På förra veckans klass hade jag ett gäng nya övningar med, bland annat en ny uppvärming och så några andra nya godsaker. Fokus låg då på rörlighet och styrka som såklart men efteråt så fick jag frågan av en av deltagarna som har en rundad rygg, vad den här personen ska tänka på. Jag är inte van vid att få så specifika frågor men det var kul. Dock så kände jag att jag behövde ta reda på lite mer för att faktiskt få möjlighet att hjälpa personen. Till min hjälp tog jag dels min studieguide från Basi Pilates och Dance anatomy. Enligt dessa källor så är det styrka för ryggen och stretch för axlarna som gäller. En cue att använda är ”lyft upp ryggen mot taket”. Men jag sökte också efter mer information på andra ställen och hittade inga kontraindikationer. Så dessa punkter blir fokus på nästa veckas pass. Egentligen till stor del samma som alltid men känns skönt att få lite extra kunskap kring området.
– Låta ryggraden jobba i alla riktningar: flexion/extension, rotation, sidoböjningar
– Stabilisera ländryggen och utföra bakåtböjningar av bröstryggen. (Kommer igen från punkten ovan)
– Stretch för bröstet
– Rörlighet i axlarna genom utåtrotationer och samtidigt göra en bakåtböjning.
Konstaterade dock när jag läste mer och mer att min klass redan är bra för syftet. Rättare sagt pilates är verkligen perfekt då det hjälper dig att få en bättre hållning och stärka upp hela kroppen. Även små muskler som man knappt visste att man har.

 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Kul med nya övningar och variation det är sånt som jag gillar. Jag tycker det ser så skönt ut att träna pilates

 2. avatar

  Åh vad roligt med en liten ny uppvärmning, så kul att testa på något nytt ibland! Massa kramar 🙂 <3

 3. avatar

  men vilken givande text för dom som vill börja med pilates 🙂

 4. avatar

  Blir alltid så inspirerad av dina sådana här inlägg. Du verkar ha så mycket på G hela tiden och kommer på nya saker. Att stärka ryggen är ju alltid bra, tycker många har problem idag.

 5. avatar

  Vad bra att du tog reda på det som personen frågade om. Hoppas att du kan ge personen svaren på dens fråga i kväll 🙂 hoppas att passet går bra i dag 🙂

 6. avatar

  Godmorgon! Jagälskar verkligen dessa inlägg. När du Skriver om övningarna och vad dom gör osv! Ska verkligen testa 😍

 7. avatar

  Härligt att du delar med dig och jag blir sugen på att testa pilates varje gång. Måste se om de har det på mitt gym ❤

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: