Det är så spännande att fundera över återkommande mönster, hur jag är och varför. Varför vissa tankar kommer och när de kommer. Kan de vara relaterade till hormoner och vad cellerna i kroppen signalerar. Jag börjar allt mer lära känna mig själv och min kropp. Ett konkret exempel är att beroende på var jag är i min cykel får jag olika tankar. Och just eftersom att jag nu har sett samband kan jag slappna av och liksom bara go with the flow. Det kommer vända och jag kommer snart känna mig som mig själv igen.
 ”Jag känner mig tjock.”
De senaste månaderna har jag konstaterat att alltid när jag snart ska ha mens så får jag tankar om att jag är tjock.(Oroa dig inte, det här kommer aldrig bli en viktminskningsblogg). Som igår eftermiddag sa jag till Rickard ”jag kommer snart få min mens, jag känner mig tjock”. Och mycket riktigt så kom den några timmar senare.
”Jag vill äta en massa kolhydrater”
Men då menar jag faktiskt inte snask och sötsaker utan bara vanlig mat. Igår kväll tex efter träningen kände jag ett akut sug efter mjölk (tror kroppen ville ha proteinerna som finns i mjölken.) Jag har inte druckit mjölk på flera månader men just eftersom jag fick ett så starkt sug så lyssnade jag på kroppen. Ett glas med nästan 2 dl mjölk räckte och så var jag nöjd. (För den som undrar så åt jag mat också såklart förutom bara mjölken..)
”Funderar på att strunta i keto”
En annan tanke som ploppar upp är att jag tänker tanken om att sluta med keto. Men då ser jag till att få i mig lite resistent stärkelse och vips är de tankarna borta.
 
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Väldigt häftigt i hur man lär känna sin kropp om man bara tar sig tid att lyssna på den. 🙂 Och det ger verkligen en tillfredsställande känsla.

 2. avatar

  Det är nästan livsnödvändigt att rannsaka varför man kommer in i vissa tankemönster – jag försöker också analysera mina beteenden och varför det vissa dagar blir som det blir. Det där har jag bearbetat mycket under två graviditeter eftersom att kroppen ballar ur, får ett annat sug och skriker efter saker och ting som egentligen inte alls är bra.

 3. avatar

  Så spännande när man lär känns sig själv och varför man tänker vissa saker ja! Jag blir precis likadan innan mens, känner mig stor och tung typ!! Skönt man inte är ensam.
  Men väl du lyssnade på kroppen och fick i dig lite mjölk, hehe.

 4. avatar

  Aa drack du bara mjölk ha ha nä skojar. Ja kan få salt begär o måste ha

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: