29 november 2023

Årets första vecka och min nya utmaning

Äntligen är jag hemma efter helgens alla timmar på jobbet. Är galet trött och vill helst sova. Men jag vill uppdatera bloggen och så har jag sällskap av Ida som vill ställa hundra frågor om Frost 2. Årets första vecka har nu gått och det har varit en vecka med allt möjligt. Jag har njutit av att vara ledig från skolan en vecka till men samtidigt oroat mig över en av uppgifterna som jag känner att vi har lite för lite tid till. Men jag får prata med Anne på tisdag då det är dags för närträff igen.
Känsla: Lite fel tidpunkt att skriva om min känsla eftersom jag är helt slut efter helgens jobb…. Men jag har varit glad, vaknat pigg på morgonen, trots att jag inte kommit upp direkt när klockan ringt.
Väder: Jag har sett solen, det viktigaste att komma ihåg. 😀
Godaste (som jag har bild på:) Min lunch igår 👇👇 Annars såklart lunchen hos Marcus och Bea. Det var väldans mysigt och trevligt.
Träning: Ja, vad har jag tränat den här veckan. Alltså mitt minne är under all kritik just nu. Men det kommer väl tillbaka bara jag får vila lite. Det har blivit tre gympass, varav ett (idag) som blev lite halvbra. Men jag fick en del fokus på stretch och övningar där jag använde väggen som hjälp. Det tyckte jag var kul. Jag sprang tidigare i veckan långa intervaller på löpbandet, 4*1000 meter vilket var fullständigt vidrigt. Men bra träning! Sen hade jag ju årets första pilatesklass med. Jag körde också ett pass explosiv styrka på youtube. Redan uppvärmningen var en utmaning…
Veckans Viktiga Insikt: Att vissa dagar är inga bra träningsdagar. Som idag, med facit i hand skulle jag inte åkt till gymmet. Men jag lär av mina misstag!
Veckans var har jag mitt huvud någonstans? Att det var nyår den här veckan.. Redan glömt bort det. Kom på det när jag skulle skriva om veckans godaste måltid.
Veckans outfit:
Min fina nyårsklänning! Mina finaste klänningar som jag använder mest har jag fått av Rickard. Som den ovan.
Veckans kommer aldrig att hända igen? I mitt förra inlägg om blodet som jag hade lagat till så skrev jag att jag skulle ta med i matlåda idag och så vidare. Men vet du att jag mådde illa hela natten av tanken på blodet så imorse slängde jag rubbet samtidigt som jag höll på att spy. Aldrig igen! Dessutom är det mot kristen tro att äta blodmat så det blir pass på det av den anledningen med.
Finaste: Dekorationerna på borden på jobbet på nyårsafton.
Fem positiva från veckan:
– Nytt år!!! Och årtionde, spännande ju. 🙂
– Jag har varit pigg!
– Att helgen gick fort.
– Att jag fått så mycket beröm av mina pensionärer. Det värmer mitt hjärta.
– Att jag fick till ett riktigt bra pass tillsammans med Rickard på gymmet häromdagen.
Fundering: Veckans fundering står dottern för: ”när kommer snön egentligen, jag vill åka pulka”. December 2019 blev det inte en endaste gång i pulkabacken. Lite puder på marken kom ju men alldeles för lite för att kunna åka.
Irriterande: 👆👆 Att grannarna inte kunde parkera sin bil vettigt… La ut en bild på FB och visade eländet och någon tyckte jag skulle ställa mig bakom den blå bilen. Bra idé bortsett från att jag då är i vägen för alla andra….😜
Blev väldigt glad över: Att pappa kom ihåg att jag har namnsdag idag. Han skrev några fina rader till mig på Facebook. Har nog aldrig hänt så därför blev jag lite extra glad! Mamma brukar alltid gratta mig.
Jobbiga:
Jag sökte ett jobb, ett jobb som jag inte kunnat glömma, ett jobb som jag i mitt huvud redan har fått. Och så kollade jag mitt cv i måndags och ville bara gömma mig. Ännu mer när jag läste mitt personliga brev. Missade ju den viktigaste detaljen som över huvudet taget gör mig kvalificerad att söka jobbet…. Bara göra om och göra rätt. Har svårt att se att jag kommer bli kallad till intervju.
Veckans mest lästa inlägg:
Craving: Min chokladdryck på ketovis.
Just det, jag tänkte faktiskt droppa en grej ikväll. Och du som följer mig på Instagram har redan sett inlägget. (Hoppas jag iallafall. Jag gillar inte algoritmen som gör att posterna inte kommer upp i kronologisk ordning. Missar alldeles för mycket) Sorry en liten parentes. Men imorgon kommer min nya utmaning upp. Jag har tidsinställt ett gäng inlägg i min nya serie. Satt i veckan och matade ut olika roliga grejer. Jag kan berätta att det blir en utmaning i veckan och inte bara träning utan hälsoutmaningar. Tex sova mer eller starta dagen med en härlig shot. Jag har skapat en # för utmaningen med på Instagram. Jag hoppas att du vill vara med. Du hittar mig under #Hannasutmaning. Men mer om veckans första utmaning imorgon. 🙂

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Årets första vecka och min nya utmaning

 1. Jag måste säga att avokado är inte min favorit, broccoli hata ja förr men idag älskar jag de och stekt ägg, vem kan motstå det?;) ❤️ När här i stan kan folk inte parkera någonstans eller köra bil, de har t.om glömt hur man anv blinkers hahahah

 2. Din lunch såg god ut måste jag säga. Jag gillar allt som var på tallriken men avokado vet jag inte om jag gillar. Tycker det var en väldigt fin klänning du fick av Rickard du ser så fin ut i den 🙂

 3. Oj, vilken vecka du haft! Jag håller med dig, jag kan heller inte fatta att det här var årets första vecka. Den har gått både fort och sakta, tycker jag. Va kul att din man köper klänningar till dig <3 och bra smak har han med!
  Ja, ibland har man dagar då man bara ska vila eller i alla fall göra nåt annat.
  Hoppas du får en bra andra vecka på året!

 4. Ja jag har testat pilates och jag menade inte att det inte var en styrka.. Men om jag ec jämför med marklyft så är det ju 2 olika saker. Jag har absolut inga fördomar om det, det är bara inte min grej men jag förstår att många andra tycker mkt bättre om det än gympass

  1. Då vet du inte vad pilates är om du tror att du inte tränar styrka. Alternativt tränat pilates på fel sätt. Jag får inte alls samma styrka i den djupa muskulaturen när jag bara kör gym. Där är pilates överlägset! Har du ens testat pilates eller är det bara dina fördomar?

 5. Älskar dessa "veckans" listor! Så kul att se hur olikt människor känner och har haft det.
  Den där lunchen såg riktigt god ut (minus avokadon haha)

 6. Åh, jag kan tänka mig att hon hade hundra frågor om frost. Jag får hundra frågor om bamse av Loui varje dag 🙈 din lunch i går ser verkligen så otroligt god ut, förutom avokadon 🙈 Din utmaning har jag sett på insta 😃

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: