När jag skriver det här inlägget har jag sådana cravings på just geléhallon. Ett sånt där galet sug, kan inte sluta tänka på de dära hallonen som jag vet finns någonstans i huset. Kanske därför som jag är så sugen med…. Jag vet att det finns. Eller fanns, det här inlägget är tidsinställt.
Det var länge sedan som jag tipsade om bra övningar. Idag är fokus på rygg och rumpa. Dessa övningar kan jag även ta med i mina pilatespass framöver. Hade glömt bort just dessa. 
Övningarna är:
1. Benlyft
2. Dead mans lift, här får man också in lite balans förutom styrka. Stå upp, sätt ihop händerna och på ett utandning fäll framåt i höften och lyft ett ben. Repetera på andra benet med.
3. Diagonal lyft. Lyft vänster arm och höger ben, växla så du lyfter omväxlande höger och vänster.
4. Knästående rotation. Sträck ut ena benet, placera motsatt hand på huvudet och rotera uppåt. Byt sida.
Sen har vi såklart vanliga hederliga höftlyft, pelvic curls. Jobba på att verkligen aktivera mage, rumpa och baksida lår. Känns den här övningen enkel så gör du inte rätt. Testa att sträva med knäna mot tårna så du flyttar tyngdpunkten mot tårna. 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: