I helgen började jag att läsa i Martinas nya bok Dämpa inflammation. Boken börjar med ett självtest och jag blev lite chockad över mitt resultat. Nog för att jag känt att saker och ting inte är så bra men man vill liksom inte riktigt tro på resultatet. Självtester kanske man ska ta med en nypa salt men tänker att om man är ärlig mot sig själv så kan de ändå ge en liten fingervisning om hur det står till. Jag hade rätt höga markörer för inflammation och det är inte så konstigt med tanke på hur jag just nu äter.
Man har sett i studier att tarmfloran styr i mångt och mycket hur man mår. Jag tänker att bakterierna i min kropp just nu har party på grund av allt socker och gluten som jag just nu matar dom med. På grund av partyt tror jag att motivationen till att bryta mitt mönster av ätande är rätt så lågt men jag tänker att jag får göra som jag säger till alla andra: bit ihop. 
Så vad ska jag då göra med det här då? Det första är att läsa mer såklart. Skrev om att kunskap är trygghet men ibland kan det ställa till det lite också. Särskilt när motivationen just nu saknas till att göra något åt det. Men så som testerna visade vill jag inte ha det.
Jag fortsatte iallafall att läsa i boken och då snubblade jag över den här listan Hur många av dessa punkter kan du sätta check på? Jag kan sätta check på alla punkterna och då inte i den betydelsen att jag inte har dessa symtom. Men det bekräftar bara det jag egentligen redan visste  Min kropp är inte glad på mig och jag behöver verkligen göra något.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Det där är rätt intressant. Då jag äter lite av varje så mår jag ofta väldigt bra och har energi, men tyvärr extremt gasig…

 2. avatar

  Jag upplever att när jag gick på min behandling och hade ett schema att följa att jag mådde bättre. Tyvärr hände något under sommaren och jag är urform :/. Men tror absolut kroppen mår som man äter.

 3. avatar

  Har du slutat med keto? Funkade det inte?

  1. avatar

   Jag kommer skriva ett eget inlägg om det. 🙂

 4. avatar
  säger:

  Ja, det där med hur mycket tarmfloran påverkar det mesta (tydligen) har jag hört och läst en del om. Men att tänka om och framför allt GÖRA om när det gäller vad man äter är ju inte alls lätt, tyvärr.

  1. avatar

   Det är att göra som är det svåra. Särskilt att bryta gamla vanor. Jag är hopplös. Men jag hoppas att kunskapen jag får kommer ge mig mer inspiration och motivation.

 5. avatar

  Kan vara bra med såna test ibland..kan alltid vara bra att tänka till även om det inte är säkert att det stämmer..

 6. avatar

  Självtester kan vara bra men tror inte man ska titta sig blind på resultatet. Verkar som en bra bok i alla fall 🙂

 7. avatar

  Vilket spännande inlägg… Tror inte heller att min kropp är så glad på mig just nu!
  Skall köpa boken och börja ett nytt liv😘

 8. avatar

  Vilket spännande inlägg… Tror inte heller att min kropp är så glad på mig just nu!
  Skall köpa boken och börja ett nytt liv😘

 9. avatar

  Låter som en spännande bok för välbefinnande. Sen att man kunde göra ett test lät ju intressant

 10. avatar

  Oj den där boken tror jag verkligen att många skulle behöva läsa! Dock med lite skräckblandad förtjusning!

 11. avatar

  Så intressant läsning vännen! Måste kolla upp detta mer! Spännande! Kram!

 12. avatar

  Ha en bra vecka och lycka till med ditt pluggande =)

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: