22 september 2023

Skurugata, södra Sveriges högsta vattenfall och Säby kyrka

Torsdag är utflyktsdag! Iallafall den här veckan när både jag och Rickard är lediga. Till slut föll valet på Skurugata. Det är ett naturområde i Eksjö och det är andra gången som vi besöker stället. Det är en 600 meter lång gata, en ravin. Klippväggar tornar upp längs med sidorna. Det är sten, rötter och stockar. Vissa partier är lite besvärliga och det gäller verkligen att hålla tungan rätt i mun. Efter ravinen så slingrar sig vägen upp på Skuruhatt där det blev en fikastund och jag njöt av utsikten.
Underbar tur!
I Aneby finns det lilla samhället Stalpet. Här hittar man södra Sveriges högsta vattenfall, som är 20 meter högt. Jag har aldrig hört talas om det här stället innan men så såg Rickard skylten om sevärdhet. Jag googlade och efter det var vi så klart bara tvungna att åka förbi på vägen hem.
 

                                                      

 Vägen hem tog oss förbi Säby kyrka och både jag och Ida tyckte att den ser ut som en sagokyrka. Vi var bara tvugna att kika på den på lite närmre håll. När Ida blev myggbiten var det inte så roligt längre så då gick vi tillbaka till bilen. Kvällsmaten intogs på McDonalds och nu har vi varit hemma en stund och tittar på House.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Skurugata, södra Sveriges högsta vattenfall och Säby kyrka

  1. Det finns så många pärlor i vårt land. Så roligt att följa olika bloggar nu som visar alla sina utflyktstips runt om i landet.

  2. Men gud vilka fina bilder vännen 🙂 asså vi har sjukt vackra ställen här i Sverige 🙂 😀 vi har flera platser här ja aldrig har sett o faschinerats av de å de är tack vare sambon som ja fått uppleva de

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: