7 december 2023

Söndagslistan vecka 51

 Hej! Hoppas att du mår bra! 
Här sitter jag och tänkte plita ner några rader från veckan. Nu slog det mig att jag alldeles glömt bort att tända fjärde adventsljuset. Ida får göra det bums! Imorse klev jag upp, väckte Ida och fixade frukost till henne. Sedan gick jag och la mig igen och sov nästan tre timmar inför nattens arbetspass. Jag och Ida har slagit in pojkarnas julklappar och så har jag pluggat fotbollsregler. Tanken är ju att jag ska bli disktrikstinstruktör och då måste jag kunna vad som står i regelboken. Som distriktsinstruktör är man med och utbildar domarna inför årets fotbollsssäong till exempel. Så idag har jag betat av halva regelboken. Och noterat ett par saker som säger emot sig själv så det måste jag ta upp när det väl blir utbildning. 
Känsla: Jag har haft en bra som vecka helhet. Det som jag framförallt reagerat på är ju det här med covid. Hur tråkigt ”allt” har blivit. Restriktionerna har blivit fler. Tror bara att det är en tidsfråga innan det blir karantän på riktigt. 
Väder: Solen har faktiskt synts till den här veckan. Vi pratade om det på jobbet, solen har inte varit framme på så länge att det första man tänker är ”vad är det där” och vad ljust det är. Lite snö för julkänslans skull hade varit högst önskvärt. 
Veckans bild: 

Veckans sedda film: Jag har återigen betat av ”sagan om ringen-trilogin”. Älskar den serien trots att den är väldigt mörk. Helt klart är Sagan om ringen den bästa. 
Cravings: Pågens små lussebullar. De är helt klart de godaste lussekatterna. Kan lätt föräta mig på dom. 
Veckans mest lästa/googlade inlägg: 
– Ett recept på saffransfudge. 
– Ett pilatesinlägg: att tilta bäckenet
Något som gjorde mig ledsen: 
Klicka för större bilder. 
Det är lätt att tänka att covid ”bara” är en vanlig influensa. Men en vanlig influensaperiod ger inte kaos på sjukhuset med x antal människor som behöver intensivvård. Artiklarna ovan gjorde mig på riktigt ledsen kring det här med corona. 
Träning: Jag har en bra träningsvecka bakom mig. Tre löppass varav ett är kombinerat med kondition och styrka. Jag har några promenader i bagaget också. Jag hade tänkt att träna idag med men ska jobba i natt och är lite osäker på hur kroppen reagerar. Jag kanske får en hammare i huvudet så att jag blir ännu tröttare än vad jag varit utan träningen…. 
Några positiva från veckan: 
– att solen har varit framme. 
– jag har fått till bra träningspass. 
– en mysig stund när jag och Ida slog in julklappar. 
En grej jag minns från 2020: Det kommer komma en årsresumé framöver men en sak jag tänkte skriva om redan nu är den där hysterin i början med corona. Hur folk hamstrade i panik toalettpapper och pasta. Det är bara att konstatera att livsmedelstillverkningen har det inte varit några problem med. Det stora problemet har varit att få vårdpersonalen att räcka till till alla svårt sjuka människor. 
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Söndagslistan vecka 51

  1. Kul att plugga, själv läser jag nosework men det är skönt att hålla på med något annat så hjärnan får jobba lite så. Mna inte glömmer bort ljusen 😉

  2. Så trist med både covid och vädret men härligt att läsa att ni haft bättre väder och lite sol. Här kilade solen fram nu efter flera veckor helt utan, kändes positivt. Vi har precis suttit i karantän, med smittan och är friska vilket känns så skönt men man måste ändå vara försiktig.

  3. Jo tack, jag mår bra 😊. Låter som en riktigt bra vecka. Jag gillar oxå sagan om ringen. Undra om jag kan övertala familjen att se om den? Jag gillar filmerna bättre än böckerna.. Håller med dig om corona, det gäller att ha respekt för det viruset. Det är inget jag vill ha. Jag tycker att man måste tänka på fler än sig själv, riskgrupper och att vårdpersonalen ska orka. Vi får stå ut med att det är tråkigt just nu, men det finns värre saker. Ha en bra måndag!

  4. Detta år har varit bak och vänt tycker jag. Man har inte kunnat göra saker som man annars kan göra. Sen att snön lyser med sin frånvaro gör inte saken bättre, men i oförsig så är jag rätt glad över att det inte har kommit nån snö. Jag är inte så förtjust i snö. Men om snön inte har kommit till jul, så behöver den inte komma överhuvudtaget tycker jag.

  5. Ja nu är det riktigt tråkigt, känns surt att det tagit så stort greppom oss och att vi inte får bukt på det, men nu hoppas vi att vaccinet ska hjälpa till så vi kanbörja leva igen

  6. Ja jag älskar också sagan om ringen och the hobbit filmerna 🙂 Mysig bild du tog men vars är snön 🙁 ser så naket ut jämfört med hos oss. Mysigt att solen har tittat fram vi har ingen sol alls hos oss, ljust är de i några timmar sen mörker igen 🙂 Ja de är sjukt hur vården ser ut idag inte nog med folk osv. Jag vill så gärna hjälpa kollegorna men kan inget göra just nu. Kram på dig och hoppas att din arb natt blir bra

Lämna ett svar

%d