– Ha tålamod
Även om du tränat länge eller är en newbie så börja med grunderna. Pilates är ett system och om du lägger tid på grunderna så kommer du få en bra teknisk grund att bygga vidare på. Teknik tar tid men det är så värt det. Du kommer utvecklas snabbare än om du direkt hoppar på en avancerad kurs.
– Leta inte efter det som pilates inte har.
Du skulle ju inte gå till ett café om det är en öl du vill ha. Så leta inte efter samma känslor som du får av tex löpning under ett pilatespass. Gör du det kommer du bli besviken. Men din kropp kommer lära sig känna andra känslor som mjuk, ”öppen” och mer balanserad. Pilates fokuserar på små muskler och inte de stora och är också kroppens ”stabiliseringssystem”. Du kommer bli fascinerad av hur stark du blir när dessa muskler används för att hjälpa de större musklerna att göra sitt jobb.
– Fokusera på kvalitet
Yes, vi pratar om teknik igen.Fel teknik kommer inte bara ge noll resultat utan kan också orsaka skada. (Som med all träning som görs med felaktig teknik). Ett vanligt nybörjarfel är att göra övningar för snabbt eller att göra själva rörelsen med för stort rörelseomfång. Små rörelser är grejen!
– ”No pain, no gain”
Med pilates är det snarare tvärtom, du vinner ingenting på att göra övningar på ett sådant sätt att du får ont. Ont i nacken i en situp? Fokusera mer på mage och bli starkare där så kommer det onda i nacken också försvinna. Så länge du vet att det inte beror på en skada alltså. Då måste du såklart tänka annorlunda.
– Lyssna och respektera din kropp
Alla pass måste inte vara det bästa du gjort. När du inte känner dig 100%, gör ett enklare pass.
– Skapa och håll dig till ett rimligt träningsschema
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: