I helgen tog vi oss en liten tripp till Idre i Dalarna. Vi har bland annat klättrat upp på Städjan och besökt Njupeskär. Men jag vet inte vad som tog åt våra gps:er  i telefon. Först så blev det knas med Rickards så då hamnade vi fel. Till slut kom vi på rätt väg, sen så strulade min telefon till det men det märkte vi först efter väldigt många mil. Det konstiga är att vi fattar inte ens var det blev fel få det inte fanns några avtagsvägar. Istället för dryga femtio mil blev det istället 70…. Men fram kom vi till slut och barnen höll modet uppe. 
Det första vi gjorde var att hämta nyckeln till vandrarhemmet. Det var ett riktigt bra ställe. ”Hemmet” är uppbyggt så att man har en egen ingång och just idag hade vi eget kök och toalett med. Antar att det beror lite på hur många gäster de har och hur många gäster det är i samma sällskap. Mycket bra. Därefter åkte vi för att vandra upp på toppen på Städjan. 3 kilometer rakt upp och hjälp vad det brände i vaderna. På vägen ner hade jag två ben som bokstavligt talat skakade. 
Städjan, en del av toppen sett från baksida. 
Men alltså det här med öppettider i mataffärerna,  I samhället öppnar ICA kl 11. Som tur är finns en affär på Idre fjäll som öppnar nio. Helt galet. Det är ju en turistort. Tur för oss att det fanns en ICA iallafall som öppnade tidigt, annars hade det blivit en lång väntan på frukost… 

Minitoppen på Nipfjället.
Efter en natt på vandrarhemmet åt vi frukost, städade och checka ut. Därefter tog vi bilen upp till Nipfjället, så högt upp vi bara kunde komma. Väl på plats kom suget att knalla upp till den lilla toppen. Nipfjället är betydligt mindre barnvänligt än Städjan men de har gjort en barnvänlig väg upp på lilla toppen. Molnet som är den riktiga toppen,  där knallade vi upp 2012. Det var dock för mycket att kräva av Ida efter trippen till Städjan. Väl uppe så klättrade vi lite på stenarna och byggde stentorn. 

Intensivt var bara förnamnet men vår tripp var inte slut efter utflykten till Nipfjället. Vi skulle vidare till Fulufjällets nationalpark och Njupeskär. Sveriges högsta vattenfall. Tänkte att själva leden skulle få ett eget inlägg men vill iallafall visa några av bilderna som jag tagit. 

Jag rekommenderar inte att knalla ut på de hala stenarna men det var häftigt att se fallet på nära håll.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  huvudsaken är ju att ni kom fram och klarade erat mål även om det tog lite längre tid än tänkt. det är dvårt iblsnd med nya platser o veta hundra vart man ska

 2. avatar
  säger:

  Vilken härlig resa och vilka vyer. Kul, men krävande resa verkar det som. Vandra i fjällen är kul och det finns så mycket att uppleva. Vattenfallet var riktigt fint och väl värt resan kan jag tänka mig.

 3. avatar
  säger:

  Oj vilken omväg det blev, men bra att barnen höl modet uppe och att ni tillslut kom fram. Oj öppnar de inte örän 11 det var sent. Samt bnra att en öppna kl 09 då i alla fall. Så härliga bilder och vad roligt att ni varit i Dalarna

 4. avatar

  Så roligt att ni besökt Dalarna. Känner så väl igen mig eftersom jag själv varit precis där :D. Var nog 2014 dock, men är väldigt häftigt att besöka. Minns också att det kändes i benen efteråt :D.

 5. avatar

  Åh så härligt det ser ut – kan dock nästan känna av de skakande benen. Förstår att de var skakiga. Härligt att barnen följer med och håller modet uppe även när det blir lite fel. Ser fram emot nästa inlägg från sveriges största vattenfall. Måste visa ditt inlägg för maken som tror att Norge har ensamrätt på vackra fjäll. 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: