31 mars 2023

I drömmen föll jag för grupptryck

Fredagskvällen spenderades på fotbollsplan. Jag dömde som assisterande i en match mellan ett division fyra och ett division femlag på herrsidan. Det var en tuff match fast det ”bara” var en träningsmatch. Jag har konstaterat det att för domaren finns det inga träningsmatcher. Man måste alltid vara på tårna och beredd på att vad som helst kan hända. Jag var extremt ringrostig de första minutrarna. Huvudet hängde liksom inte med. En annan sak jag reflekterade över som jag inte tänkt på tidigare är att löparskorna som jag använder har en ganska hög sula och det kändes vingligt. Funderade då över om det är skorna som bidrar till ”vingelkänslan” i benen. Hellre det måste jag säga än det andra jag funderar över som rör det neurologiska. Att det skulle vara någon sjukdom som gör att benen ibland känns så svaga och att jag inte har något att trycka ifrån med.
Idag har jag unnat mig en riktigt härlig sovmorgon. Som en annan tonåring sova till halv tio. Det är fördelen med stora barn som själva vill sova länge. Då behöver ju inte jag upp tidigt. Frukosten är inmundigad och nu tänkte jag berätta om tankar jag fick av en dröm jag drömde. Det var en sån här morgon när jag drömde mycket på morgonvisten. Bland annat att en kollega vaccinerade mig. Jag föll i drömmen för grupptryck och jag hann inte reflektera över vad jag gjorde så var det klart.
Jag funderar rätt ofta över hur många som gör just det, faller för grupptryck. Som egentligen inte vill, som är rädda men gör det ändå för att de tror att det är enda alternativet. Media matar en hela tiden om en ensidig bild där vaccinering är enda vägen ur pandemin. Kanske har de rätt, kanske inte. Ser man till de länder som har en hög vaccinationstäckning är det fortfarande en stor smittspridning. I Storbritannien tex så är det den indiska mutationen som nu sprider sig. Där har ändå 40 miljoner människor fått iallafall sin första vaccindos.
Iallafall så var jag glad när jag vaknade och konstaterade att jag bara drömt. En kompis frågade mig vad hen skulle göra för att få mig att ändra mig. Absolut ingenting sa jag. Jag är lite sådan att ju mer motstånd jag möter desto mer envis blir jag. Så att starta en övertalningskampanj skulle inte funka. Aldrig någonsin. Känns inte som att det finns något som kan få mig att ändra mig eftersom jag blir bara mer och mer säker på mitt beslut att inte vaccinera mig.
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “I drömmen föll jag för grupptryck

 1. Jag håller helt med dig om att det kan vara svårt att se meningen med det intensiva testandet ibland, och ju mer man testar deto fler fall kommer man garanterat att hitta. Det är ju i och för sig viktigt att hålla koll på hur viruset sprider sig och vilken typ det är, men om myndigheterna får för sig att en ökad smittspridning automatiskt leder till sjukhusintagningar och stänger ner samhället är de ute på fel väg.
  Jag är personligen för covidvaccinering och här i England, där 95 % av 50+ har fått sin andra spruta, så har man kommit fram till att vaccinen står emot indienvarianten bra. De som blir sjuka nu är främst de som inte velat eller hunnit vaccinera sig. Då borde nästa steg vara att lägga resurser på att nå ut till de som står och väger gällande vaccinet, eller som helt enkelt inte kommit sig för att ta sputan, inte att testa till höger och vänster.

 2. Jag kan inte tro att det varit 0 nya coronafall under en dag i Sverige, om jag förstod dig rätt, det beror nog snarare på hur bra/villig man är att aktivt gå ut och testa allmänheten. Här i England delar de ut gratis testkit, nästan så många man vill ha. Och genast de upptäcker en hotspot med onormalt hög spridning så upprättar de testcenter på någon bilparkering och uppmanar alla i området att komma och testa sig gratis. Skulle man skicka en testpatrull till en överfull restaurang eller bar i Stockholm … eller varför inte till Kiruna … är jag övertygad om att de skulle hitta fler än en smittad:-)

  1. Jo, det var precis det jag menade, men jag upptäckte att det varit problem med rapporteringen då sidan legat nere. De som eventuellt testat positivt syns inte nu utan kommer synas i rapporteringen från vecka 23 istället om jag förstod saken rätt.
   Jag ser inte riktigt meningen med den typen av testning. Vet man verkligen att smittan går upp eller är det det att man på grund av den rigorösa testningen istället hittar fler fall? Det tycker jag är intressant att fundera över. I början av pandemin i Sverige så fick man ju knappt testas även om man hade symtom.

 3. Jag har också drömt samma grej! En riktig mardröm! jag är precis som du bara mer och mer säker på att inte ta dessa sprutor

 4. Anna har helt rätt. I Storbritannien är det bland dem som inte är vaccinerade som den indiska mutationen har spridit sig. Bland de vaccinerade är spridningen nästinitlll obefintlig

 5. I Storbritannien är det främst bland ungdomar smittan sprids nu.Detta vet de då alla ungdomar testas 2 gånger i veckan . Dvs smittan sprids i de åldersgrupper som ej vaccinerat sig än.Vi hade 0 dödsfall i hela Storbritannien häromdagen , runt 60 dödsfall i Sverige samma dag. Jag har ingen åsikt om folk inte vill vaccinera sig men viktigt med källkritik och inte bara lösa antaganden som tex här om Storbritannien . Så vet du 🙂

  1. Jag kollade upp innan jag skrev om Storbritannien just för att jag inte vill skriva fel. Men tack för upplysningen.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: