30 mars 2023

Fem en fredag vecka 18: Utrymme

Första maj idag och det är en regnig och ganska kall dag. Den här dagen har startat med plugg, jag ska skriva ett teoretiskt arbete om MI- teori. Började med det arbetet tidigare i år så det är nästan färdigt. Vissa grejer vill jag dock ta bort och skriva om. Så jag har återigen lyssnat igenom en föreläsning. Jag har också hämtat ett paket på posten och lämnat in ett annat palet som ska skickas tillbaka. Ber om att få ett kvitto och jag glömmer såklart ta med mig kvittot. Så typiskt.

Det kom upp ett minne på FB idag om att jag för tre år sedan sprang till jobbet. Jag tänkte faktiskt trotsa regnet idag och springa till jobbet. Galet kanske men ett bra distanspass och jag behöver inte tänka på dagens träning. Fast nu när jag kikar ut genom fönstret ser jag att det börjat regna ännu mer. 😝😖😤

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till Elisa så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad skulle du göra med mer förvaringsutrymme?
 2. Vad skulle du göra med en större bostad?
 3. Skulle du hellre ha större kök eller badrum?
 4. Vad skulle du göra med ett större sovrum?
 5. I vilket rum tillbringar du helst din tid hemma?
1. Alltså jag har hur mycket utrymme som helst. Fyra förråd (nej, jag skojar inte), två uteförråd och två inneförråd. Vårt hus har tidigare varit två lägenheter så det är därför. Mitt största problem är att jag snarare måste rensa. Vi har samlat på oss så mycket och jag är en riktig spara. Känns som ett bra ”semesternöje” nu när det låter som att man inte kommer få resa ens i Sverige i sommar.
2. Jag skulle vilja ha ett eget gym och så en egen pilatesstudio. Det drömmer jag om ibland, att bo i ett stort hus där jag kan inreda källaren till gym och pilatesstudio.
3. Jag vill ha ett större kök.
4. Om jag hade ett större sovrum så skulle jag bygga en walkincloset.
5. Jag tillbringar mest tid i köket. Där sitter jag faktiskt nu när jag skriver det här inlägget.
 
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Fem en fredag vecka 18: Utrymme

 1. Vi har en hel lada och trots det har vi städat ur, organiserat och gjort oss av med en hel del sedan vi flyttade hit för några år sedan. Att ha utrymme är inte samma sak som att måsta fylla det med saker. Jag hade dock gärna haft ett större kök med förrådsutrymmen. När det gäller större bostad har vi ju testat upp till över 300 kvadratmeter då vi bodde i USA. Det enda jag riktigt saknar med det huset, förutom ett större kök, är möjligheten till att bjuda hem måååånga gäster. Just för tillfället gör det ingenting och på sommaren kan vi vara på logen, men… Båda våra badrum är små och planerade in till minsta millimeter. De är trivsamma och funktionsdugliga, men jag saknar badkar! Kanske blir det en jacuzzi utomhus vad det lider. Stora sovrum är överskattade. Allt man vill göra i ett stort sovrum kan man väl göra i resten av huset? Tja, om man inte är en sådan som vill dingla från kristallkronan i taket. Jag kan inte välja bara ett favoritställe. Arbetsrummet används flitigt då jag studerar och jobbar, men under andra tider hänger jag gärna i vardagsrum och kök.

 2. Köket är oftast en trevlig plats. Jag är lite överallt.
  Du verkar nöjd, det är jag också. En WIC vore inte dumt, men jag får det inte i min hyresrätt.
  /Gerd

 3. Nu är det säkert någit annat med MI teorin du håller på med men jag tänker tillbaka på vår första termin när vi läste om cochning och MI-samtal (motiverande samtal), väldigt intressant. Vad handlar din MI teori om?

 4. Jag tror bestämt jag hade tagit mig till jobbet på annat sett än en löprunda om det ösregnar. Vi har mycket utrymme men dessvärre är det mesta ute i logen och stallet och där är inte speciellt varmt och torrt och man riskerar att få in möss också….problemet är ändå att man samlar på sig så där otroligt mycket som egentligen borde kastas… men vi hade lätt kunnat inreda för gym eller pilatesstudio….faktum är att vi har ett rum med löpband, träningscykel, crosstrainer och roddmaskin….och en massa hantlar och vikter… borde vara där ute lite oftare.

 5. Det är skönt att ha gott om utrymme. Men då brer man gärna ut sig också…
  En pilatesstudio kan jag förstå att du drömmer om då du ju ägnar mycket tid åt den träningen. Jag var i vintras hos en tjej som hade en yogastudio hemma, en med en stooooor gonggong som man kunde slå i, det var häftigt.

 6. Jag drömmer också om att kunna ha ett eget gym hemma i framtiden. Hade varit så smidigt att ha tillgång till allt man behöver hemma exempelvis när tiden eller orken för att ta sig till gymmet inte finns 🙂

 7. Åh så härligt med så många förråd! Jag skulle med vilja ha mer utrymme och plats, framför allt eftersom de tog bort mitt städförråd i samband med renoveringen… ser väldigt mysigt ut där i ditt kök 🙂

 8. Åh sådan god frukost ni ser ut och haft jag skulle med önska mej ett större kök faktiskt med mer utrymme 🙂 hade varit toppen 🙂 jag tillbringar med mycket tid i köket 🙂

 9. det skulle väl vara trevligt med träningsstudio i hemmet och WIC. köket är ju ofta en central plats i ett hem. är det något speciellt bröd du har på bordet? det ser hembakat ut och jag tänker att det kanske är något speciellt hälsosamt?

 10. Vi lär få skit väder i helgen men nu idag har de varit skönt väder o sol 🙂 Skitväder är lika med snö snö snö – snacka om att man e pissed off hahah

 11. Härligt med så långa förråd, jag har en hel del utrymme också men jag tycker att alla är fulla! I-landsproblem deluxe men jag känner inte att jag kan göra mig av med grejerna tills huset är renoverat och jag vet vad jag ”behöver”. Dumt!

 12. Lycka till med arbetet nu framöver, allt går om man vill liksom! 😀 Heja dig som trotsar vädret också, finns inga dåliga väder utan Baar dåliga kläder försöker jag tänka! <3 Ha en jättebra fredag nu!

 13. Skulle också behöva rensa. Har många förråd och bra förvaring i stort sett alla rum utom badrummet. Det gör att det är så lätt att flytta in grejer och tänka att en ska rensa en regnig dag….Det är det nu idag men det är annat som lockar mer. Men i det stora hela är jag nöjd med boendet.

 14. Har man mycket utrymme samlar man på sig mycket också. Förr bodde jag i ett stort hus och vinden rensade jag flera gånger under de 50 år jag bodde där, för så fort den var tömd fylldes det på igen. Jag tycker också om att sitta i köket och skulle önska att det var större så att jag kunde ha en soffa där.
  Ha en skön först maj!
  /Ingrid

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: