Min absoluta favoritpaj är ananaspaj. Tänkte lägga ut receptet på pajen som jag gjorde till Rickards födelsedag. Med äkta smör så smakar botten som knäckkakor. Så vansinnigt gott!

Tid: 40 minuter
Ugnstemperatur: 175 grader
Antal portioner 4-6
Till pajdegen behöver du:
150 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
3 små burkar krossad ananas
2 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Så här gör du:
Så här gör du:
Börja med att ta fram smöret så det blir rumstempererat. Rör sedan ihop smöret med strösocker, vetemjöl och bakpulver. Platta ut degen i en pajform som är drygy 27 centimeter i diameter.
Låt anansen rinna av och blanda sedan med cremefraiche, ägg, vaniljsocker och strösocker. Häll fyllningen in pajformen och grädda i 175 grader i drygt 40 minuter. Servera med glass och grädde eller vaniljsås.
Herregud den kaka mins jag väl. Min moster gjorde fan den stup i ett när vi kom XD