29 november 2023

Att baka en ananaspaj

Min absoluta favoritpaj är ananaspaj. Tänkte lägga ut receptet på pajen som jag gjorde till Rickards födelsedag. Med äkta smör så smakar botten som knäckkakor.  Så vansinnigt gott!
Tid: 40 minuter
Ugnstemperatur: 175 grader
Antal portioner 4-6
Till pajdegen behöver du:
150 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
3 små burkar krossad ananas
2 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Så här gör du:
Börja med att ta fram smöret så det blir rumstempererat. Rör sedan ihop smöret med strösocker, vetemjöl och bakpulver. Platta ut degen i en pajform som är drygy 27 centimeter i diameter.
Låt anansen rinna av och blanda sedan med cremefraiche, ägg, vaniljsocker och strösocker. Häll fyllningen in pajformen och grädda i 175 grader i drygt 40 minuter. Servera med glass och grädde eller vaniljsås.
 
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Att baka en ananaspaj

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: