25 mars 2023

En snabbvisit till Jungfrun i Lickershamn

När jag skriver det här inlägget så sitter vi i hamnen och väntar på att få åka på färjan. Dessa dagar har gått så fort. Som vanligt för fort. 🥺 Men jag känner mig väldigt glad över allt jag har fått uppleva tillsammans med familjen och J. 
Efter frukost och röj i lägenheten så åkte vi till Lickershamn för att besöka Jungfrun. Tidigare år har jag mest varit rädd när Samuel klättrat ner på baksidan. Men idag hängde jag på och det ångrar jag inte. Fantastiskt vackert ju. Var tvungen att klättra upp igen för att hämta kameran och fota lite. Ville inte dra med systemkameran ner så tog mobilen och fotade med och det blev ju bra. På min instagram @hannafialotta så ligger just nu två klipp ute om du vill se hur det ser ut.

Dessa bilder är alltså Jungfrun och omgivningen från nedan eller vad man  ska säga. Vägen upp ser värre ut än vad den är. Men visst fick jag använda mina benmuskler. 

Jungfrun är Gotlands högsta rauk med sina tolv meter. Det finns en sägen kring Jungfrun. Funderar alltid på om den är sann eller om det bara är hittepå.  Historian handlar iallafall om en pojke och en flicka som blir kära i varandra. Det gillar dock inte fadern till flickan så han sätter upp henne på Jungfrun och om pojken kan rädda henne får de gifta sig. Pojken sa ja till dealen och klättrar upp och lyckas rädda henne. Men någon skjuter pojken med en pil och de faller båda ner i havet. Sorgligt!

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “En snabbvisit till Jungfrun i Lickershamn

 1. Ursäkta men vad är en rauk?
  Så fin men sorlig sägen. Förstår att tiden gått väldigt fort den brukar göra det när man har kul. Hoppas färden hem gick bra. Gotland verkar vara ett bra ställe att åka till om inte vill åka utomlands. Hoppas din midsommar blir bra.

 2. Så fin sägen, man undrar ju verkligen ibland vad som ny och inte. Hur mycket är sant och vad berodde det i så fall på att någon skjöt pojken? Vad hände med flickan? Är det där förresten som man ser Pippi springa runt och leka drake i tv-serien? Tycker det ser ut som samma ställe 😅. Men inte sett filmen på många år. Häftigt att du klättrade upp. 🙂

 3. Nej vad sorgligt att det var så, men fint ändå allt de gjorde för varandra. Samt raukar är så fint vi besökte folhammar och det var ju galet vackert där mot vattnet.
  Det är sorgligt då man ska åka hem, men minns att det var vackert där vid Visby därman väntade på båten. Åt ni någon glass på glassmagasinet då?
  Alltid vemodigt att åka hem

 4. Nej vad sorgligt att det var så, men fint ändå allt de gjorde för varandra. Samt raukar är så fint vi besökte folhammar och det var ju galet vackert där mot vattnet.
  Det är sorgligt då man ska åka hem, men minns att det var vackert där vid Visby därman väntade på båten. Åt ni någon glass på glassmagasinet då?
  Alltid vemodigt att åka hem

 5. Vilken sorglig sägen, fast det är väl nästan alla sägen? Det ser ut som att ni är utomlands på bilderna med klipporna och havet. Jag kan verkligen förstå att du har varit rädd när han har klättrat där. Hoppas att resan hem går bra för er 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: