7 december 2023

En stund med egentid

Egentligen så behöver jag min egentid på morgonen. En tid där jag kan ta det lugnt och bara få vara Hanna. Inte mamma, inte fru, inte undersköterska utan bara Hanna. En mugg te, kanske lite musik och så jag. Så därför kom jag upp idag. För att tiden på morgonen är den bästa tiden och jag vill inte sova bort min tid. Tiden är alldeles för värdefull och tid som flytt kommer inte igen.
Barnens påsklov är nu slut och det är dags för rutiner igen. Men en liten stund till får de sova. Mina planer för dagen är:
– jag jobbar kväll, nu är de lata dagarna över.
– jag ska baka ketobollar och har redan förberett ingredienserna. Jag väntar bara på att smöret ska bli lite mjukare. Ketobollar är som vanliga chokladbollar minus sockret och havregrynen. Förra gången hade jag kanel och kardemumma i och den här gången blir det vaniljpulver och kakao. Nu kom jag på att jag kanske ska slänga i lite macadamianötter med. Hacka dom fint och en pyttegnutta med salt. Ja, så får det bli.
– Jag ska plugga och sen tänkte jag även försöka ta mig ut och springa en runda, Solen skiner så funderar på en mysjogg i skogen. Men det blir senare.
Jag velar om jag ska ta tåget eller inte till jobbet idag. Problemet är ju att tågen går så dumt. Slutar halv tio och så går tåget 21:45, nästa går kvart i elva. Om jag får gå några minuter tidigare så är det ju inga problem men det är inget jag kan räkna med. Det kostar väldigt mycket pengar att stå i parkeringshusen på US. Pengar som jag kan lägga på roligare saker. Eller så cyklar jag… Jag behöver iallafall inte bestämma mig riktigt än.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “En stund med egentid

 1. Är de bollarna en nyttigare variant om man inte vill äta onyttigt men gärna vill ha lite fika?
  Jag får besök på fredag och vill bjuda på någonting gott men som inte är allt för onyttigt, kanske hade vart en bra grej att testa att göra. Vart hittar man recept? Jag testar att googla =)

 2. Det där du beskriver känner jag så väl igen, det är nog därför jag nästan alltid äter frukost ensam eller ligger kvar lite längre i sängen. För att jag helt enkelt behöver en stund för mig själv utan att vara någon annan än mig själv. Jag tror att det är lite mentalt också, vet många mammor som vittnar om samma sak, behovet av en stund för sig själva. Vi har påsklov den här veckan, tänk så olika det är :).

 3. Precis så känner jag med… att jag behöver en stund som jag inte behöver tänka på någon annan än mig själv.
  Älskar att vakna 30-45 minuter innan alla eller att stanna uppe när ALLA andra har lagt sig och få vara ensam utan tjat från NÅGON. Bästa som finns. Jag trivs faktiskt bäst i mitt eget sällskap och älskar att vara ensam.
  Hoppas du får en fantastisk Tisdag
  Kram. kram

 4. Låter klokt att du hade en dag för bara DIG! Det är viktigt med sådana dagar!
  Förstår tanken kring vilket du ska välja till jobbet, vore ju jobbigt om du missar tåget! Hoppas du får en bra dag och en bra jobb kväll! Kram

 5. Det där med egentid är nog viktigt. Jag brukar tycka det är skönt att jobba kväll mellan varven, hehe! Ketobollar låter så gott!
  Hm, svårt men jag är SÅ bekväm så hade tagit bilen, haha.

 6. De där ketobollarna låter trots allt himmelska, förutom nötterna då eftersom jag är nötallergiker. Ofta när det är sockerfritt tillsätts nötter och det gör att den marknaden blir en aning begränsad för mig.. Så tråkigt! Den där egentiden på morgonen förstår jag till 100%. Jag ställde klockan på 05:10 idag bara för att iallafall hinna in i duschen innan barn och sambo stod givakt nere i köket. Det gör så mycket att iallafall få påbörja sin kopp kaffe innan My kommer tassandes ner för trappen.

 7. Jag är likadan. Var ledig några dagar vid påsk, men så var hela familjen så jag fick inte det lugnet jag ville ha riktigt. Hoppas du får lite egentid nu 🌸

 8. jag tycker med att det är väldigt skönt att få vara ensam lite på morgonen så man kan komma till ro en stund innan man behöver göra något. Här skiner solen med men det är väldigt blåsigt hoppas du får en bra dag i dag låter mysigt att baka lite <3

 9. Egentid.. För mig är det nog egentligen dusch-stunderna numera som jag vill verkligen vara ifred. Inte nog med att jag börjar känna mig klumpig (gravid i vecka 36 ju) och att det blir trångt med 1-3 barn i duschen samtidigt då.. Utan även för att få den känslan av avkoppling och att kunna duscha i den värme jag vill ha.. 😉

 10. Håller med om att det är skönt med egentid på morgonen. Fast det är mest på helgerna som jag är uppe ett bra tag före alla andra. Idag är jag ledig, Janne for just till jobbet och tjejerna sover. Här är lovet efter påskhelgen. Jag ska ut på promenad. Igår gjorde jag ingenting aktivt.Ha en bra dag 😊

Lämna ett svar

%d