Det är nytt år och januari. Den där tiden på året när flest löften ges men också den månad då flest bryts. Kanske att man står ut till februari. Att man inte håller löftet beror säkerligen på att man går ut för hårt. Det leder mig in på balans! Det där ordet som är så lätt men samtidigt så svårt. Hur ofta strävar jag inte efter att få alla aspekter i livet att  stämma. Balansen mellan träning och återhämtning. Balans vad gäller bra mat, vardagsmotion och sömn. Allt som oftast failar jag, särskiltmed sömnen.  Som nu,  skriver ett inlägg här på bloggen istället för att sova. Om jag får till kosten, ja då strular jag till det med sömnen eller något annat. Det är ju just det som gör keto som jag åt förra året så svårt. Det kräver den r perfekta balansen. Vissa dagar vill jag dock börja igen. Mest på grund av att jag mådde så bra. Det kommer inte hända i dagsläget. Så återigen till balans. Hur gör du för att hitta balans? Jag vet vad jag behöver göra,  ska bara få det att funka i praktiken också. 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Försöker finns balansen i livet, mellan allt med träningen och sömnen. Tyvärr blir det inte som man tänkt med vår två-åring. Vi försöker turas om med att ta hand om honom om dagarna, jag och sambon. Nu när jag är gravid är jag beroende utav vila ibland. Så han ställer alltid upp med att passa honom så man hinner av med träning och att få vila middag. Detsamma gäller honom! 🧡

 2. avatar

  För mig är balans att lyssna på vad kroppen vill. Finns inte lusten däe för att ex träna så tillåter jag nig att strunta i det. Det är ingen mwning med att pressa sig i olika situationer bara för att.

 3. avatar

  Håller med dej att det är svårt att hitta en balans i allt man gör 🙂 Jag håller på att satsa på min träning men det är svårare att hålla en bra kost när man tränar en vad jag trodde så tror en balans är super viktigt

 4. avatar

  Det är ju det där som gör det så svårt och också irriterande – att man vet hur man ska göra men att man inte lyckas hålla ut. Balas är viktigt och det är nog ganska sällan jag har det i mitt liv – det är liksom så mycket som ska få plats.

 5. avatar

  Det är därför jag har slutat ge löften till mig själv under nyår. Därför att dem bara romer ut i sanden.
  Balans är skit svårt att hitta. Men jag måste försöka. För att hålla min energi jämt failar jag på något så förlorar jag energi. Samtidigt så är jag bra på att köra på. Sen kan jag har 1-3 dagar där jag är skittrött. Orkar inget. Då har jag kört på för hårt. Det bästa är när jag jobbar. Då har jag mer balans på sömn, kost & träning. Då måste jag lägga mig vid en vis tid för att orka energi mässigt nästa dag . Nu ligger jag å surfar. Men borde sova 😊.
  Ta hand om dig❣️

 6. avatar

  Har aldrig tänkt på det så men du har helt rätt, det är då först ges men också bryts. Jag tror egentligen inte på den typen av löften, lite av samma anledning utan mer på den approachen jag har själv med lite mindre men möjliga mål. Ja du har varit grymt duktig och inspirerande på keto

 7. avatar

  När jag jobbar kommer jag alltid i oblans. Det spelar liksom ingen roll hur bra jag skött hälsa, motion och maten (så gott jag kan med min ätstörningaproblematik) det här medför att jag inte kan skapa balans i kombination med jobb. Så helt ärligt vet jag inte hur jag ska få till någon jobbet slukar mig så lätt.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: