Det känns inte som att jag gör annat än att skriva söndagslistor och fem en fredag. Det är måndag och vips är det helg. Typ så. Men det är inte bara helgerna som går snabbt utan tiden över huvudet taget. Idag åkte vi hela familjen hem till mamma och pappa för att fira pappas födelsedag. Mamma hade gjort så god kyckling och som vanligt är det bara slut kvar i skålarna. Det är alltid så gott att äta mammas mat och det tycker barnen också.
Mamma gjorde verkligen en färgglad tårta och jag var så sugen. Men gluten och kiwi är två saker som min mage inte gillar. Idag blev det ingen ketogen kost utan typ HPLF (high protein low fat) men äsch. Som helhet är jag keto och det är det viktigaste vad gäller det. Efter ett par timmar så åkte vi hem och ikväll har jag ätit mat, kikat på Mamma Mia, here we go again och så körde jag ett pass pilates barre. De där klasserna är galet utmanande och jag vill riva mitt hår. Men jag blir inte starkare av att inte göra de där övningarna som jag är svag i. Det är bara att köra! Tänkte avsluta inlägget med sammanfattningen av veckan. Tycker de roliga att skriva.
Känsla: Den här veckan har präglats av förvirring. Kursen jag läser nu är hemsk och jag har skrivit en del med en kurskamrat som går bet lika mycket som jag. Längtar tills den är slut.
Väder: Kallt men soligt och fint. Kontraster också med minusgrader på natten/tidig morgon och sedan
Träning:
3 pass pilates, backintervaller, en promenad, pilatesbarre*3 och tempoträning/fartlek. Jag har  ju också dömt fotbollsmatch. Det är lätt att få känslan att jag inte tränar något men så läser jag alla pass jag gjort i veckan och ser att jag byggt en hel del styrka. Grymt ju!
Cravings: Macadanianötter, Rickard hittade en webshop som säljer macadamianötter till bra pris. Så jag har över ett kilo nötter här hemma. Försöker att behärska mig och ta max en liten skål varje dag. Svårt ju när jag helst vill äta allt på en gång.
Fem positiva från veckan:
– att jag slutförde uppgiften som jag inte förstod så bra i tid.
– att det har blivit en ruggigt bra träningsvecka med flera olika pass. Fråga mig inte hur jag lyckades med det….
– att jag bestämt mig för vilket arbete jag ska presentera för mina kurskamrater framöver.
– att vi har firat min pappas födelsedag. Det satt lite långt inne ett tag om vi skulle ses eller inte. Men till slut så bestämdes det att vi skulle fira tillsammans.
– att jag var med på ett pilatespass med Carrie Russo från USA via Zoom.
Otippade: Att jag åt godis i veckan…
Klantiga: I tisdags när jag körde min pilatesbarre-utmaning dängde jag fingret i bordet. Det är inte brutet eftersom jag ändå kan böja det men det gjorde rejält ont och så var jag svullen om fingret. Igår så gjorde jag pizzadeg från grunden och när jag håller på och kavlar ut degen på plåten så slår jag fingret i ett konservburkslock och skär upp ett 1cm långt jack. Tänkte att akuten nog inte har tid att sy ett finger så vi gjorde en hemmaomplåstring. Dumt eller inte, ja det får tiden visa. Det dumma är att båda missödena är på vänster hand, smäll på pekfingret och skärskada på långfingret. Japp, det går bra nu. 🤣Just det, jag brände ju tummen på samma hand med….
Veckans mest lästa inlägg:
En rolig bild:

 Stackars kisse som bara kommer i vägen hela tiden. 😛
 
 
 
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Nu blev jag sugen på lösvikt igen 😉 Jag som var till affären tidigare. Det är kallt hos mig med men det är fint med solen om dagarna. Man blir så glad 🙂

 2. avatar

  Så himla gott :*

 3. avatar

  Men gud vilken mumsig tårta din mamma har gjord den ser verkligen super god ut 🙂 kul med en söndags lista hoppas du får en fin dag <3

 4. avatar

  tycker dessa veckosammanfattningar är så roliga att läsa, hmm aldrig hört tals om dessa nötter, dock är jag grymt dålig på namn på saker, nu blir ja fundersam om jag har eller inte har ätit dom hmm. Har ja inte får ja ju ta och testa dom någon gång 😍😍

 5. avatar

  Usch, så trist att kursen du läser just nu känns så jobbig. Det är verkligen svårt att finna motivation när det känns så! Vad är det för kurs du läser just nu?

  1. avatar
   säger:

   Den heter kommunikation och kunskapsspridning. Problemet känner jag är relevansen på kursmaterial och frågorna är oklara.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: