Yes, jag är fortfarande fastande. Men kvällen har varit tuff. Jag bakade chokladbollar till barnen och ikväll lagade jag en kycklinggryta med lime, ingefära, vitlök och sambal oelek i. Vet att den är hur god som helst, har gjort den förut. Hehe, jag har redan förberett min portion med mat som jag ska bryta fastan med. Kycklinggrytan och så massor med smör till. Mm, det vattnas i munnen.  Iallafall så gjorde jag det inte så lätt för mig själv… Men det är bra att utmana kroppen en aning. 
Fick ett par kommentarer av min fasta och den ena tänker jag bemöta imorgon när jag skriver en sammanfattning av min fasta. Den andra tänker jag bemöta nu.
”Oj så tufft det låter! Jag är både imponerad samtidigt som jag inte förstår hur man klarar detta… Jag skulle svimma flera gånger om!” 
Fördelen med att fasta när man äter lågkolhydratkost är att kroppen redan använder energi som fett. Blodsockret blir stabilare och man slipper pendlingarna. Det gör att man klarar att vara utan mat längre tid utan att bli panikhungrig. Det är nog det jag gillar mest med LCHF, det där att faktiskt inte bli panikhungrig. 
Det är inte farligt att vara utan mat i perioder, hur gjorde man förr liksom. Då var perioder med mindre mat naturligt. Jag läste att när kroppen är inställd på svält så kickar alla beskyddande funktioner i kroppen in. Funktioner som är ultimata om man vill ha ett långt och friskt liv. Men mer om det imorgon!
Just det, jag fick frågan av Fröken Rödlök som undrade om jag fastat tidigare och det här är den tredje fastan jag gör. Eller fjärde. Hm, minns inte riktigt. Jag har gjort en 24 h, 40 hmed Sofia och så nu då. Kommer sluta på 36 timmar som det känns nu. Vem vet, jag kanske får feeling och fortsätter. 
Jag har hela dagen haft fokus, älskar den känsla som det är att vara i ketos. Känner mig pigg, fokuserad och fick massor gjort när jag pluggade. Lyssnade på en föreläsning och har gått igenom läsmaterialet igen. Det ska bli kul att framöver få testa praktiskt. 
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Tycker det låter spännande med fastande ändå, att prova sina egna gränser ochse möjligheter. Vet inte om jag skulle lösa det, måste verkligen få äta men hade varit inspirerande att testa. Kul att du delar med dig

 2. avatar

  Jag skulle ju skriva bra gjort också! Jag gillar att fasta, för det känns som att kroppen renas. (fast jag vet att det inte är så, men ibland kan man göra saker bara för att det känns bra och efteråt vill man ju fylla på med bra mat😊)

 3. avatar

  Intressant med kortfasta. Det har jag aldrig provat. Jag har bara kört den långa varianten. 6-10 dagar. Hungrig är man inte, man dricker så mkt vätska, värst är att inte få tugga. Hmmm… kanske skulle testa en 36 timmars… nu fick jag nåt att klura på.

 4. avatar

  Intressant inlägg alltid trott de varit ohälsosamt att utsätta kroppen för svält läge även om de är en kortare stund bara, har av ren oaptit gjort de några gånger, men alltid tänkt jag varit dum mot kroppen då kanske tänkt lite fel kring detta märker ja 😂❤️

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: