facebookgrupper som handlar om att supporta varandra med engagerade kommentarer. Inte bara typ: ”vilken fin blogg du har” eller ”Hoppas att du får en fin dag”. Utan engagerade kommentarer som verkligen handlar om inlägget. I social media support & share group är jag också administratör. Men utan inbördes ordning. Detta är mina ”måstebloggar” utöver de i FB-grupperna:
– Min vän Sofias blogg om sin triathlonsatsning
– Englas showroom. (se länk ovan)
– Bloggbevakning (Tyvärr men det börjar bli mindre läsande där).
Hur gör du för att komma på ämnen att skriva om?
Jag skriver ofta ner tankar som kommer som jag kan skapa inlägg av. Sen får jag inspiration av andras inlägg. Är det så att jag tar en blogidé rakt av är jag alltid noga med att länka den bloggen och också skriva i inläget vem jag fått inspirationen av. Det finns ett blogginlägg som jag tagit rakt av och det var Martina Johanssons inlägg om ketoacidos. Men då frågade jag henne först om det var okej och sedan skrev jag tydligt att det var hennes text.
Vilken typ av bloggar skulle du aldrig följa? 
Teknikbloggar, hu så tråkigt. De är såklart bra om jag behöver ta reda på något men jag skulle aldrig kolla in på den typen av bloggar bara för att se vad de skrivit om härnäst. Säger jag nu iallafall, jag kanske ändrar mig.
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “En blogglista om bloggen

 1. Vad roligt att få veta lite om hur hur det startades med bloggen visste inte att du hade bloggat så länge. Hur har du gjort för att hålla blogglusten uppe så länge? 🙂

 2. Åh verkligen så kul lista att läsa, hade ingen aning om att du bloggat så länge! Så glad över att vara med i båda grupperna, jättefint sätt att möta andra bloggare på. Bloggbevakning läser jag också, superintressant blogg ☺️ Jättefin bild på dig förresten!

 3. Vilken rolig lista. Det är alltid så kul att få veta hur det var när du började blogga och hur det blev. Båda supportgrupperna är fantastiska tycker jag. Så många fina bloggare, inklusive du så klart ❤❤❤

 4. Du ger mig sån inspiration, vet du ? Jag har börjat träna har säkert skrivit det innan men det är något jag verkligen inte kunde tro om mig själv och du har varit lite av en förebild för mig på den punkten så vill bara tacka! 😊

 5. Åh, så fin du är på bilden <3 Underbart inlägg. Då har du bloggat i många år 🙂 Jag tror jag började 2017. Kram till dig!

 6. Så roligt att få se en gammal bild på dig 🙂 jag läser också skvallerbloggar typ en gång i månaden 🙈😂 vad länge du har bloggat, jag startade min första blogg typ 2010 😛

 7. Men åhhh! Finaste du!! Så himla intressant lista ju! Hade ingen som helst aning om att du började som "modebloggare" utan har alltid tänkt på dig som Hälsobloggare =)
  Såg förresten din kommentar på min blogg, och tack för påminnelsen. Jag har faktiskt inte läst några bloggar alls på sistone, och jag saknar det verkligen, så tack!! Stor kram hjärtat <3

 8. Åh dessa inlägg älskar jag att läsa! Så kul du bloggat sedan 2008! Det är verkligen många år!
  Själv började jag nog 2014! Haha vet inte riktigt! Var nog efter jag kom ut ifrån behandlingshem. ♥️

 9. oj då.. får låta bli att lägga till teknik i min blogg då eftersom jag gillar teknikprylar men det finns ju en hel del andra inlägg i min blogg med så du får väl helt enkelt låta bli att läsa just dom inläggen då..kul lista var rolig att läsa..

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: