Det finns ingen empati, medmänsklighet eller solidaritet! 
Jag hade tänkt ta en paus, paus från att skriva om pandemin och all rent ut sagt idioti. Det går dock inte. Jag läste ett inlägg på en blogg som gjorde mig så illa berörd och ledsen fast jag inte ens är personligt drabbad. Jag känner inte personen som skriver bloggen mer än det hen skriver. Idag fick jag bita mig i tungan för att inte skriva några väl valda ord när jag läste vad hen skrivit. Däremot kan jag inte hålla tyst och jag kommer inte länka.
Vi har alltså kommit dit att när det handlar om ett dödsfall i familjen, inte ens då vill man beblanda sig med personer som är ovaccinerade. Ser inte dessa personer hur iskallt de beter sig, att det inte finns någon medmänsklighet? Men det är klart om man anser att det är de ovaccinerade som driver på pandemin kan jag tänka mig att man resonerar så här. Förstå kommer jag aldrig kunna göra. Jag kommer aldrig förstå hur man kan vända sig emot sina nära och kära. Allt beroende på om man vaccinerat sig eller inte. Sjukt är vad det är!  
Från en sakt till en annan så har vår nya statsminister Magdalena Andersson har inte imponerat på mig. Tvärtom! Det senaste utspelet är man ska undvika att krama personer om man inte är helt säker på att de är vaccinerade. Jag resonerar tvärtom, alla som vill och som betyder något för mig får krama mig oavsett vaccinstatus. Det blir ingen krampaus för mig!

Uppdaterat: Svarade på en kommentar och skrev om FHM:s veckorapport. HÄR kan du läsa hela.
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Hej Hanna och tack för ditt svar. Förlåt, jag läste igenom en gång till vad hon skrivit och kan inte annat än hålla med dig att det inte var trevligt skrivet av henne. Jag kan tänka mig att du får ta emot många hårda ord och jag måste säga att du ändock svarar med förvånansvärt bra ton tillbaka.
  Jag personligen har valt att vaccinera mig men jag tycker att det är väldigt viktigt att det är ett fritt val och att man inte ska bli påhoppad oavsett val man gör.
  Hoppas du får en trevlig kväll och trevlig helg 🙂
  /Cecilia

  1. avatar

   Tack Cecilia! Ja, det är ett tufft klimat och jag förstår att många inte vågar. Jag vet att jag har många med mig och därför vågar jag fortsätta. Även när det blåser lite extra.
   Trevlig helg!

 2. avatar

  Vilket bra inlägg och bra svar på kommentarerna. Önskar jag hade haft det kunnandet och tålamodet. Tycker oxå det känns jobbigt med vi o dem känslan i samhället och även i bekantskapskretsen. Stå på dig fina du. God jul. Kram

  1. avatar

   Tack och God jul!
   Kram

 3. avatar

  Vilket otrevligt svar jag tycker att du gav till Lena. Jag tycker att hon sammanfattar väldigt bra hur man tolkar statistiken. Och jag tycker att hon besvarar din fråga "Det är en klar övervikt vad gäller vaccinerade som dör i covid. Varför är det så när statistiken visar att det är fler ovaccinerade är smittade? ".
  Kring din fråga om varför nya restriktioner införs anser jag att hon indirekt svarar genom att påvisa att de som ej vaccinerats drabbas värre av Covid. Från FHM: "När du har fått vaccin har du normalt 60–90 procents mindre risk
  att få sjukdomen jämfört med om du inte får vaccin,
  och vaccinet skyddar både dig själv från att bli sjuk
  och mot att du sprider sjukdomen vidare".
  https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/informationsmaterial/lattlast/fakta-om-vaccinerna-mot-covid-19-lattlast/
  Jag gissar att ni som är emot vaccin får ta emot mycket hat och upprörda toner. Detta tycker jag är verkligt tråkigt och helt fel. Men precis som ni gjort ett val att inte ta ett vaccin har de som tagit ett vaccin gjort ett val att ta ett vaccin trots att många säkert känt sig lite tveksamma. Som en patient till mig sa "jag ser det som min medmänskliga plikt". Då blir det ganska provocerande för många vaccinerade att höra att de som ej valt att ta vaccin ställer sig helt frågande till att det kan komma att införas restriktioner för dem vid vissa evenemang.
  Men med det sagt, jag tycker att det är tråkigt att det blivit mycket av "vi mot dem", "Vaccinerade mot ovaccinerade", det tror jag inte att någon vinner på.
  (Jag har för övrigt sett många kommentarer från dig på olika bloggar och tycker alltid att du skriver väldigt trevligt och på ett sätt så att man blir glad av dina kommentarer 🙂 ).
  /Cecilia

  1. avatar

   Ja, det kanske var lite otrevligt, men jag tyckte inte att hon var så trevlig mot mig heller när hon skrev om att det är ett ointelligent val att inte vaccinera sig. Många av de som inte vill vaccinera sig har gjort det valet baserat på att ha vägt risker med nytta. Att då säga att man är ointelligent känns rätt så kränkande faktiskt. Jag är väldigt aktiv på sociala medier och ser hur vi som gjort ett annat val blir behandlade och det är klart att jag då reagerar när jag kckså får ta påhopp. Tack för förtydligandet kring Lenas svar.
   Ha en trevlig dag!

 4. avatar

  Varför bryr du dig? Det är inte din anhörige och det är inte du som ska ha ett separat farväl.
  Hade det varit min anhörige hade jag sagt samma.
  Jag tänker inte orsaka att flera bli smittade. Och jag kommer inte utsätta mig själv för att bli smittad fast jag är vaccinerad.
  Det gäller även inom mitt arbete som är med covid iva.

  1. avatar

   Nej du har rätt i att jag inte behöver bry mig. Det gjorde dock ont i mitt hjärta när jag läste det. Hade det varit en enskild händelse hade jag nog inte tänkt så mycket på det men nu när jag ser det varje dag på olika sätt så baxnar jag över hur vi blivit mot våra medmänniskor.
   Det pågår sådan polarisering. ”Vi mot dom” och det är inget samhälle jag vill ha. Det förvånar mig att så många tycker det är helt okej och normalt att utestänga någon på grund av ett vaccin. Det är inte särskilt medmänskligt när bevisligen alla kan smitta och bli sjuka.

 5. avatar

  Men om du ska hänvisa till rapporter måste du ju också lära dig att tolka dem och förståligt de är baserade. Naturligtvis är dödssiffrorna högre för vaccinerade för dödssiffran är högst för de som är 80 år och äldre och i den gruppen är de allra flesta vaccinerade. Antalet sjukhusvårdade p g a covid är betydligt mer intressantare att dra slutsatser ifrån eftersom det dels är ett betydligt större ålderspann som sjukhusvårdas och en markant skillnad beroende på om du är vaccinerad eller ej. Att det är 7 gånger fler per 100 000 invånare ovaccinerade som IVA-vårdas TROTS att den övervägande majoriteten av svenska befolkningen >12 år är vaccinerade är fakta som inte går att prata bort

  1. avatar

   Om du läser min kommentar igen så ser du att jag faktiskt ställer konkreta frågor. Då vore det trevligt att få svar på just det och inte en kommentar om att "jag ska lära mig att tolka statistiken".

 6. avatar

  Jag förstår inte vad du vill visa med FHM’s veckorspport. Antalet intensivvårdspatienter är 7 gånger högre bland ovaccinerade än vaccinerade per 100 000 invånare. DET är MYCKET och det är ju det man fruktar mest, annars personer blir svårt sjuka. Att genombrottsingektioner bland vaccinerade ökar är ju förväntat och det är inte alls konstigt att siffrorna mellan vaccinerade och ovaccinerade är jämnare där eftersom (tack och lov) de allra flesta i Sverige är tillräckligt intelligenta och låter vaccinera sig.

  1. avatar

   Det är en klar övervikt vad gäller vaccinerade som dör i covid. Varför är det så när statistiken visar att det är fler ovaccinerade är smittade? Det tycker jag är konstigt när nu vaccinet ska skydda mot svår sjukdom och död. Att påstå att den som inte vill vaccinera har gjort ett ointelligent val är ett väldigt ointelligent påstående och tyder på en taskig människosyn. Många är otroligt insatta i vaccinet, smittspridning och framförallt hur datan faktiskt ser ut.. Blir tokig på den onyanserade debatten i media och stigmatisering som sker bland politikerna. Att gå på så hårt med restriktioner när smittspridningen är på en låg nivå. Det är inte många som intensivvårdas eller ens blir inlagda längre. Så varför ska det införas nya restriktioner? Jag tror på att det är klokt att inte svälja allt med hull och hår och vara skeptisk.

 7. avatar

  Väl skrivet, som alltid Hanna! Du har så klokt resonemang, jag kunde inte ha uttryckt det bättre själv.
  FHM och regeringen försöker tvinga folk att vaccinera sig, trots att det är frivilligt. Utesluta en grupp människor från diverse saker och dessutom uppmuntra allmänheten att undvika dem. Jag har så svårt att förstå att det här händer idag i Sverige. Vad händer med demokratin?!
  Hur kan någon ens jämställa det här med körkort och bilkörning. Så vitt jag vet ingår det inga injektioner vid körkortstagande…
  Det är en farlig väg som de ledande av Sverige vill att vi ska vandra, en väg som inte leder till frihet.
  Tack för en mycket bra blogg!
  Kram!

 8. avatar

  Tycker det är helt rätt. Det är fortfarande ett fritt val att vaccinera sig och vill du inte göra det får du också ta konsekvenserna av vad det innebär och att du inte får delta på vissa tillställningar o s v. Inget konstigt alls tycker jag. Bara att jämföra med att ingen tvingar dig att ta körkort men du får heller inte köra bil utan det. Det som är sjukt är att de fåtal ovaccinerade som jobbar inom vården fortsättningsvis tillåts göra det på många ställen. Det är ingen rättighet att jobba inom vården och patientsäkerheten går alltid först. Hoppas verkligen fler följer region Jönköpings exempel att omplacera ovaccinerad personal.
  https://www.socialdemokraternajonkopingslan.se/enbart-vaccinerad-personal-far-arbeta-nara-kansliga-patienter/

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: