När jag var barn så gjorde vi ett besök i Tiveden och Fagertärns naturreservat. I somras åkte hela familjen till Carlsborgs fästning. (HÄR kan du läsa det inlägget.) Iallafall så ligger Tivedens nationalpark någon mil från Carlsborg och när vi åkte förbi skylten Tiveden så kände jag direkt att jag ville dit igen. Efter besöket på Carlsborgs fästning så stannade vi i Tiveden och tanken var att gå till Stora trollkyrkan. Hela den rundan är 4,6 kilometer, dock så kunde vi inte gå hela rundan då då det började åska och att vara i skogen och gå över fyra kilometer var ingen bra idé. Sen dess har jag velat komma dit igen för att gå hela rundan. Idag var det dags igen. Rundan beskrivs som ”ganska lång och krävande led och går bitvis genom svår terräng”. Att terrängen är svår skulle vi bli varse…. 
Mamma sa alltid när jag var barn att man absolut inte ska leka under rotvältor då de kan slå igen.
                                                                 
Det här var lätt terräng i jämförelse med vissa bitar….
 
                                              
Fikapaus! Jag körde på ketopower och åt ingenting på hela utflykten. Först nu medan jag sitter och skriver det här inlägget börjar jag bli hungrig. Och då åt jag frukost imorse.
                                
Coolaste delen av berget som vi gick under.
                                                    
En del av lilla trollkyrkan.
 
                                                                                                        
Svår terräng var det ja……
Den här vägen leder upp till Stora trollkyrka. Vi gick dock inte upp här då vi började bli lite rädda för att fastna i skogen i mörkret. Jag glömmer bort hur lång tid det faktiskt tar att gå riktig trail.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Gillar verkligen vandringsleder med stora utmaningar. Vad kul att komma tillbaka till ett ställe man var på som barn och se det med nya ögon. Härliga bilder från er dag ❤

 2. avatar

  Åh de ser så fint ut. Och härligt med både en trevlig utflykt som samtidigt blir lite motion.
  Hade själv gärna velat besöka där😊

 3. avatar

  Hade nog inte varit en hit med åska nej, kul att ni kom dit igen. Men vilken jäkla slinga det ser ut att vara, hehe. Skönt att de fick en liten fika paus iallafall. Ja hon syns men inte vid första anblicken där bland alla träd hehe.

 4. avatar

  Låter som en härlig dag!! Mysig bilder också 😍😍 usch för fästingar!!! Inte roligt och verkligen jobbigt! Fick min första i hela mitt liv förra året 😂❤️😭

  1. avatar

   Fästing? Jag har inte skrivit något om några fästingar. Men däremot har jag skrivit om fästning som är något helt annat…. 🙄

 5. avatar

  Oj, i de där uppförsbackarna får man säkert rejält med rump-träning 🙂 Underbart att du kunde dra energi från Keto! Har du sett filmen på Netflix som heter The Magic Pill? Mycket intressant med tanke på vad friska väldigt sjuka människor blev när de tog bort allt socker (kolhydrater) från kosten.
  Kramen och ha en fin dag!
  Anneli

 6. avatar

  Men så himla kul, där hade jag också gärna gjort ett besök! Älskar denna typ av äventyr 😃 Riktigt härliga bilder också! Fick också höra om rotvältor från mamma när jag var barn, de ska ju vara helt opålitliga och kan slå igen.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: