31 mars 2023

Jag vill beställa två böcker och kritiska tankar

Visste du att den tredje största dödsorsaken är läkemedel, näst efter hjärt-kärlsjukdomar och cancer? Jag har vetat det i några år men inte tänkt så mycket på det. Men med ny kunskap kommer nya frågor och mer funderingar kring hur det egentligen ligger till. Många tror att läkemedel är väl beprövade (och många är det också såklart) men går man in och granskar forskningen så är det skrämmande mycket fusk. Det finns en studie som visar att paracetamol bara hade en liten högre effekt än placebo. Och i en annan studie hade de gjort ”låtsasknäoperationer” som visade mycket goda resultat. Placebo ska man inte underskatta…  En annan parentes är att böterna som läkemedelsföretag får betala för fusket är en droppe i havet jämfört med hur mycket pengar det rör sig om i läkemedelsförsäljning. Vinsten är större. Det är skrämmande!
Nu tänker väl du ”vad är det här för konspirationsteorier men sanningen är den att forskningsvärlden är full av fusk, pengar och personer som definitivt inte vill att vissa resultat ska komma till allmänhetens kännedom.
– Varför pratas det fortfarande inget om att cancerceller älskar socker? Att ge glukosdropp till cancerpatienter är i min värld dumt!
– Varför rekommenderar en ny diabetestidning katastrofala kostråd vid diabetes typ 2 när både American diabetes association och EASD (europas motsvarighet)rekommenderar lågkolhydratkost till typ 2 diabetiker. Återigen, vad är man så rädd för? Det måste handla om pengar. Mat kan man inte få patent på och tjäna x antal miljoner på.
Så vilka böcker på det här temat står nu då på min önskelista? Jo, dessa nedan. Du kan googla på namnen och se att det är högt uppsatta forskare som verkligen grävt i den här världen av kunskap, fusk och människor som ändå vill visa på sanningen.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Jag vill beställa två böcker och kritiska tankar

 1. Jag som är sjuk, och har varit sjuk i många år stödjer det här blogginlägget till 100%. Jag äter inte ens hälften av de medicinerna som rekommenderats mig, just för att det blir den ena biverkningen efter den andra och för att kroppen blivit helt förstörd när jag ätit som mest. Heja dig Hannah, för att du tar upp såhär viktiga saker. Jag ska verkligen spana in de här böckerna jag också! Kram! 🖤

 2. Det är verkligen skrämmande när man verkligen läser och gå ner sig i ämnet… ibland känner jag att det är nästan bättre att inte veta för man blir så arg & upprörd! Och ibland orkar man bara inte ta i all skit som händer runt omkring oss. I alla fall är jag så..

 3. Så lätt att ta för mycket läkemedel, som man inte är tillsagd att ta. Det är lite läskigt att det är så. Intressant inlägg

 4. Jag visste inte men jag är inte heller förvånad. Att läkemedelsbranschen grundar sig i pengar är ju ingen direkt hemlighet och många mediciner skulle säkerligen kunna skippas. Skrämmande ändå. Viktigt att hålla sig uppdaterad och läsa på själv som du gör.

 5. Jag har alltid misstänkt att det är mycket fusk med läkemedel. Även med preventivmedel, jag tål inget preventivmedel. Jag tror inte att dom har forskat ordentligt om preventivmedel heller. Jag mådde så dåligt när jag åt p-piller när jag slutade med det för 5 år sen så har jag mått bättre. Det är verkligen sjukt hur dom tänker kring diabetes typ 2. Jag tror som du skriver att dom vill tjäna pengar

 6. Är nog väldigt mycket här i världens som det både fuskas med och som mörkas. En del saker vill man nog inte ens veta egentligen. 🙈
  Även fibromyalgi och annan värk blir oftast bättre vid en lågkolhydratskost men det är inget man nämner till patienten.
  Det är många sjukdomar och åkommor som triggas av just socker, något det verkligen borde informeras mer om.

 7. Det finns så mycket skit bakom kulisserna som folk inte är medvetna om. Min pappa är t ex överviktig, har problem med blodtryck och blodsocker och har haft flera blodproppar. Han fick träffa en dietist på VC som sade åt honom att börja äta frukost (han fastade alltid innan) som skulle bestå av filmjölk och müsli. Hon kunde lika gärna bett honom äta en kexchoklad till frukost! Tappade hakan och sade såklart till pappa att han skulle fortsätta fasta på morgonen. Önskar däremot att jag kunde göra mer för honom då enbart korttidsfasta inte verkar bidra till en fullgod hälsa.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: