Det känns som att coronaviruset kommer närmare och närmare. När jag kom till jobbet igår så möttes jag av en gul lapp som talade om för alla som kommer dit att tvätta och sprita händerna. Det dröjde dock bara någon timme efter det så fick jag veta att det är besöksstopp på alla boenden på det företag jag jobbar på. De boende får går ut på promenad men får ej besöka apotek, frissan med mera. Anhöriga och vänner får inte komma, allt för att skydda de boende men också personalen. 
Kom även på att jag ju ska till Sollentuna på fredag. Men på grund av att smittan finns där så kändes det riktigt dumt att åka dit. Innan jag hann maila om att jag inte kommer så fick jag mail från utbildningsledaren som undrade om någon tänkte komma. Så det hela slutade med att närträffen på fredag blir digital. Känns helt okej faktiskt. Jag som inte sett fram mot att åka iväg på veckans enda lediga dag.
Jag är inte rädd för egen del. Men det märks ju att viruset också påverkar här där jag bor fast inga fall konstaterats här (ett i Östergötland). Självklart måste vi alla hjälpas åt för att inte sprida smittan vidare och jag är från mitt jobb van vid att tänka på hur jag förhindrar smittspridning så för mig är det inga nyheter. 
Jag kan bli tokig när jag ser folk hosta eller nysa i händerna. Just det är verkligen stor källa till spridning av smittor och om alla visste hur viktigt det är att inte göra det så skulle mycket vara vunnet. Tror jag iallafall. 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Jag tycker att medierna får det att låta värre än vad det är med deras artiklar och alla vi får panik. Men precis som hos dig har det inte kommit något fall här där jag bor än men man är ju medveten. 🙂

 2. avatar

  Jag håller med dig, om att mycket är vunnet. Nu när smittan finns handlar ju allt om hur vi hanterar den, och för oss i riskgrupp känns det så tråkigt att människor är så nonchalanta. Stor kram till dig som vanligt!

 3. avatar
  säger:

  De äldre är helt klart i riskzonen så det är nog bra, även om det kanske är lite tråkigt. Dom kommer inte ha det lätt med min pappa om han ska begränsas 🙂

 4. avatar

  Jag har verkligen varit extra noga med handhygien och att inte vara i kontakt med saker i onödan med händerna. Använder armbågarna (kläder) och tvättar händerna när jag varit på olika platser. Har även tvättat kläderna jag haft på mig på jobbet, någonstans hoppas jag ju detta kommer hjälpa så man slipper bli smittad. Stör mig dock på hur folk varit så oaktsamma att de gått till jobben trots att de varit i riskområden. Hade de stannat hemma, kanske det här kunnat förhindrats.

 5. avatar
  säger:

  Jadu jag är orolig men samtidigt inte. Ja jobbar inom vården så kanske därför ja e lite orolig

 6. avatar

  Tycker det är bra att det blir besöksförbud! Jätte sorgligt att inte få kunna hälsa på sina nära & kära men hellre att vi hjälper deras hälsa! Skönt att du slapp åka iväg när du ändå inte kände för det 🙂

 7. avatar
  säger:

  Ja, det är mycket som blir inställt, jag fick just veta att dotterns konsert nästa vecka blev inställd…lite tråkigt för jag hade sett fram emot att åka upp och träffa henne och hennes nya pojkvän…men får väl vara glad åt att hon kommer hem i natt eftersom vi är bjudna på bröllop på lördag.

 8. avatar
  säger:

  As det är ju verkligen en del är så nonchalanta . Nu stängt skolor både Norge o Danmark varför inte här?
  Ja du gör rätt i att inte åka

 9. avatar

  Ja det första man ser på tv och i tidningar är om corona – skrämmer dock inte mig. men tänker på dom som är multisjuka elle rmin vän som är njursjuk . cancer patienter med dåligt immunförsvar. givetvis iaktar man försiktighetsåtgärder mm men man kan inte sluta leva heller, eller bunkra upp med mat och inte alls gå ut. man får följa utvecklingen av det hela.

 10. avatar
  säger:

  Ja det kommer närmare och närmare och ja absolut så är det jättebra att de tar till försiktigheter, alllt sådant blir ju som ett vacin att vi är försiktiga

 11. avatar

  För egen del skrämmer inte själva viruset mig nämnvärt mycket. Det som skrämmer mig är om hela samhället går i kollaps pga att alla hamnar i karantän. Håller med dig om att alldeles för många slarvar med hanterandet av smittspridningen. Så otroligt onödigt!

  1. avatar
   säger:

   Exakt! Så tänker jag med. Och vi som jobbar inom vården kommer jobba ändå. Vården kan ju lägga av utan de som behöver hjälp kommer ju behöva det oavsett pandemi eller inte.

 12. avatar

  Jag fick själv vara hemma idag pga lite hosta. Inte för min skulle men för alla andras och visst känns det som att det kommer närmre och närmre. Inte heller rädd för min egen skulle men man får såklart tänka på alla som redan är nedsatta.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: