Godmorgon!
Jag är så trött idag men idag vet jag precis varför. Jag, Madeleine, Madelena och Jenny träffades på Zoom och snicksnackade till nästan elva. Otroligt trevligt så det kommer vi snart göra om igen. Vi blandade allvar med skratt och det var inga problem att prata bort x antal timmar. Goa tjejer som jag längtar så mycket efter att få träffa på riktigt. När pandemin är över så ska vi ses!
Hur bra är det inte att utvecklingen gått framåt så mycket att vi kan umgås online med människor från andra ställen hemma i vår egen soffa. Det kan såklart inte ersätta att ses på plats men det är verkligen ett bra alternativ.
När jag läser en blogg brukar jag alltid få en bild av hur bloggarens röst låter. Den stämmer inte med verkligheten, haha. Nu kommer jag tex att läsa Madelenas blogg med hennes härliga göteborgska och Madeleine med hennes dalarnadialekt. Jenny och jag har ju träffats (innan pandemin ska jag lägga till) och hon är ”öschötte” precis som jag.
I det skrivna ordet kan det ibland vara svårt att få en rättvis bild av texten. Man ser inte nyanser, inte kroppspråk och beroende på med vilket tonfall man läser kan man få den trevligaste texten att låta blaha. Jag tycker till exempel att en text utan en massa smileys i ett sms låter extremt kort och tråkigt. Känner mig nästan otrevlig när jag inte använder smileys…. 😜😁Men det är ju för att jag är van vid att skriva med en massa smileys till vänner. Kanske inte så passande till chefen däremot…
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Varje gång som det står ”det” läser jag alltid dää. Våran dialekt Hanna är ju så underbar 😂 vi hade det verkligen trevligt i går. Jag läser också deras bloggar med deras dialekter nu, det gör ju att bloggarna blir lite roligare 😀 hoppas att du har piggnat till nu

 2. avatar

  Hehe ja det är alltid annorlunda, brukar tänka så också då jag hör vloggare osv. Jag har småländska blandat med dalmål, så för mig blir det lite blandat, =D

 3. avatar

  Men gud vad kul att i pratade så länge jag får med en bild av en bloggare när man läser deras blogg ett längre tag 🙂

 4. avatar

  Det är verkligen så kul att ses så här, så många skratt igår verkligen och hur glad man blir. Håller så mycket med om att man helt får ett annat ljud när man läser och blir så där glad. Sen att man får ett kroppsspråk också och vet att man kan skämta med personen.
  Visst är det riktigt kul det här med hur tekniken fört människor samman på ett annorlunda sätt.

 5. avatar
  säger:

  Vad tiden gick fort igår kväll. Hade väl räknat med en timme kanske, och vips var klockan halv elva. Vad hände där? Precis som du skriver. Ser man ett ansikte, och det mer än på bild, hör tonfallet osv så läser man helt klart på ett annat sätt.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: