En härlig utmaning för mage och balans. Enklare blir det om man sätter i handen men hur är kul är det…. 💪💪💪
December månads första pilatestips kommer här. Jag gillar att utveckla pilatesövningarna med olika assists. I dagens övningar kommer jag använda minibollen. Jag har beställt min från Skottland men tänker att minibollar borde finnas i alla välsorterade träningsshoppar på nätet.
Det viktigaste för att övningarna ska kännas är bäckenets position. Testa och se hur övningarna känns om du svankar, tiltar bäckenet bakåt eller om du har bäckenet i neutral position, det vill säga någonstans mittemellan att svanka och att tilta. Hade tänkt att visa med bilder men det blir ingen tydlig skillnad mellan bilderna. 
Minibollen gör också att du kan lägga till en bakåtböjning i övningarna. I dagens samhälle där vi sitter framför datorer, i soffan med telefonen är bakåtböjningar viktigare än någonsin. Här får vi både magstyrka och bakåtböjning för ryggen. Perfekt!
Jag har fyra vanliga magövningar som jag idag tänkte att vi skulle hotta upp med hjälp av bollen. Det är: 
  • Chestlift med extension                                                                                                                       
  • Chestlift med rotation                                                                                                                 
  • Leg lifts                                                                                                                                          
  • Sidoplanka med bollen.                                                                                                                
 
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: