En av många saker jag fått med mig hemifrån från min pappa är det här att ändå våga vara annorlunda. Jag kommer nog alltid vara lite obstinat och gå mot strömmen… Alltid vara det svarta fåret som ifrågasätter och inte rättar mig in ledet. Det kommer inte göra mig populär vilket rimmar illa med mitt behov av att känna mig omtyckt. Men vad spelar det för roll egentligen vad andra tycker och tänker. Behöver jag verkligen vara som alla andra? Nej, och de som verkligen tycker att jag är viktig i deras liv kommer tycka om mig och vilja vara med mig ändå även om jag ibland säger det jag jag tycker och tänker. Men jag är hellre ”obekväm” på det sättet för då vet de omkring mig var de har mig. Det värsta jag vet är att vara kring de som säger en sak till mig om en given sak och sen tycker tvärsemot när någon annan tycker till om samma sak. Våga stå för vad du tycker vill jag säga. Men det gör jag inte. Att våga stå för vad jag tycker handlar ju inte om att vräka ur mig allt jag tycker. Det är inte viktigt, men i de här lägena som det faktiskt spelar roll är jag glad att jag ändå vågar stå upp för hur jag tänker.
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Känner igen mig själv i mycket!

 2. avatar

  Jag är alldeles för konflikträdd egentligen, antagligen efter pappa som var "snäll" och mamma som var "sträng". Har svårt för auktoritära kvinnor och tiger istället för att säga vad jag tycker vilket ibland leder till stora problem. Det är så viktigt att våga säga (eller skriva!) vad man tänker för en kommunikation som inte existerar leder till mycket mer elände än nödvändigt.

 3. avatar

  Tycker du gör helt rätt med att göra vad du själv vill och tycker. Varför låta andra leva och säga vad du skall tycka. Har lätt för att falla för Rey let och vad andra skall tycka. Men det tog slut för ett tag sedan och har beslutat att gå från vad jag vill och tycker.

 4. avatar

  Jag har ganska svårt att inte påverkas av andra tankar och åsikter tyvärr försöker bli bättre på det 🙂

 5. avatar

  Jag håller helt med dig, avskyr när folk säger en sak utan att mena det. Vad är de vitsen med att säga någonting alls? Lika när man är på jobbet folk gnäller över en sak, man tar upp det på ett möte och alla sitter sedan tysta så man själv utlämnas som den enda som tycker saken. Avskyr gnäll, vill man ha någon förändring måste man ju påtala saken, inte ljuga om sanningen.

 6. avatar

  Jag håller med dig i allt du skriver. Våga vara annorlunda.

 7. avatar

  Min mamma sa alltid – man sk inte vara som slöa andra. Ett bra ordspråk som jag burit med mig genom livet, som fått mig att må bra när jag går min egna väg.
  Kram Kajsa

 8. avatar

  Jag är likadan tror jag dock har jag svårt att inte påverkas av vad andra tycker. Men det slutar oftast med att jag gör det jag vill. Även om jag fått höra att man är konstig. Jag gillar att inte göra som alla andra 🙂

 9. avatar

  Tycker att jag känner igen mig i det du skriver. Fast jag vet inte. Jag menar, jag begär inte att alla måste tycka om mig men när det blir så tydligt att det är av en viss anledning folk inte tycker om mig. Inte på hur jag beter mig/personligheten utan för den jag är, då blir jag less.

 10. avatar

  Att inte stå upp för sig själv är (enl mig) ett svek mot sig själv.
  Sen kan man såklart ändra sig. 🙂
  Det är ju intressant nu när jag är bortrest. 99% tycker det är härligt att jag kommit i väg men så finns det de som genast ska ifrågasätta och vifta med pekpinnar för att få mig att känna mig dålig.

 11. avatar

  Skönt att kunna stå för sig och känna att det funkar i de sammanhang det passar för, inte alltid det gör det som du skriver, men bra det ggr man känner att man orkar och vill det. För såklart är det bra och viktigt att man känner att man kan det, det är bra

 12. avatar

  Tycker det är bra o säga va man tycker o tänker det visar bara på att du är en ärlig person o drt kommer man långt med

 13. avatar

  Det är helt klart en stor skillnad på att säga allt man tycker, och stå för vad man tycker. Är det viktigt för mig att ha rätt just då viker jag mig inte, i andra fall orkar jag med diskussionen 🙂

 14. avatar

  håller helt med dig , och känner igen mig helt i dina tankar så känner jag med. ogillar verkligen också när folk inte säger vad dom tycker och tänker kring saker utan mer anpassar sig efter omgivningen det är verkligen så falskt tycker jag. Då föredrar jag folk som står för vem dom är och sina åsikter mycket mer ❤

 15. avatar

  Lite sådär är jag med, att jag säger vad jag tycker och tänker. I alla fall när jag blir tillfrågad. Jag har lärt mig att ärlighet varar ändå alltid längst.

 16. avatar

  Jo men jag är oxå svarta fåret i min familj sen ja va liten . Ändå haft dåligt själv förtroende men ändå bestämt själv .

 17. avatar

  Vad jag känner igen mig i dina ord. Jag är hellre vän med någon som jag vet vart jag har än att ha någon som ändrar sig hela tiden. Jag är också den som är lite obekväm med min tankar och tyckande. För 5 år sen när jag väntade Loui så bestämde jag mig för att strunta i vad alla tycker och tänker om mig. Att våga stå upp för hur man tänker är väldigt viktigt, då vet man att man inte påverkas av andra runt omkring en

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: