Jag har hållit mig på mattan ett tag och inte skrivit något om mina tankar kring vaccination eller pandemin. Men nu är det dags igen. Sedan sist har mer vatten runnit under broarna. Först så ska jag börja med att svara på en fråga. Det var några som undrade över min irritation mot Oscarsson och vem jag menar. Jag pratar om Marcus Oscarsson som är journalist och statsvetare. Han har dels en nyhetssida, typ blogg men inte så man kan kommentera och en sida på Facebook. Det jag blev så irriterad på är hur han späder på irritationen mot de som inte vill vaccinera sig. Att han buntar ihop alla till antiwaxxers och foliehattar. Det finns all anledning att vara kritisk till vaccinet och det handlar inte om att man är konspirationsteoretiker utan det handlar om att man tittar på fakta. Andra sidan av myntet som jag tycker att fler människor borde börja lyssna på och fundera över. Finns det något mer bakom oviljan till att vaccinera sig och inte bara att man inte vill?
Den här videon är så bra och tänkvärd. <<LÄNK<< Jag hoppas att den inte plockas ner och censureras. Alla borde nämligen se den. Det är fullständigt vansinnigt det som sker just nu att det pratas om att man måste vara vaccinerad för att få jobba, gå på restauranger och så vidare. Jag förstår att folk vill att pandemin ska ta slut. Men att ta till tvång tror inte jag är rätt väg att gå. Särskilt inte eftersom dessa vacciner enligt WHO:s databas redan dödat tusentals. Det har bara gått några månader. Det är skrämmande att det då är något man ska tvingas till att ta. Särskilt om man inte är i riskgrupp.
Min fasta övertygelse är att viruset inte kommer gå att vaccinera bort. Vi kommer alltid ha smittspridning eftersom viruset nu är så etablerat. Huvudsaken är väl ändå att man får ner antalet dödsfall och allvarligt sjuka. Vill man hellre att människor ska bli sjuka och dö av vaccinet för det händer ju. I Sverige har det rapporterats in över 50000 misstänkta biverkningar relaterade till vaccinet och bara häromdagen rapporterades det om kvinnor i Sverige som fått menstruationsrubbningar efter vaccinet. Om det hade hänt ändå, ja kanske. Men det är en märklig slump att så många drabbas efter att ha tagit vaccinet.
Tänkvärt av kloka Anna Hallén efter en nyhetsnotis som skrev den första kommentaren, Sanningen är den som Anna skrivit och det är information som man kan få på Läkemedelsverkets hemsida.
Jag vill inte säga vad var det jag sa. Men ändå…. Jag har hela tiden hävdat att man kan sprida smitta även som vaccinerad. Som symtomfri ovaccinerad, varför skulle man sprida mer smitta än en vaccinerad symtomfri. Man är ju fortfarande bärare av viruset. Printscreen från artikeln som du kan läsa HÄR <<LÄNK<<.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar
    säger:

    Har så svårt att förstå hur du tänker och resonerar. Du plockar några meningar från en artikel från Aftonbladet och stödjer dina ”fakta” på. Vi vet ju att vaccination inte skyddar 100 % mot smittspridning, det är ingen som har påstått någonting annat och det är egentligen inte det dom är
    Syftet med att bli vaccinerad heller. Syftet är att minska risken för svår sjukdom och död. Sedan allt fler har blivit vaccinerade så har antalet personer som behöver sjukhusvård minskat kopiöst. I min region (Västmanland) har vi endast 1 inneliggande med Covid just nu och vi har inte haft någon som behövt IVA-vård på flera veckor. Covid kommer säkert alltid finnas kvar men vaccinets huvudsakliga uppgift är att se till att personer inte blir så svårt sjuka av det.
    I Sverige har det administrerats drygt 4 miljoner doser av vaccin mot Covid-19. 50 000 rapporterade biverkningar är en extremt liten siffra, i synnerhet eftersom en förväntad biverkning är feber, influensaliknande symtom och ont på instickstället. Jag fick samtliga av dem vid första dosen och rapporterade samtliga som man ska ha. Hade blivit ytterst besviken om jag inte fått dem. 4000 allvarliga biverkningar är EXTREMT lite på s många givna doser, trodde faktiskt det var betydligt fler

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: