Varför är det alltid så jobbigt att gå uppför trappor? Tycker inte det spelar någon roll hur bra kondition jag har. Just trappor ger mig alltid mjölksyra. Jag hade tänkt att cykla idag men jag gillar verkligen inte att cykla när det blåser så jag tog pendeln och gick från station. Såklart började det dugga lite men jag kom torrskodd till jobbet. Nu är jag på väg hem och passar på att svara på Elisas fem en fredag. Eller väntar på skjuts snarare eftersom jag nyss fick höra att tågen står stilla på grund av elfel. Skönt då att ha en man som kan komma och hämta mig. 
 1. Hur känns det i kroppen den här veckan?
 2. Vad gör du för att träna knoppen?
 3. Vilken typ av aktivitet gör en dålig dag till det bättre?
 4. Vad är vardagslyx för dig?
 5. Hur känns det i sinnet om våren?
1. Ja, du, huvudet upp och fötterna ner. Även den här veckan har jag haft lågt blodtryck och varit yr till och från. Mer salt och vatten behövs. 
2. Jag springer, promenerar och tränar pilates. Fast nu läste jag rätt. Ska visst vara knoppen. Svaret på den frågan blir att jag läser och förkovrar mig i det som jag finner viktigt. Ta in flera olika perspektiv och synvinklar på saker och ting. 
3. Få hänga med familjen och alla är glada. På andra plats träning. 

4. Vardagslyx kan vara något så enkelt som att få sitta i mitt hörn i soffan och göra ingenting. Men också fågelkvitter eller att få njuta av en vacker soluppgång/nedgång. Familjetid typ som utflykten i veckan. 
5. Jag känner alltid tillförsikt inför våren. Det blir ljusare, varmare och naturen vaknar. Helt klart bästa tiden! 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Att få komma ut och gå och att få disken gjord på kvällen. Låter löjligt lite, men två småsaker som brukar pigga upp mig. 🙂

 2. avatar

  Jag har ju också lågt blodtryck och märker extra mycket av det om jag dricker för lite och/eller när jag har munskydd på för länge.Något du märkt av?

 3. avatar

  träning lär vara bra för både kroppen och knoppen. och promenader

 4. avatar
  säger:

  En sak har vi då verkligen gemensam – att gå uppför trappor. Jag bara hatar det. Och det sägs ju att det är bättre för knäna att gå uppför än nedför;-) Att gå uppför en brant backe har jag inga problem med men trappor – nej usch;-)
  Gillar också våren, fast inte just idag med regn, sol och blåst samt 5 plusgrader;-)

 5. avatar

  Haha, jobbigt att gå uppför trappor. Med din kondition? Fast, jag går mycket hellre uppför än nedför, där händer något med knäna, dom blir som stela lyktstolpar och lyder inga kommandon.
  Perspektiv och synvinklar låter kanonbra!

 6. avatar

  Det er godt når det blir varmere i været og kveldene blir litt og litt lysere.

 7. avatar
  säger:

  Trappor är en fantastiskt bra träning! Jag undviker hissar och tar trapporna i stället. Många gånger tycker jag det är mer jobbigt att gå ner.
  Halv storm här, men jag cyklade ändå så fram till stan. Konstigt väder, solen har lyst stor och rund, men blåsten…
  Trevlig fredag!

 8. avatar

  Håller med om trappor, känns alltid i benen.
  Relevanta frågor. Hoppas du får en fin helg!

 9. avatar

  ingen riktig cykelväder, rejäl motvind när jag gick, att göra ingenting är underskattat.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: