Tankarna virvlar runt i huvudet och jag måste få dom på pränt. Det har varit mycket nu som hopat sig…
Jag vill inte ha ett vi mot dom-samhälle, inte ett samhälle där grupper ställs mot varandra. Där ens friheter baseras på om man har tagit ett vaccin eller inte. Hur kan personer som är för alla människors lika värde ens tycka att det är en bra idé? Det har blivit ett kallt och hårt samhälle och den utvecklingen skrämmer mig, mycket mer än ett virus som vi har anpassat oss efter i snart två år.  
Jag vill ha ett samhälle med respekt, kärlek och acceptans!
Människors fri- och rättigheter begränsas i tidigare demokratiska länder. Allt på grund av ett virus. Det är helt galet, när ska människor vakna och komma till vett och sans? Solidaritet finns bara när människor gör ”rätt” val. Men vem har rätten att bestämma vad som är rätt val för en annan människa? Så ageras det aldrig i andra sammanhang.
Jag blir beklämd när jag ser hur det hetsas och propageras och bara en sida av myntet får komma till tals. Men jag börjar förstå varför det är så från regionernas håll. Det handlar om pengar. Såklart! Follow the money….
Jag är trött på demoniseringen i samhället, att en grupp pekas ut som boven och skurken när det från myndighetshåll inte hävdas att vaccinet är 100%:igt. Vi behöver inte fler personer som eldar på pressen, vi behöver ett samhälle med respekt, kärlek och acceptans. Även när människor tar beslut och handlar på sätt som man själv inte skulle göra. Vi behöver inte mer av att vända varandra ryggen. Tvärtom! Aldrig hade jag kunnat ana den splittring som nu har blivit. Skrämmande utveckling!
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Det var genom att skapa rädsla som ex Hitler kunde göra det han gjorde. Är historien redan glömd?

  2. avatar

    Jag håller med dig. Tankarna virvlar i mitt huvud också, för jag hade aldrig kunnat föreställa mig en samhällsutveckling som den som sker nu. Det är med sorg jag betraktar hur grupper ställs mot varandra, och hur fientligheten eldas på till skrämmande proportioner. Det är såhär krig kan starta. När människor inte ser varandra som medmänniskor längre, utan som syndabockar och i värsta fall hatobjekt. Många verkar ha förlorat förmågan att tänka klart när rädsla och panik tar överhanden. Jag vet människor som varit nära vänner i många år, som nu i affekt har avslutat kontakten med varandra. Ingen av dom har blivit sjuka av viruset, men dom har gjort olika val beträffande att ta sprutan. Det skrämmer mig att människor tar till helt sanslösa sätt att agera och att uttrycka sig mot varandra. Vad hände med respekten för medmänniskor? Man blir inte en godare människa av att vara hatisk mot sina medmänniskor.

  3. avatar

    Jag tycker att det är en mycket svår fråga faktiskt för rätten att göra som du vill ställs emot att vaccinera dig för allas skull. När svininfluensan gick valde jag att inte vaccinera mig men det var inte i närheten av så skarpt läge som det är nu. Jag minns att jag nästan blev utskälld av en kollega som uppfattade mig som osolidarisk.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: