30 mars 2023

Ett inlägg som tagit en timme att skriva…..

Godmorgon måndag och ny vecka. Det är en strålande vacker dag, minus blåsten då. Idag har jag så galet ont i mina höfter, känner verkligen hur stel jag är. Konstaterar varje gång jag slarvar med att stretcha efter långa löppass att det inte fungerar för mig. Min stackars kropp blir helfel.
Jag gör tusen andra grejer samtidigt som jag skriver det här inlägget så det har tagit sjukt lång tid att skriva ner bara några rader. Att multitaska gör mig inte snabbare, tvärtom.
Jag har fått några kommentarer som jag tänkte att jag skulle svara på. För ett tag sedan så gjorde jag köttfärssås och så efterfrågade Fröken Rödlök receptet. Jag är ju sådan när jag lagar mat att jag inte gör efter recept, jag slänger bara i lite hur som helst av det som jag tycker om. Men som grund iallafall hade jag köttfärs (såklart), passerade tomater, köttbuljong, piffi, salt och peppar och grillkrydda.
Madeleine undrade vad MI-teori är för något. . MI står för motiverande samtal (på engelska Motivational Interviewing). MI kommer från humanistisk psykologi och socialpsykologi. Ett MI-samtal ska präglas av MI-andan, det vill säga med respekt för klientens autonomi (självbestämmande), att klienten själv ska hitta sina egna lösningar med hjälp av BÖRS, (bekräftelse, öppna frågor, reflektioner och sammanfattningar.) MI-teori handlar om just MI-andan och BÖRS. Hur man arbetar efter det i ett samtal.
Det som jag kört fast på är inte teorin utan vem som skulle kunna tänka sig att hjälpa mig med samtalet. Men som skrivet igår så ska jag fråga min kurskompis och se om hon vill hjälpa mig.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: