För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om att jag inte visste om jag ens är i ketos. Ganska dumt egentligen att tänka så för äter man ytterst lite kolhydrater så hamnar man automatiskt i ketos. Om man inte äter lite för mycket protein för då kommer man ur ketos av den anledningen istället….Jag är dock definitivt i ketos.
Ett  lunchvärde för ett par veckor sedan(ska egentligen inte mäta på dagen men jag var bara tvungen att veta….) Morgonens värde (i fasta vilket är det som egentligen räknas) och dagen efter hade jag bara ett värde på 0,9 vilket är lite för lågt. Optimalt fastevärde är 1,5-3mmol. Men det var en liten parentes. Jag tänkte faktiskt inte skriva om ketoner hit och dit för det vet jag att en del tycker är lite tradigt och svårt att förstå. Istället tänkte jag berätta om min målbild. Det som sporrar mig att inte ge upp. Det här inlägget ska dock inte handla om ketos utan snarare om min målbild.
Min målbild
Jag ser framför mig hur jag springer, hur jag är stark och explosiv och kommer tillbaka till den där formen som jag var i 2018. Hur min kropp drivs på fett på samma sätt som den tidigare drivits på kolhydrater. Jag ser framför mig hur jag kan springa med lätta steg. Jag tänker också på alla som så bestämt hävdar att kroppen behöver kolhydrater, hur jag bara vill knäppa alla förståsigpåare på näsan. Kaxigt jag vet, men vi hittar olika saker som motiverar och peppar oss.
 
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar
  säger:

  Jag äter de som min kropp mår bra av. Visst en pizza ibland men godis har ja trappat ner sen ja börja snusa. Och kommer godissug tar jag propud 😀 jaa svaret på din fråga de är avd 7 (jag misstog mig förut) typ cytostatika medicin kirurgi osv. Typ brutna ben höfter etc vi hämtar patienter på uppvaket o ser till de blir friska snabbt så de kan åka hem 😀

 2. avatar

  tycker du är så duktigt som kampar på som du gör. ja man ska ju inte lyssna på allt som alla andra tycker och tänker så, man vet ju bäst själv vad man mår bra av och som gör gott för en själv ❤

 3. avatar

  Härligt att kämpa på! Ketos är jag då inte så insatt i, inte alls för den delen, 🙂

 4. avatar

  Tycker det låter som jättelåga värden, eller? Det kanske är normalt för dig.

  1. avatar
   säger:

   Bilden visar ketoner och värdet jag pratar om är också ketoner och inte blodsocker. Hade det varit blodsockret hade det varit lågt.

 5. avatar
  säger:

  Alltid bra att ha en målbild, hoppas verkligen du kommer i den där formen igen. Jag tillhör dem som tror att vi behöver en del kolhydrater. Hjärnan drivs ju främst av just kolhydrater….MEN, nu äter vi väldigt lite kolhydrater här i huset eftersom maken har diabetes och speciellt känslig för allt med mjöl och socker är ju inte bra för någonting så det undviker ändå…. Hur mäter du om du är i ketos?

 6. avatar

  Härligt där att du har din målbild och vet du jag tror definitivt att du kommer få knäppa de som säger annat på nosen. Jag vet flera som äter som dig som tränar väldigt hårt och det tycks ju fungera så tror mer på att det där med att vissa "anser sig veta bäst". Kanske bara bör sluta med saken :).

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: